bbqproof.nl Recepten Klassiekers Een luxe broodje bal van de BBQ

Een luxe broodje bal van de BBQ

star_rate
Een luxe broodje bal van de BBQ

Ca 40 mins.

Ingredienten

    Broodje bal deluxe
    • 300g rundergehakt

    • Truffelmayonaise

    • 1 ei

    • Oma’s gehaktmix

    • 2 el paneermeel

    • Ijsbergsla

    • Gebakken uitjes

    • Burgerbollen

    • Bakboter

    • Olijfolie

    Overig
    • Dutch Oven / braadpannetje

Een luxe broodje bal van de BBQ

Een luxe broodje bal van de BBQ

Een broodje bal van de BBQ? Zekers, en niet zomaar een! Dit is de geüpgrade versie van de gehaktbal die we eerder al eens gemaakt hebben. Sinds onze truffelburger recept zijn we nog meer fan geworden van de smaak van dit typische product. Eerlijk is eerlijk, je moet er van houden. Maar als je er van houdt kan je er geen genoeg van krijgen.

Het idee van dit luxe broodje bal is ontstaan langs de snelweg. Tijdens het werk betrap ik mijzelf wel eens dat ik even zin heb in een snelle hap. Dit gebeurt niet heel vaak maar als ik dan toch bezig ben vind ik een broodje bal met satésaus toch wel erg lekker. Nu hebben we die natuurlijk al op de site staan dus ik heb ik op basis van de truffelburger een nieuwe guilty pleasure bedacht. Een broodje bal met truffelmayonaise, sla en gebakken uitjes. Man man, dit is zo lekker.

Om de gehaktbal extra smeuïg te maken heb ik naast de gebruikelijke ingrediënten zoals panneermeel, ei en kruiden ook een paar eetlepels truffelmayonaise toegevoegd. Dit geeft een extra sappig resultaat, top!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 mins.

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C.

Meng het gehakt met de ei, paneermeel, kruiden en 2 el truffelmayonaise. Vorm mooie ronde gehaktballen en laat deze even opstijven in de koelkast.

Bereiding

Ca. 30 mins

Doe een ruime hoeveelheid boter in de pan / Dutch Oven en smelt deze. Leg de gehaktballen in de boter en bak rondom aan. Verplaats je pan naar de indirecte kant van de BBQ en gaar de gehaktballen tot deze een kerntemperatuur van 70°C hebben.

Snijd de burgerbollen doormidden en besmeer met olie. Gril de bollen even kort aan. Smeer een lekkere hoeveelheid truffelmayonaise op de onderkant van het broodje. Leg er wat sla boven op.

Snijd de gehaktballen in plakjes en leg op het broodje. Smeer hier nog wat extra truffelmayonaise op en bestrooi met de gebakken uitjes. Wat een feest!

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten in dit artikel zijn gesponsord:

Kruiden voor gehakt door Van Beekum Specerijen

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca 40 mins.

Benodigdheden

    Broodje bal deluxe
    • 300g rundergehakt

    • Truffelmayonaise

    • 1 ei

    • Oma’s gehaktmix

    • 2 el paneermeel

    • Ijsbergsla

    • Gebakken uitjes

    • Burgerbollen

    • Bakboter

    • Olijfolie

    Overig
    • Dutch Oven / braadpannetje

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Black Angus ribeye met rode chimichurri

Waanzinnig stukje vlees met een heerlijke zelfgemaakte rode chimichurri

Bekijk recept play_arrow
Niels Sate van de haas met zelfgemaakte atjar en pindasaus

Dit gerecht vind je vrijwel in elk restaurant in Nederland!

Bekijk recept play_arrow