bbqproof.nl Recepten Klassiekers Black Angus ribeye met rode chimichurri

Black Angus ribeye met rode chimichurri

star_rate
Black Angus ribeye met rode chimichurri

ca. 15 min (excl. maken chimichurri)

Ingredienten

Black Angus ribeye met rode chimichurri

Black Angus ribeye met rode chimichurri

Gegrilde ribeye van de BBQ blijft voor ons een cadeautje. Wij kunnen er echt naar uitkijken om een goede steak te grillen op de BBQ. Allereerst omdat het gewoon lekker is. Ook deze Black Angus ribeye heeft een heerlijke smaak en zachte structuur. Een klein smaakfeestje waar je smaakpapillen met elkaar dansen van geluk. En ook niet geheel onbelangrijk, een steak grillen is super simpel. Binnen no time serveer je een wereld gerecht op tafel!

Rundvlees & chimichurri

In dit recept gaan we de ribeye naar een hoger smaakniveau brengen door er een rode chimichurri bij te serveren. Je hebt vast al eens gehoord van de Argentijnse ‘groene’ chimichurri. Dit is fris zure salsa op basis van verse kruiden wat perfect past bij picanha, entrecote, ribeye of andere steak van de BBQ. Vooral in Zuid Amerika is deze erg bekend en heeft elk huishouden zijn eigen recept. De klassieke versie is een ‘groene’ variant maar er is ook een ‘rode’ variant. De rode variant is als basis ook fris zuur maar heeft een klein beetje pit. De kleur heeft deze salsa vooral danken aan tomaat en gegrilde paprika. Perfect dus bij een gegrilde steak van de BBQ.

Maak de chimichurri altijd 1 of 2 dagen eerder. De smaken kunnen dan goed in de salsa trekken!

Bereiding

Voorbereiding

ca. 30 minuten

Maak allereerst de rode chimichuri. Blaker de rode paprika boven een gaspitje, in de oven of tussen de kolen in de BBQ (cavemanstyle). Doe dit totdat de hele paprika zwart is geworden, leg dan de paprika apart.

Snijd vervolgens de tomaat, knoflooktenen, stengels bosui (onderste gedeelte), koriander, peterselie en rode peper (zonder zaadjes) zo fijn mogelijk. Haal het zwarte vel van de paprika en verwijder de zaadlijst, snijd de paprika vervolgens ook zo fijn mogelijk.

Meng de fijn gesneden ingrediënten samen met de zout, chillies, oregano, rode wijnazijn en olijfolie. Voeg alles nog even in een keukenmachine om alles goed te mengen. Let op mix het maar heel kort en op een lage stand, anders krijg je meer een saus dan salsa.

Zet de rode chimichurri weg in de koelkast voor minimaal een dag.

 

Bereid de BBQ voor om direct te grillen op 225 °C.

Strooi wat zout over de ribeyes en maak het rooster goed schoon. Doe dit door eerst de borstel erover te halen en daarna nog met een keukendoek met olijfolie erover te wrijven. Zo haal je nog de roetresten van het rooster en krijg je mooie ‘bruine’ grillmarks.

Bereiding

ca. 8 minuten

Leg de steak op het rooster en vermijdt eventuele vlammen. Gril de ribeye steaks ongeveer 3 a 4 minuten per kant.

Ik heb de steaks in totaal 7 minuten gegrild maar dit is natuurlijk afhankelijk de dikte van je steaks, temperatuur van je houtskool en de afstand tot het houtskool.

Voor de zekerheid kan je de kerntemperatuur van de ribeye meten. Houd voor medium-rare een kerntemperatuur van 53-54°C aan.

Laat de steaks even rusten op een snijplank en serveer met de zelfgemaakte chimichurri.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
Ribeye door Meatfish.nl
Feur-de-sel-piramidezout door van Beekum Specerijen
– Houtskool door ECHTgoed.

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 15 min (excl. maken chimichurri)

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Flat iron steak

Een sukade als steak gegrild? Jazeker!

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde tomahawk steak

Haal de oermens in je naar boven met dit prachtige stuk vlees!

Bekijk recept play_arrow