Mexican dog – een hotdog met een Mexicaans tintje
Ca. 30 min.
Ingredienten
4 bockworsten
4 witte puntjes
3 tomaten
Takje peterselie
Flinke teen knoflook
1 jalapeno peper
Blikje maïs (niet op de foto)
Tortillachips naturel
Peper en zout
Verse Cheddarkaas
Mexican dog – een hotdog met een Mexicaans tintje
De Mexican dog! Klinkt vet toch! Het heeft overigens niks met een blaffend Mexicaans dier te maken hoor. Het is namelijk een variant op de welbekende hotdog. De klassieker die iedereen kent! Een lekker broodje hotdog met een verse tomatensalsa, gesmolten cheddar met daarop nacho chips voor de krokante bite! Dat is toch leuk.
Dit broodje is spontaan ontstaan tijdens een van de, op dit moment, weekenden dat je gedwongen thuis zit. Tjah, wat doe je dan? Duh, barbecueën natuurlijk. We wilden even een lekkere snack als avond eten en keken wat er nog in de voorraad kast / koelkast stond om te gebruiken. We hadden geen zin om naar de winkel te gaan namelijk. We hadden nog een pot bockworsten staan, een paar tomaten, jalapeno en een restje nacho chips. en zo is deze Mexican dog geboren!
We hebben de tomaten even kort gegrild samen met wat knoflook, jalapeno en peterselie (restjes van de eerder gemaakte klassieke hotdog) voor een lekker pittige salsa. Dit werd de basis van onze Mexican dog. We hadden uiteindelijk zo veel over dat we onze buren zelfs konden verblijden met een broodje. 🙂
Excuses
Tijdens het maken van dit gerecht was ik zo enthousiast en wild dat ik per ongeluk niet alle ingrediënten op de foto heb gezet. Je mist bijvoorbeeld de maïs. Lees daarom goed de ingrediëntenlijst en bereidingswijze door!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 minuten
Snijd de tomaten in blokjes en meng dit samen met de geperste knoflook in een kom. Snijd de jalapeno fijn (evt. met zaadlijsten en pitjes voor de lefgozers) en doe dit bij het mengsel. Voeg tot slot de peterselie toe.

Bereid de BBQ voor om direct te grillen.

Bereiding
Ca. 20 min.
Voor het tomaten mengsel werken wij met de skillet. Deze gietijzeren pan of bakplaat is perfect om het tomatenmengsel in te bakken.
Doe wat olie in de skillet en laat heet worden. Doe het tomatenmengsel in de skillet en bak even kort aan. Ohh een heerlijke lucht komt je tegemoet.
Als het meeste vocht verdampt is haal je de skillet van de BBQ en schep je het mengsel in een kom. Doe nu de maïs er bij. Zo blijft deze lekker knisperig.
Verplaats de kolen nu weer naar de zijkant om indirect te grillen.


Gril de bockworsten voor ongeveer 5 minuten. Doe kaas er op en laat deze smelten. Snijd de broodjes intussen vast doormidden en smeer in met wat olie.
De broodjes gaan we super snel grillen (3 seconden) boven de kolen. Dit doen we omdat het brood straks helemaal zacht (zompig) wordt door het tomatenmengsel. Dat wil je natuurlijk niet.


Leg de broodjes op een leuke plank om te beleggen. We beginnen eerst met het tomatenmengsel. Vervolgens leggen we de worst er op. Bestrooi de broodjes nu rijkelijk met de tortilla chips. Kijk aan! Jouw eigen Mexican dogs zijn klaar. Eet smakelijk!




Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
– ECHT premium houtskool
ECHT en Weber bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde kogelbiefstuk met gebakken champignons en ui
Deze klassieker maar dan van de BBQ!

Short ribs
Wil je eens wat anders dan de bekende spareribs? Probeer dan eens de shortribs!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter