De ultieme hotdog van de BBQ
Ca. 30 min.
Ingredienten
4 bockworsten
4 witte puntjes
5 plakken ontbijtspek
Verse cheddar
Handje zuurkool
Mosterd
Ketchup
Olie (voor de broodjes)
De ultieme hotdog van de BBQ
De hotdog, wie is er niet groot mee geworden :). De knapperige worst op een zacht broodje met wat ketchup, mosterd en zuurkool.
Normaal gesproken warm je de worsten op in het vocht uit het blik / pot maar nu wilden wij een echte BBQ variant gaan maken. Maar het is ook mogelijk om de worsten op te warmen op de BBQ! Om een extra twist te geven aan de hotdog hebben wij er knapperige spek (ook van de BBQ) en verse cheddarkaas aan toegevoegd. Nou, ik kan je garanderen dat je hiermee vrienden gaat maken. Wat het broodje vooral lekker maakt is de combinatie van de gesmolten kaas, spek en zuurkool. Je belandt hier mee in een soort achtbaan van smaken waar je niet uit wilt. Als je het broodje goed bekijkt zie je eigenlijk best wat overeenkomsten met een goede burger in laagjes!
Let maar eens op:
Zuurkool vs. augurk
Spek vs. spek
Kaas vs. kaas
Worst vs. runderburger
Mind is blown!
We hebben al onze 2.0 variant natuurlijk maar in dit recept wilden we de klassieke hotdog in zijn waarde laten.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 minuten
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 160°C.
Snijd de puntjes doormidden en besprenkel met wat olie. De broodjes gaan we straks namelijk even kort grillen dan krijgen ze een mooi kleurtje! Haal de bockworsten uit het blik of pot en laat even uitlekken. Snijd plakken van de cheddar en leg apart.
Bereiding
Ca. 20 min.
Leg de plakken spek indirect op de BBQ en laat deze krokant worden. Als ze goed zijn haal je ze van de BBQ af en verkruimel je het.

Leg de bockworsten indirect op de BBQ. Wij hebben ook nog een klein handje rookhout (appel) toegeveoegd. Dit geeft een kleine subtiele touche aan de worst.
Na ongeveer 5 minuten leg je de plakken kaas op de worst. Let op, het kan snel gaan smelten. Je kan het deksel evt. half open houden.


We gaan nu kort de broodjes grillen. Leg de puntjes direct boven het hete houtskool. Bij ons duurde het ongeveer 3 seconden voordat de broodjes lekker krokant waren. Super snel dus! Haal ze van de BBQ en leg ze op een plank zodat we kunnen gaan beleggen!

We beginnen met een dikke laag mosterd op de bodem. Hier leggen we de zuurkool boven op en vervolgens de worst met kaas.


Strooi de verkruimdelde spek er overheen en top af met lekkere ketchup. Zie hier de ultieme klassieke BBQ hotdog! Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
– ECHT premium houtskool
ECHT en Weber bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Broodje Cevapcici – Gekruide worstjes van gehakt
Dit broodje van de Balkan is echt een enorme verrassing!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter