Philly Cheese Steak met ribeye
ca. 30 minuten
Ingredienten
Ribeye steak (ca 250 gr.) van Meatfish.nl
100 gram shiitake
1 ui
6 a 8 plakken cheddar
1 groene paprika
1 ciabatta
Beetje olijfolie
Peper en zout
Weber GBS bakplaat of je gebruikt een skillet.
Voor 2 personen
Overige
Philly Cheese Steak met ribeye
Oeeh, de Philly Cheese steak. ‘Amerikaanser’ wordt het niet! Een lekkere dikke ribeye steak gegrild, gesneden en gemengd met groenten en veel kaas op een zacht broodje geserveerd. Een absolute guilty pleasure als je het mij vraagt.
Volgens Wikipedia is dit gerechtje ontstaan rond 1930 en bedacht door de broers Pat en Harry Olivieri. Zij hadden een eigen hotdog stand in Philadelphia en op een dag bedachten ze een nieuwe variant met gesneden vlees. Toen een taxi chauffeur het broodje zag en later proefde zei hij dat ze zich in dit broodje moesten specialiseren in plaats van hotdogs! En zo was de cheesesteak geboren. Het werd zo’n succes dat er nieuwe restaurants werden geopend waaronder Pat’s King of steaks. Dit restaurant bestaat vandaag de dag nog steeds, en naar horen zeggen kan je hier de lekkerste Philly cheese steaks eten!
Als je dit zo leest wil je toch direct je BBQ aansteken om dit broodje te maken? Dat dachten wij dus ook. Wij hebben er een eigen draai aan gegeven en dit is absoluut een topper geworden! Enjoy!
NB. Wij grillen de ribeye kort en serveren het vlees rosé. Is je vrouw (of ben jij) zwanger? Bak dan ribeye gewoon wat langer. Het broodje is dan evengoed super lekker!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 10 minuten
Maak de BBQ gereed om te grillen op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen, de paprika in kleine stukjes en de shiitake door de helft. Heb je verse cheddar, schaaf er dan plakjes van. Zet alles apart binnen handbereik. Smeer de rib eye in met zeezout.


Bereiding
Ca. 20 min.
We gaan beginnen met het grillen van de ribeye. Zorg voor een schoonrooster. Grill de ribeye zo’n 2 minuten per kant.


Snijd de ciabatta doormidden en smeer in met olijfolie. Grill even kort direct boven de kolen. Let op dat het brood niet verbrand. Daarna gaan we de ribeye in kleine stukjes snijden. Kijk hoe het draad loopt en snijd haaks kleine stukjes. Dit kauwt straks wat makkelijker.


Smeer de bakplaat in met wat olijfolie en bak de groentes zo’n 5 minuten. Gebruik een spatel of houten pollepel om alles goed te verplaatsen.
Na 5 minuten kunnen de stukjes ribeye ertussen. Deze bakken we kort mee zodat de ribeye nog lekker ‘rosé’ is.
Na enkele minuten kunnen de plakjes kaas erop. Verdeel alles in twee helften. Dan kan je straks alles in een keer op een broodje ‘scheppen’. Sluit het deksel en laat de cheddar smelten.


Na ca. 1 minuut is de cheddar gesmolten en kan je aanvallen!
Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Ribeye steak door Meatfish.nl
– ECHT premium houtskool
Meatfish en ECHT bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Traditioneel paling roken op de Weber Smokey Mountain
Deze ambacht is ook op een moderne BBQ mogelijk!

Oosterse spareribs met gember-karamelsaus
De smaak van 5 spices en karamel laten je stralen!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter