bbqproof.nl Recepten Klassiekers Gegrilde kogelbiefstuk met gebakken champignons en ui

Gegrilde kogelbiefstuk met gebakken champignons en ui

star_rate
Gegrilde kogelbiefstuk met gebakken champignons en ui

Ca. 30 minuten

Ingredienten

Gegrilde kogelbiefstuk met gebakken champignons en ui

Gegrilde kogelbiefstuk met gebakken champignons en ui

Gegrilde kogelbiefstuk van de BBQ. Deze klassieker heb ik deze keer niet in de koekenpan gebakken maar rechtstreeks boven het gloeiend hete houtskool gegrild. Dat willen we allemaal wel eens geprobeerd hebben toch!? Een goede kogelbiefstuk heeft wat mij betreft weinig nodig. Het malse vlees heeft op zich smaak genoeg als je het tenminste op de juiste manier bakt of grilt.

Stiekem is er wel een toevoeging waarvan ik vind dat het een goede steak echt omhoog haalt: gebakken uien en champignons. Als je uien en champignons bakt in olie en tot slot nog wat roomboter toevoegt, dan krijg je mijn inziens een wereldse aanvulling bij je vlees. Toen ik nog thuis woonde kregen wij zo nu en dan op zondag een gebakken biefstuk met ui en champignons. Nou, dan was onze dag goed hoor!

Wij hebben voor dit recept gebruikt gemaakt van een plancha op de BBQ. Met deze gietijzeren bakplaat kan je perfect kleinere producten bakken zonder dat ze tussen je rooster vallen. Het is ook perfect geschikt om bijvoorbeeld quesadillas te bakken. Als je geen plancha hebt voor op de BBQ zou je kunnen uitwijken naar een Dutch Oven maar gewoon in de koekenpan op het fornuis keuren we ook goed. De op de BBQ gegrilde kogelbiefstuk heeft toch de hoofdrol.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 mins

Bereid je BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 200°C.

Snijd de champignons in plakjes en de uien in halve ringen. Leg de plancha / bakplaat op de BBQ om alvast voor te verwarmen.

Bereiding

Ca. 20 mins.

Bestrooi de kogelbiefstuk met zout en grill deze direct boven het houtskool. Wij vinden de biefstuk het lekkerst als deze medium-rare is. Dat is bij een kerntemperatuur van 52°C. Voor deze garing haal je de biefstuk bij een kern van 49°C van de BBQ en laat je deze 10 minuten rusten.

Een paar minuten voordat de biefstuk de kern van 49°C heeft gehaald, smelten we de roomboter op de bakplaat. Als hij mooi bruin is gekleurd bakken we de uien en champignons tot deze gaar zijn.

Serveer de gebakken uien champignons over de biefstuk en bestrooi naar smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:

Kogelbiefstuk door Meatfish.nl
ECHT premium houtskool
Zoutzout-grof door  van Beekum Specerijen

Thanks!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 30 minuten

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Shortribs van de Weber Smokefire (pelletgrill)

De bekende runderribben 10 uur lang gegaard op de Smokefire.

Bekijk recept play_arrow
Niels Indische shortribs van de BBQ

Met dit spektakelstuk maak je van jouw BBQ echt een feest!

Bekijk recept play_arrow