bbqproof.nl Recepten Klassiekers Saltimbocca van de BBQ

Saltimbocca van de BBQ

star_rate
Saltimbocca van de BBQ

Ca. 30 minuten

Ingredienten

    Saltimbocca
    • 2 kalfsoesters

    • Zwarte peper en zout

    • Parmaham

    • Verse salie

    • Witte wijn

    • Roomboter

    Overig
    • Skillet

    • Cocktailprikkers

Saltimbocca van de BBQ

Saltimbocca van de BBQ

Saltimbocca is een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken. Het komt oorspronkelijk uit Lazio (het gebied rond Rome) en heeft kalfsvlees en salie in de hoofdrol. De smaakcombinatie van de handvol ingrediënten zijn echt een feestje, die Italianen weten wel hoe ze van eenvoud iets complex kunnen maken. Het is dan ook niet zo gek dat Saltimbocca letterlijk vertaald ‘spring in de mond’ betekent! Het is echt vuurwerk op je bord en in de mond!

Het grappige is dat ik het recept al heel lang ken maar pas vrij recentelijk heb gegeten in een Italiaans restaurant in Nederland! Normaal ga ik namelijk toch voor het rundvlees of vis (zoals zeebaars ) maar nu wilde ik eens iets anders. Dat werd dus de saltimbocca en daar heb ik geen spijt van gekregen, heerlijk! En de regel is eigenlijk wel dat als ik iets lekkers heb gegeten dit ook op de BBQ wil maken. Dit is dus ook een manier waarop wij tot onze recepten komen!

Kalfsvlees op de BBQ

Wij kunnen heel kort zijn over kalfsvlees: wij zijn fan! Het is zo subtiel qua smaak en heerlijk mals. Eerlijk gezegd eten wij het ook niet heel vaak maar elke keer dat we het eten zijn we weer verkocht. Gelukkig hebben wij een aantal echt heerlijke recepten met kalfsvlees van de BBQ in de hoofdrol zoals Entrecote , de kalfsburger en natuurlijk de gegrilde bovenbil.

Bereiding

Voorbereiding

Ca 10 minuten

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C. Haal de kalfsoesters en roomboter uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Bestrooi de kalfsoesters met wat zout. Leg een plak Parmaham op een snijplank en leg de kalfsoesters er op. Wikkel het mooie vlees in met de ham. Leg er een blaadje salie op en zet het geheel vast met een cocktailprikker.

Bereiding

Ca. 20 minuten

Gril de kalfsoesters met salie ongeveer 1 minuut per kant direct boven de kolen. Smelt de roomboter in de skillet op de indirecte kant van de BBQ. Doe hier een aantal blaadjes salie bij zodat de smaak er lekker in kan trekken. Giet er nu een glas witte wijn bij en laat even kort inkoken.

Nadat je de kalfsoesters direct hebt gegrild leg je deze in de gesmolten salieboter met wijn.

 

Bak de kalfsoesters tot deze een kerntemperatuur hebben van 58°C. Haal ze uit de pan en laat op een verwarmd bord even rusten.

Giet wat van het salieboter over het vlees en serveer direct. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– Kalfsoester door Meatfish.nl
Peper zwart heel door  Van Beekum Specerijen

Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 30 minuten

Benodigdheden

    Saltimbocca
    • 2 kalfsoesters

    • Zwarte peper en zout

    • Parmaham

    • Verse salie

    • Witte wijn

    • Roomboter

    Overig
    • Skillet

    • Cocktailprikkers

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Porchetta, Italiaans buikspek van de BBQ

Deze Italiaanse klassieker wil je echt een keer gemaakt hebben!

Bekijk recept play_arrow
Niels Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst

Een heerlijk mals lamsrack met een kruidenkorst van verse groene kruiden!

Bekijk recept play_arrow