bbqproof.nl Recepten Vlees Philly Cheese Steak met ribeye

Philly Cheese Steak met ribeye

star_rate
Philly Cheese Steak met ribeye

ca. 30 minuten

Ingredienten

Philly Cheese Steak met ribeye

Philly Cheese Steak met ribeye

Oeeh, de Philly Cheese steak. ‘Amerikaanser’ wordt het niet! Een lekkere dikke ribeye steak gegrild, gesneden en gemengd met groenten en veel kaas op een zacht broodje geserveerd. Een absolute guilty pleasure als je het mij vraagt.

Volgens Wikipedia is dit gerechtje ontstaan rond 1930 en bedacht door de broers Pat en Harry Olivieri. Zij hadden een eigen hotdog stand in Philadelphia en op een dag bedachten ze een nieuwe variant met gesneden vlees. Toen een taxi chauffeur het broodje zag en later proefde zei hij dat ze zich in dit broodje moesten specialiseren in plaats van hotdogs! En zo was de cheesesteak geboren. Het werd zo’n succes dat er nieuwe restaurants werden geopend waaronder Pat’s King of steaks. Dit restaurant bestaat vandaag de dag nog steeds, en naar horen zeggen kan je hier de lekkerste Philly cheese steaks eten!

Als je dit zo leest wil je toch direct je BBQ aansteken om dit broodje te maken? Dat dachten wij dus ook. Wij hebben er een eigen draai aan gegeven en dit is absoluut een topper geworden! Enjoy!

NB. Wij grillen de ribeye kort en serveren het vlees rosé. Is je vrouw (of ben jij) zwanger? Bak dan ribeye gewoon wat langer. Het broodje is dan evengoed super lekker!

Bereiding

Voorbereiding

ca. 10 minuten

Maak de BBQ gereed om te grillen op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen, de paprika in kleine stukjes en de shiitake door de helft. Heb je verse cheddar, schaaf er dan plakjes van. Zet alles apart binnen handbereik. Smeer de rib eye in met zeezout.

Bereiding

Ca. 20 min.

We gaan beginnen met het grillen van de ribeye. Zorg voor een schoonrooster. Grill de ribeye zo’n 2 minuten per kant.

Snijd de ciabatta doormidden en smeer in met olijfolie. Grill even kort direct boven de kolen. Let op dat het brood niet verbrand. Daarna gaan we de ribeye in kleine stukjes snijden. Kijk hoe het draad loopt en snijd haaks kleine stukjes. Dit kauwt straks wat makkelijker.

Smeer de bakplaat in met wat olijfolie en bak de groentes zo’n 5 minuten. Gebruik een spatel of houten pollepel om alles goed te verplaatsen.

Na 5 minuten kunnen de stukjes ribeye ertussen. Deze bakken we kort mee zodat de ribeye nog lekker ‘rosé’ is.

Na enkele minuten kunnen de plakjes kaas erop. Verdeel alles in twee helften. Dan kan je straks alles in een keer op een broodje ‘scheppen’. Sluit het deksel en laat de cheddar smelten.

Na ca. 1 minuut is de cheddar gesmolten en kan je aanvallen!

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Ribeye steak door Meatfish.nl
ECHT premium houtskool

Meatfish en ECHT bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 30 minuten

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Dé klassieke BBQ burger

De lekkerste hamburger die je je kan bedenken!

Bekijk recept play_arrow
Niels Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst

Een heerlijk mals lamsrack met een kruidenkorst van verse groene kruiden!

Bekijk recept play_arrow