De lekkerste zelfgemaakte BBQsaus
Ca. 30 min.
Ingredienten
605 ml Ketchup (Heinz fles)
60 ml appelcider azijn
150 ml cola
2 el worcestersaus
4 el bruine suiker
2 el sojasaus
3 el stroop
3 tl. tabasco
3 el. BBQrub (Wij hebben ‘Taste of Africa’ gebruikt van NoRubbish)
120 ml honing
1 el. Pimenton (gerookt paprika poeder)
De lekkerste zelfgemaakte BBQsaus
BBQsaus! Ja ja, het heeft even geduurd voordat wij onze eigen saus hebben gemaakt maar wij zijn niet snel tevreden. Wij hebben meerdere keren getest en uiteindelijk tot dit recept gekomen! Het maken van je eigen saus is leuk om te doen. Je bent namelijk zelf volledig de baas over wat er in je saus gaat. Hou je van pittig? Dan doe je wat extra chili er in. Wil je het wat zoeter? Dan doe je er lekker wat extra honing in. Het belangrijkste is dat je continu blijft proeven!
Het hoofdbestanddeel van BBQsaus is ketchup. Hier worden een aantal ingrediĂ«nten aan toegevoegd om tot de bekende bruine rokerige saus te komen. Ons recept is gebaseerd op verschillende recepten die op internet te vinden zijn (waaronder: ‘Het Ultieme BBQ Boek’ van Jord Althuizen en die van onze BBQhelden. Eigenlijk hebben we overal het beste van gekozen en daar onze eigen ultieme BBQsaus mee gemonteerd! Hoe leuk! đŸ˜‰
Veelzijdig
BBQsaus is een veelzijdige saus. Je kan het in principe overal bij eten maar je kan het ook gebruiken als ‘hulpmiddel’ bij verschillende gerechten van de BBQ zoals spareribs of pulled pork.
Bereiding
Bereiding
Ca. 20 min.
Verwarm in een pan de cola, appelciderazijn, sojasaus en worcestersaus. Roer door elkaar tot dat het bijna kookt. Voeg de rub, stroop, suiker, pimenton (gerookte paprika poeder) en tabasco toe en roer goed door elkaar. Je ziet de kleur van de saus al veranderen naar het bekende bruin.
Als laatste voeg je de honing en ketchup toe en laat je het voor een minuut of 20 zachtjes koken. En zie hier! Een stroperig bruine saus met een heerlijk rokerige smaak! Je kan eventueel naar smaak nog wat zout toevoegen.


Eet smakelijk!

Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Simpele pork belly (buikspek) burnt ends
Meatcandy van de BBQ. Burnt ends van buikspek!
Alle reacties (10)
Gebruiken jullie Appelstroop of Schenk-/keukenstroop (van suiker bijvoorbeeld van Gilse)?
Reactie door Arjen op 19-07-2021 om 12:35
In dit recept gewone keukenstroop! Succes!
Reactie door Niels op 19-07-2021 om 13:56
Hallo,
Kan je deze saus evt invriezen ?
Thanks đŸ˜‰
Reactie door Leander Vanwyngene op 27-06-2020 om 17:11
Ja hoor dat kan zeker! Ik zou wel 3 maanden max. aanhouden.
Reactie door Niels op 29-06-2020 om 08:16
Hoe lang zou je deze saus kunnen bewaren aub.
Heeft u daar een idee van.
Alvast bedankt
Reactie door Lippens Peter op 13-06-2020 om 22:12
Hi Peter, goed afgesloten in de koelkast kan dit wel 2 weken.
Reactie door Niels op 15-06-2020 om 07:12
klinkt goed en erg smakelijk maar hoe zijn de verhoudingen van jullie bbqsaus
Reactie door Patrick op 16-05-2020 om 23:02
Hoi Patrick, wat bedoel je met verhoudingen?
Reactie door Bastiaan op 18-05-2020 om 18:06
Dit weekend geprobeerd en hij viel zeer in de smaak! Erg lekker.
Reactie door André op 13-05-2020 om 18:30
Hoi André, leuk om te horen bedankt!
Reactie door Bastiaan op 18-05-2020 om 18:03
Laat een reactie achter