bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Krokante aardappelpartjes van de BBQ

Krokante aardappelpartjes van de BBQ

star_rate
Krokante aardappelpartjes van de BBQ

45 min.

Ingredienten

  • 500 gr. iets kruimelige aardappels

  • Zout

  • 2 el Olijfolie

Krokante aardappelpartjes van de BBQ

Krokante aardappelpartjes van de BBQ

Krokante aardappelpartjes. Dat vind ik één van de lekkerste manieren om een aardappel te bereiden. Natuurlijk kan je een aardappel ook poffen of er een hasselback patato van maken. Beide heerlijk, maar voor mij gaat er niets boven een krokante aardappel. Lekker met een klodder mayonaise, een goede steak on the side en je bent de koning te rijk! Met dit heerlijke recept serveer jij  het lekkerste en meest favoriete bijgerecht bij een geslaagd BBQ-feestje!

Wassen in kokend water
Omdat we de aardappelpartjes relatief kort grillen op de BBQ is het nodig dat we de partjes eerst voorkoken. In de ‘BBQ-scene’ is voorkoken een doodzonde. Vooral bij het bereiden van je spareribs is dit not done. In het geval van de spareribs zijn wij het er volkomen mee eens. Je krijgt door het voorkoken een totaal andere smaakbeleving, sterker nog; je verliest alle smaak. Alleen voor recepten met bepaalde groentensoorten zou je gek zijn als je de keuken niet gebruikt als verlengstuk. Vind je het toch lastig, gebruik dan niet het woord voorkoken maar: wassen in kokend water :-P. Het wassen in kokend water doen we overigens heel kort, 7 minuten is lang zat!

Groentenkorf
Omdat de partjes niet super groot zijn, is het handig om iets van een groentenkorf te gebruiken. Hierdoor kan er niets tussen het rooster vallen.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 15 minuten

Snijd de aardappels in partjes. De schil laten wij zitten. Wij hebben ze twee keer door de helft gesneden. Kook de aardappels vervolgens 7 minuten in ruim water. Haal de partjes voorzichtig uit de pan en laat uitlekken.

Bereid ondertussen de BBQ voor om te grillen op 200°C. Leg ook alvast de groentenkorf op de BBQ, zodat deze al kan opwarmen.

Leg de aardappelpartjes op een keukenpapier en dep helemaal droog. Laat eventueel even drogen op het aanrecht met nog wat keukenpapier er bovenop. Als de aardappels droog zijn kan je de partjes gaan zouten. Stop ze erna in een grote kom en voeg daar een beetje olijfolie aan toe. Meng alles goed door elkaar dat de zout en olijfolie over elk partje zit.

Bereiding

ca. 30 min.

Leg alle partjes met de schil naar beneden op de groentenkorf aan de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel. Na 30 minuten zijn de partjes goudbruin en lekker krokant.

Serveer met een lekkere klodder mayonaise! Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Weber Master Touch Premium door Weber NL

Weber bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

45 min.

Benodigdheden

  • 500 gr. iets kruimelige aardappels

  • Zout

  • 2 el Olijfolie

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Gegrilde puntpaprika in knoflookolie

Heerlijke zachte en zoute paprika met een touch van knoflook.

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde witte asperges

Een recept met het witte goud, dat kan niet mis gaan!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Luchtig platbrood met knoflooksaus

Een heerlijk brood wat je binnen een handomdraai op tafel zet!

Bekijk recept play_arrow