Mega triple cheeseburger van de BBQ
Ca. 20 min.
Ingredienten
300 gram riblap gehakt
6 plakjes pancetta
1 kaasbol
Handje rucola
Oude kaas (Old Amsterdam)
Belegen kaas (Beemster)
Burgersaus (van Beekum)
Mega triple cheeseburger van de BBQ
De cheeseburger. Dat is echt een absolute klassieker van de BBQ. Het liefst zo groot mogelijk en met extra kaas natuurlijk. Een cheeseburger heeft iets magisch. Bij de bekende fastfood ketens zijn de plaatjes van deze burgers altijd met mooist. Met die druipende kaas over de glimmende burger. Het is bijna te mooi om waar te zijn. Wij hebben onze cheeseburger extra aangekleed met gebakken spek en lekkere burgersaus. We garanderen je: dit is een feestje op je bord en in je mond!
Burger
Het begint bij goed vlees. Wij werken altijd met gehakt van riblappen. Dit heeft voor ons de perfect vet – vlees verhouding zodat je een lekker sappige burger krijgt. Een burger die nog best een beetje rood mag zijn als hij gegrild is.
Kaas
Bij een cheeseburger draait het natuurlijk om de kaas. Wij hebben voor onze burger gekozen voor 3 soorten. We zijn niet voor de bekende cheddar gegaan maar voor lekker Nederlandse kaassoorten. Jonge kaas op de bol en belegen (Beemster) en een oudere (Old Amsterdam) op de burgers. Dit zorgt voor een absolute smaaksensatie omdat de kazen ook allemaal een eigen karakter hebben. Als je één soort wilt gebruiken die goed smelt, gebruik dan een jonge kaas. Hoe ouder de kaas hoe minder makkelijk hij smelt.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 5 min.
Maak de BBQ gereed om direct en indirect te grillen op zo’n n 200-225°C.
Vorm mooie dikke burgers van het gehakt en laat deze voor ongeveer een half uur opstijven in de koelkast. Druk voordat je de burgers grilt met je duim een kuiltje in het vlees. Dit voorkomt dat ze krom trekken tijdens het grillen!
Bereiding
Ca. 15 min.
Leg de pancetta op de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel. Wij grillen de pancetta indirect omdat het te dun is om direct te grillen. Je wilt geen zwarte spek op je burger. Na een kleine 10 minuten starten we met de burgers. Laat de spek lekker liggen.

Gril de burgers direct boven de kolen. Pas op met vlammen! Bak ze ongeveer 3 minuten per kant en verplaats ze dan naar de indirecte kant van de BBQ. Leg de plakjes kaas op de burgers en gril het kaasbroodje ook even kort direct boven de kolen.


Zodra de kaas is gesmolten kan je jouw ultieme cheeseburger opbouwen.

Het bouwen van de burger!
Besmeer de bodem van het broodje met de burgersaus en leg er wat sla op. Leg de eerste burger er boven op. Daarna 3 plakjes spek.
Vervolgens leg je burger nummer 2 erop en weer 3 plakjes spek. Doe er nog wat extra saus en doe het deksel van het kaasbroodje er op.






Aanschouw de ultieme triple cheeseburger van de BBQ! Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Riblap gehakt van Meatfish.nl
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
Meatfish en Weber bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Hasselback aardappels
Deze aardappels zien er misschien gek uit maar smaken enorm lekker!

De allerlekkerste vakantieburger, eenvoudig en super lekker!
Ideaal om te maken op de camping of gewoon thuis.

Griekse Gyros zonder spit van de BBQ met zelfgemaakte tzatziki
Gyros zonder spit op de BBQ gemaakt!
Alle reacties (4)
Beste mensen,
Meteen het recept uitgeprobeerd, en deze smaakte helemaal top!
Thnx voor de inspiratie en ga zo door…
Groeten,
Rob
Reactie door Rob op 11-05-2020 om 14:52
Gaaf Rob! Bedankt.
Reactie door Bastiaan op 12-05-2020 om 08:55
Beste mensen,
Dankjewel voor de inspiratie!
Gisteren meteen het recept uitgeprobeerd en deze was helemaal top.
Ik zie de volgende graag weer verschijnen. Ga zo door…
Groeten,
Rob
Reactie door Rob op 07-05-2020 om 11:06
Hoi Rob, ja lekker hè! Thnx.
Reactie door Bastiaan op 09-05-2020 om 08:36
Laat een reactie achter