bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Gegrilde maiskolf op de BBQ

Gegrilde maiskolf op de BBQ

star_rate
Gegrilde maiskolf op de BBQ

60 min.

Ingredienten

  • 2 Maiskolven

  • 2 tl chilipoeder

  • Flinke klont roomboter (50g)

  • Aluminiumfolie

Gegrilde maiskolf op de BBQ

Gegrilde maiskolf op de BBQ

Weer zo’n echte BBQ- klassieker: gegrilde maiskolf! Een erg lekker gerechtje wat je binnen een handomdraai op tafel zet. Deze gele rakkers zie je over de hele wereld op de menukaarten staan in de BBQ-restaurants. Dit is natuurlijk niet voor niets omdat de zoetigheid van de mais ontzettend goed samen gaat met de stevige smaak van bijvoorbeeld spareribs of een lekkere steak.

Wij hebben de kolven met een flinke klont roomboter en wat chilipoeder langzaam gegaard in aluminiumfolie. De chili zorgt bij dit gerecht voor een aangename pittigheid! Op deze manier wordt de mais in zijn eigen vocht gestoomd en blijft het lekker sappig! Je kan deze klassieker eten als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekkere steak maar zeker ook gebruiken in andere recepten. Wij hebben bijvoorbeeld ook een stukje gebruikt voor heerlijke Mexicaanse quesadillas!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 5 min.

Ontdoe de maiskolf van het loof en spoel schoon. Leg een flinke strook aluminiumfolie klaar en leg hier de maiskolf op. Bestrooi de kolf met het chilipoeder en voeg vervolgens de roomboter toe. Vouw de folie om de kolf en bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C.

Bereiding

Ca. 50 min.

Leg de maispakketjes op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Het is nu even wachten totdat alle boter is gesmolten en de kolf gaar is gekookt in zijn eigen vocht. Bij ons duurde dit ongeveer 50 minuten.

Pak voorzichtig de maiskolf uit en snijd de mais van de kolf of kluif lekker af! Eet smakelijk!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

60 min.

Benodigdheden

  • 2 Maiskolven

  • 2 tl chilipoeder

  • Flinke klont roomboter (50g)

  • Aluminiumfolie

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Aubergine rolletjes

Heerlijk vegetarisch hapje in een handomdraai op tafel!

Bekijk recept play_arrow