bbqproof.nl Recepten Vlees Gegrilde Entrecote

Gegrilde Entrecote

star_rate
Gegrilde Entrecote

Ca. 20 min.

Ingredienten

Gegrilde Entrecote

Gegrilde Entrecote

Entrecote, ik ben er gek op. Het heerlijke zachte vlees met de herkenbare vetrand is tegenwoordig een populair stuk vlees. Dat is niet zo gek want deze steak, gesneden uit de dunne lende, leent zich uitstekend voor een bereiding op de BBQ. Vroeger werden de runderen gekeurd door te voelen aan de lende: was deze mooie stevig en vol werd het rund verkocht. Een mooi stevige entrecote is dan ook zeker de moeite waard. Funfact 1: entrecôte betekent letterlijk ’tussen de ribben’.

Om onze entrecotes extra smaak te geven hebben wij deze na het grillen ingesmeerd met gepofte knoflook. En dat is lekker, niet normaal! De subtiele knoflooksmaak met het botermalse rundvlees is ongelofelijk spannend. Verder heeft dit vlees eigenlijk niks nodig op wat peper en zout na. Let op! Als je vlees op hoge temperatuur grilt strooi je altijd achteraf de peper er op! De peper kan namelijk verbranden en dat geeft een bittere smaak. Super zonde als je zo’n mooi stuk vlees hebt.

Funfact 2: de ene helft van de BBQ klassieker T-bone steak bestaat uit de entrecote en de andere helft uit de ossenhaas. Wij hebben een T-bonesteak al eens bereid op de BBQ weet je nog!?

Bereiding

Voorbereiding

10 minuten

Haal de entrecotes tijdig uit de koelkast om deze op kamertemperatuur te laten komen. Bestrooi de steaks met zout en bereid intussen de BBQ voor om direct te grillen op hoge temperatuur (+/- 250°C).

Bereiding

Ca. 10 min.

Gril het vlees direct boven de hete kolen. Draai het vlees pas om als het niet meer plakt aan het rooster.

Na ongeveer 3 minuten per kant hebben we het vlees van de BBQ gehaald en onder een stuk aluminiumfolie laten rusten. Pak het vlees hierbij niet te strak in want dan verlies je het krokante korstje en dat is natuurlijk zonde. Wij hebben het dit maal op gevoel gedaan maar als je een kerntemperatuurmeter hebt haal je het vlees bij 48°C kern er af. Dan is je vlees perfect medium-rare. Dat vinden wij super lekker. Mocht je dit te rood vinden hou dan een wat hogere kerntemperatuur aan. Gebruik dan onze handige tabel uit de BBQ&A!

Smeer na het rusten de steak in met een teentje gepofte knoflook. Snijd de entrecote in dunne plakjes en serveer direct. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Entrecote door Meatfish.nl

Bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (4)

 1. Goedendag,
  Even een vraag; als je een entrecote direct grilt dan loopt er veel vet op de kolen en krijg je grote vlammen.
  Hoe zorgen jullie er voor om dat niet te laten gebeuren? Daarom
  Grill ik indirect.

  Reactie door Sil op 18-07-2021 om 09:04

  • Dat kan prima, de reverse sear methode is uitstekend te gebruiken voor Entrecote. Grill hem aan het einde nog even kort aan en je hebt een heerlijk stukje vlees.

   Reactie door Niels op 19-07-2021 om 13:56

 2. waarom op kamertemperatuur laten komen terwijl al lang bekend is dat n bevroren steak n veel beter resultaat geeft

  Reactie door Sven op 23-08-2018 om 23:44

  • Hi Sven, dank voor je reactie! Het op kamertemperatuur laten komen van het vlees werkt voor ons fijn. Wij hebben ook nog nooit geprobeerd om een bevroren steak te grillen maar dat gaan we eens snel doen! We zijn benieuwd.

   Reactie door Niels op 28-08-2018 om 12:16

Laat een reactie achter

Ca. 20 min.

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Filet rollade van de BBQ

De lekkerste varkensfiletrollade van de BBQ

Bekijk recept play_arrow