bbqproof.nl Recepten Sauzen De lekkerste zelfgemaakte BBQsaus

De lekkerste zelfgemaakte BBQsaus

star_rate
De lekkerste zelfgemaakte BBQsaus

Ca. 30 min.

Ingredienten

  • 605 ml Ketchup (Heinz fles)

  • 60 ml appelcider azijn

  • 150 ml cola

  • 2 el worcestersaus

  • 4 el bruine suiker

  • 2 el sojasaus

  • 3 el stroop

  • 3 tl. tabasco

  • 3 el. BBQrub (Wij hebben ‘Taste of Africa’ gebruikt van NoRubbish)

  • 120 ml honing

  • 1 el. Pimenton (gerookt paprika poeder)

De lekkerste zelfgemaakte BBQsaus

De lekkerste zelfgemaakte BBQsaus

BBQsaus! Ja ja, het heeft even geduurd voordat wij onze eigen saus hebben gemaakt maar wij zijn niet snel tevreden. Wij hebben meerdere keren getest en uiteindelijk tot dit recept gekomen! Het maken van je eigen saus is leuk om te doen. Je bent namelijk zelf volledig de baas over wat er in je saus gaat. Hou je van pittig? Dan doe je wat extra chili er in. Wil je het wat zoeter? Dan doe je er lekker wat extra honing in. Het belangrijkste is dat je continu blijft proeven!

Het hoofdbestanddeel van BBQsaus is ketchup. Hier worden een aantal ingredi毛nten aan toegevoegd om tot de bekende bruine rokerige saus te komen. Ons recept is gebaseerd op verschillende recepten die op internet te vinden zijn (waaronder: ‘Het Ultieme BBQ Boek’ van Jord Althuizen en die van onze BBQhelden. Eigenlijk hebben we overal het beste van gekozen en daar onze eigen ultieme BBQsaus mee gemonteerd! Hoe leuk! 馃槈

Veelzijdig
BBQsaus is een veelzijdige saus. Je kan het in principe overal bij eten maar je kan het ook gebruiken als ‘hulpmiddel’ bij verschillende gerechten van de BBQ zoals spareribs of pulled pork.

Bereiding

Bereiding

Ca. 20 min.

Verwarm in een pan de cola, appelciderazijn, sojasaus en worcestersaus. Roer door elkaar tot dat het bijna kookt. Voeg de rub, stroop, suiker, pimenton (gerookte paprika poeder) en tabasco toe en roer goed door elkaar. Je ziet de kleur van de saus al veranderen naar het bekende bruin.

Als laatste voeg je de honing en ketchup toe en laat je het voor een minuut of 20 zachtjes koken. En zie hier! Een stroperig bruine saus met een heerlijk rokerige smaak! Je kan eventueel naar smaak nog wat zout toevoegen.

Eet smakelijk!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video鈥檚 te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (4)

  1. klinkt goed en erg smakelijk maar hoe zijn de verhoudingen van jullie bbqsaus

    Reactie door Patrick op 16-05-2020 om 23:02

    • Hoi Patrick, wat bedoel je met verhoudingen?

      Reactie door Bastiaan op 18-05-2020 om 18:06

  2. Dit weekend geprobeerd en hij viel zeer in de smaak! Erg lekker.

    Reactie door Andr茅 op 13-05-2020 om 18:30

    • Hoi Andr茅, leuk om te horen bedankt!

      Reactie door Bastiaan op 18-05-2020 om 18:03

Laat een reactie achter

Ca. 30 min.

Benodigdheden

  • 605 ml Ketchup (Heinz fles)

  • 60 ml appelcider azijn

  • 150 ml cola

  • 2 el worcestersaus

  • 4 el bruine suiker

  • 2 el sojasaus

  • 3 el stroop

  • 3 tl. tabasco

  • 3 el. BBQrub (Wij hebben ‘Taste of Africa’ gebruikt van NoRubbish)

  • 120 ml honing

  • 1 el. Pimenton (gerookt paprika poeder)

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels De klassieke 3-2-1 Spareribs

De klassieke spareribs volgens de 3-2-1 methode!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan C么te de Boeuf

Dit mythische stuk vlees MOET je eens gemaakt hebben!

Bekijk recept play_arrow
Niels Eigen gemaakte sat茅saus

Zelfgemaakte pindasaus in een paar minuten op tafel? Jazeker!

Bekijk recept play_arrow