Banaan met Rolo

star_rate
Banaan met Rolo

Ca. 20 mins

Ingredienten

  • 5 bananen

  • 2 rollen Rolo

Banaan met Rolo

Banaan met Rolo

De banaan met Rolo. Dit recept neemt mij 100% mee op een trip ‘down memory lane’. Het is namelijk een van de eerste echt ‘speciale’ gerechten die ik op heb van de BBQ. Voor deze tijd had ik nog niet eerder gehoord van (in)direct grillen, low & slow etc. maar was het vooral speklappen affakkelen en drukken op de hamburgers vol boven het gloeiend hete houtskool. Dit alles gezien de beperkte tijd die we namen voor het barbecueën. Tot ik mijn huidige vrouw leerde kennen. Zij had een zwager (Bram) die op het gebied van barbecueën 10 stappen verder was dan ik. Vanaf dat moment was ik letterlijk en figuurlijk aangestoken. Hij heeft mij de eerste kneepjes geleerd waaronder dit simpele doch zeer smaakvolle recept.

BBQ Bananasplit recept 2.0?

Enfin, genoeg geluld over vroeger. Op naar het recept. Banaan en chocola zijn een hele goede combinatie samen. Het zachte vruchtvlees met de licht bittere smaak van de chocola is een hele goede match. Yep, het is vrij machtig, maar je hoeft ook geen hele tros op te eten he! 😉 Om het nog lekkerder en smaakvoller te maken hebben wij in elke banaan een scheutje likeur 43 toegevoegd. Dit geeft net die extra kick aan het gerecht. Het maakt het geheel ook net iets minder machtig. 😉
Let op! Onze variant met likeur 43 is niet geschikt voor kinderen.

De bereiding vergt ook weinig moeite. Je kan heel makkelijk de restwarmte van de BBQ gebruiken na bijv. en low & slow sessie. Het enige wat belangrijk is, is dat de chocola mooi gesmolten is door de banaan heen. Daar heb je geen 250°C voor nodig hoor. Wij hebben deze klassieker gemaakt in de Phantom Roque van Napoleon.

Bereiding

Voorbereiding

Ca.10 mins.

Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 150°C.

Snijd de bananen in de lengte en haal er een strook van ca. 1 cm uit. Schraap met een lepel een klein laagje uit de banaan, zo ontstaat er meer ruimte voor de Rolo’s.

Druk er ongeveer 5 tot 6 Rolo’s in een banaan. En schenk een beetje likeur 43 tussen de Rolo’s.

Bereiding

Ca. 20 mins.

Leg de bananen op de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel.

Gaar de banaan met Rolo tot de chocolade mooi is gesmolten. Bij ons duurde dit ongeveer 15 minuten.

Eet smakelijk!

Disclaimer

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Napoleon.

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
Phantom Roque door Napoleon

Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 20 mins

Benodigdheden

  • 5 bananen

  • 2 rollen Rolo

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Zelfgemaakte Pizza

Pizza van de BBQ moet je eens geprobeerd hebben!

Bekijk recept play_arrow
Niels Zelfgemaakte truffelmayonaise

Een van de lekkerste sauzen voor bij alles!

Bekijk recept play_arrow