Gegrilde kogelbiefstuk met gebakken champignons en ui
Ca. 30 minuten
Ingredienten
400g Kogelbiefstuk
100g champignons
1 grote ui
1 klont roomboter
Zwarte peper en zout (naar smaak)
Biefstuk
Overige
Gegrilde kogelbiefstuk met gebakken champignons en ui
Gegrilde kogelbiefstuk van de BBQ. Deze klassieker heb ik deze keer niet in de koekenpan gebakken maar rechtstreeks boven het gloeiend hete houtskool gegrild. Dat willen we allemaal wel eens geprobeerd hebben toch!? Een goede kogelbiefstuk heeft wat mij betreft weinig nodig. Het malse vlees heeft op zich smaak genoeg als je het tenminste op de juiste manier bakt of grilt.
Stiekem is er wel een toevoeging waarvan ik vind dat het een goede steak echt omhoog haalt: gebakken uien en champignons. Als je uien en champignons bakt in olie en tot slot nog wat roomboter toevoegt, dan krijg je mijn inziens een wereldse aanvulling bij je vlees. Toen ik nog thuis woonde kregen wij zo nu en dan op zondag een gebakken biefstuk met ui en champignons. Nou, dan was onze dag goed hoor!
Wij hebben voor dit recept gebruikt gemaakt van een plancha op de BBQ. Met deze gietijzeren bakplaat kan je perfect kleinere producten bakken zonder dat ze tussen je rooster vallen. Het is ook perfect geschikt om bijvoorbeeld quesadillas te bakken. Als je geen plancha hebt voor op de BBQ zou je kunnen uitwijken naar een Dutch Oven maar gewoon in de koekenpan op het fornuis keuren we ook goed. De op de BBQ gegrilde kogelbiefstuk heeft toch de hoofdrol.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 mins
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 200°C.
Snijd de champignons in plakjes en de uien in halve ringen. Leg de plancha / bakplaat op de BBQ om alvast voor te verwarmen.
Bereiding
Ca. 20 mins.
Bestrooi de kogelbiefstuk met zout en grill deze direct boven het houtskool. Wij vinden de biefstuk het lekkerst als deze medium-rare is. Dat is bij een kerntemperatuur van 52°C. Voor deze garing haal je de biefstuk bij een kern van 49°C van de BBQ en laat je deze 10 minuten rusten.
Een paar minuten voordat de biefstuk de kern van 49°C heeft gehaald, smelten we de roomboter op de bakplaat. Als hij mooi bruin is gekleurd bakken we de uien en champignons tot deze gaar zijn.



Serveer de gebakken uien champignons over de biefstuk en bestrooi naar smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– Kogelbiefstuk door Meatfish.nl
– ECHT premium houtskool
– Zoutzout-grof door van Beekum Specerijen
Thanks!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Libanese lamsgehaktballetjes
Sappig lamsgehakt met pittige kruiden, heerlijk voor bij de borrel
Nog geen berichten
Laat een reactie achter