bbqproof.nl Recepten Vis Krokante garnalenspiesjes

Krokante garnalenspiesjes

star_rate
Krokante garnalenspiesjes

Ca. 60 min.

Ingredienten

    • 250g Gepelde garnalen

    • 1 ei

    • 50 ml ketjap

    • 1 el. sambal badjak

    • 75g panko

    • 2 teentjes knoflook

    • Bloem

Krokante garnalenspiesjes

Krokante garnalenspiesjes

Ik ben gek op garnalen. Vooral gecombineerd met Oosterse smaken zoals ketjap en knoflook. Deze garnalenspiesjes zijn dan ook een absolute aanrader voor iedereen die van Oosters eten houdt! Dit gerechtje is ook even wat anders dan dat je gewend bent want om de garnalen een extra kick te geven hebben wij ze met een krokant jasje van panko gemaakt. Panko is een fijn Japans broodkruim wat zich perfect leent voor het maken van krokante korstjes.

Om de panko te laten hechten aan de garnalen hebben we dezelfde stappen gezet als bij onze bekende kipnuggets 2.0 of kipburgers namelijk: eerst bloem, vervolgens ei en tot slot de panko. Op deze manier blijft de paneer goed zitten en heb jij straks heerlijk krokante garnalen. Voor de pit hebben wij ook lekker sambal badjak toegevoegd. Deze gebakken sambal geeft een heerlijke smaak aan je garnalenspiesjes.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 40 min.

Het grootste gedeelte van de tijd van de voorbereiding gaat op aan het marineren van de garnalen. Meng hiervoor de ketjap met de knoflook en sambal badjak. Dep de garnalen droog met wat keukenpapier en leg ze vervolgens in de marinade. Laat dit voor ongeveer 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.

Zet alvast schaaltjes klaar met de bloem, 2 opgeklopte eieren en de panko.

Zodra de garnalen gemarineerd zijn laat je ze even uitlekken op wat keukenpapier. Doe de garnalen nu eerst in de bloem, daarna en in het eimengsel en tot slot in de panko zodat overal een laagje paneermeel zit. Rijg de garnalen nu aan een spiesje.

Bereid je BBQ voor op een temperatuur van ongeveer 160°C om indirect te grillen.

Bereiding

Ca. 20 min.

Als de BBQ op temperatuur is leg je de spiesjes op de indirecte kant van het rooster. We gaan niet direct grillen omdat je dan het risico loopt dat de panko verbrand en dat willen we natuurlijk niet!

Na ongeveer 20 minuten zijn de spiesjes klaar! Serveer met een lekkere chilisaus en waan je even in het Verre Oosten! Eet smakelijk!

Disclaimer


Disclaimer.
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

-Gepelde garnalen door Meatfish.nl

Meatfish bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (2)

  1. sorry maar hoeveel knoflook gebruiken jullie? Dit staat nergens aangegeven bij de ingrediënten. 🙂

    Reactie door ivan op 10-07-2019 om 14:46

    • Hoi Ivan, ja ik zie het excuus! 2 teentjes knoflook zou ik erin doen. 🙂

      Reactie door Bastiaan op 15-07-2019 om 17:38

Laat een reactie achter

Ca. 60 min.

Benodigdheden

    • 250g Gepelde garnalen

    • 1 ei

    • 50 ml ketjap

    • 1 el. sambal badjak

    • 75g panko

    • 2 teentjes knoflook

    • Bloem


Wajooooo, wij staan in de finale voor 2 awards! Stem en help ons naar het podium!
1. Special Interest Foodblog
2. Beste Foodvlogger/Youtuber
Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Kabeljauwfilet met salsa rossa

Vandaag is rood, de kleur van mijn salsa!

Bekijk recept play_arrow
Niels Zeewolf in rookspek

Een spannende combinatie van zeewolf, spek en tapenade!

Bekijk recept play_arrow
Niels Zeebaars gerookt & gegrild

Een van onze favorieten uit de zee: verse zeebaars!

Bekijk recept play_arrow