Zelfgemaakte truffelmayonaise
Ca. 15 minuten
Ingredienten
75 ml arachideolie
25 ml. truffelolie
1 ei
1 tl. mosterd
1 tl limoensap
Peper en zout naar smaak
Staafmixer
Truffelmayonaise
Overig
Zelfgemaakte truffelmayonaise
Truffelmayonaise! Wij hebben een aantal sauzen die we vaak op tafel zetten. Een daarvan is truffelmayonaise. De smaak van truffel is het beste te omschrijven als hartig (umami). Wij vinden dit echt heerlijk. Combineer deze smaak met een zalvige mayonaise en een perfecte match is geboren. Zelfgemaakte truffelmayo past bij meer gerechten dan enkel patat. Het is ook heerlijk bij bijvoorbeeld gegrilde kip of natuurlijk op onze truffelburger!
Zelf mayonaise maken
Truffelmayonaise is een variant van mayonaise waarbij aan de traditionele ingrediënten truffelolie of truffelpasta wordt toegevoegd. Voor onze zelfgemaakte mayonaise gebruiken wij een neutrale olie (arachide) gecombineerd met een truffelolie. Truffelolie wordt gemaakt door truffels te laten trekken in een neutrale olie, zoals olijfolie of druivenpitolie. Hiermee geef je een rijke smaak aan je mayonaise. Voor het zuurtje gebruiken wij limoensap, dat geeft een frisse touch aan het geheel. Al met al heb je dus voor een zelfgemaakte mayonaise niet veel ingrediënten nodig.
Mislukte mayonaise?
Zelf mayonaise maken komt heel nauw. Zelf ben ik ook vaak aan het stoeien geweest. Maar ondertussen weet ik aan welke richtlijnen ik mij sowieso moeten houden. Dus ga je mayonaise maken of is de mayonaise te dun? Let dan goed op.
Zorg er als eerste voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Gooi daarnaast niet alle olie direct in de maatbeker. Begin al met mixen en blijf dan de olie langzaam toevoegen. Wat het mixen betreft. De mixer moet precies in de maatbeker passen er mag dus niet te veel ruimte over zijn. En haal de mixer omhoog en omlaag tijdens het mixen. Als je aan deze tips houdt, krijg je een heerlijke mayonaise.
Bereiding
Voorbereiding
Ca.10 minuten
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit voorkomt dat de mayonaise gaat schiften.
Bereiding
Ca. 2 minuten
Meng alle ingrediënten op de olijfolie na in een maatbeker en mix vast door met de staafmixer.
Blijf mixen en giet voorzichtig de oliën er bij. Haal intussen de mixer rustig omhoog en naar beneden zodat er een mooi mengsel ontstaat.
Tadaa, hier is jouw zelfgemaakte truffelmayonaise!

Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Gerookte makreelfilets met verse peper
Een lekkernij die je veel in Spakenburg ziet!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter