Gevulde Jalapeños (ABT’s)
Ca. 35 min.
Ingredienten
3 mensen die van redelijk pittig eten houden
4 Jalapeños
150 g roomkaas
Verse cheddar
Ontbijtspek ( 8 langesneden plakjes)
BBQrub
Gevulde Jalapeños (ABT’s)
Jalapeños, wij zijn er gek op! Deze peper is niet al te heet dus ook voor de niet-van-pittig-eten-houdende-mens prima geschikt. De pittigheid van de Jalapeño wordt namelijk getemperd door onder andere de zachte roomkaas en de spek zorgt voor een lekkere bite. Dit hapje is gemakkelijk te maken en het is echt een leuke verrassing op ieder feestje.
Zoals je in de titel kan lezen staat er ABT achter de naam van het gerecht. Dit staat voor ‘Atomic Buffalo Turd’. Als je dit vertaald schiet je automatisch in de lach want het betekent zoiets als ‘nucleaire buffel keutel’. Laat je verder niet afleiden door deze naam want ze zijn echt enorm lekker!!
Op internet rouleren verschillende varianten op dit gerecht. In de basis zijn de ingrediënten hetzelfde maar wij vinden het natuurlijk leuk om hiermee te variëren. Wij hebben bijvoorbeeld verse cheddarkaas toegevoegd en onze eigen BBQ rub gebruikt.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 10 min.
Snijd de jalapeños in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten en pitjes.

Snijd de jalapenos in de lengte door midden

Haal met een lepel de zaadlijsten er uit
Vul de jalapeños met de roomkaas en leg er een plakje verse cheddar op. Wikkel een plakje spek om de jalapeños heen en bestrooi ze met je (zelfgemaakte) BBQ-rub. Dat is alles!

Vul met roomkaas en cheddar

Bestrooi met BBQrub
Bereiding
Ca. 25 min.
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op gematigde temperatuur (+/- 170°C). Leg de Jalapeños op de indirecte kant van de BBQ en sluit voorzichtig de deksel. Check na ongeveer 10 minuten of de kaas al begint te smelten en de jalapeños al wat zachter aan voelen.
Bij ons duurde het ongeveer 25 minuten voordat ze klaar waren. Haal nu voorzichtig de deksel van de BBQ en serveer de jalapeños direct. Eet smakelijk!

ABT's indirect

Eet smakelijk!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Spatchcock chicken: gevlinderde kip van de BBQ
Wie was er eerder? De spatchcock chicken of het ei?

Broodje rookworst met zelfgemaakte Unox saus
Alsof je bij de Hema een broodje rookworst haalt, zo lekker!

Italiaanse burger met pesto en gegrilde groenten
La vita e bella! Helemaal met deze sappige Italiaanse burgers!
Alle reacties (4)
Dat ziet er lekker uit! Hebben jullie ook een receptenlijst van de eigen gemaakte bbqrub die jullie hier gebruiken?
Groet Rik
Reactie door Rik Christiaens op 29-06-2020 om 18:55
Nee, dit is een ‘gewone’ all purpose rub. Die kan je overal bestellen!
Reactie door Niels op 01-07-2020 om 08:04
Ze zijn top
Reactie door Lorenz op 06-10-2018 om 13:40
Thanks Lorenz!
Reactie door Niels op 10-10-2018 om 12:10
Laat een reactie achter