Guacamole

star_rate
Guacamole

Ca. 10 min.

Ingredienten

    • 1 avocado

    • 1/2 jalapeño peper

    • 1 tl citroengras poeder*

      *Wij hebben poeder gebruikt omdat er geen verse citroengras/sereh beschikbaar was. Als je wel aan citroengras kan komen, altijd de verse gebruiken

    • 1 limoen + rasp

    • 1/2 kleine ui

    • 1/2 teen knoflook

    • Grote snuf zout

    • Snufje peper

    • Keukenmachine

Guacamole

Guacamole

Guacamole een heerlijke saus die goed te combineren is met gerechten van de barbecue. Natuurlijk kan je deze saus ook kant en klaar kopen in de supermarkt, alleen vinden we onze eigen variant lekkerder :-). Onze guacamole is fris met een vleugje pit en staat binnen 15 minuten op tafel.

Bereiding

Bereiding

Ca. 10 min.

Als eerste snijden we de avocado door de midden en lepelen we het vruchtvlees uit de vrucht. Kijk uit voor de grote pit in het midden van de avocado, snijd daarom tot de pit en draai dan beiden helften uit elkaar. Stop het vruchtvlees in de blender en voeg de ui, knoflook en limoensap toe. Snijd daarna de jalapeño fijn en verwijder de zaadjes. Voeg niet gelijk de halve jalapeño toe. Niet elke jalapeño is even groot; wanneer je teveel toevoegt kan de saus te pittig worden. Voeg daarom eerst 1/4 toe, later kunnen we altijd meer toevoegen. Als laatste voegen we de kruiden toe en kunnen we alles gaan pureren.

Proef de saus of de smaak naar wens is. Als je de saus pittiger wilt kan je nog 1/4 jalapeño toevoegen. Dit geldt natuurlijk ook voor de andere ingrediënten. Blijf proeven en voeg steeds kleine beetjes toe tot dat de saus perfect naar wens is.

Eet smakelijk!

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 10 min.

Benodigdheden

    • 1 avocado

    • 1/2 jalapeño peper

    • 1 tl citroengras poeder*

      *Wij hebben poeder gebruikt omdat er geen verse citroengras/sereh beschikbaar was. Als je wel aan citroengras kan komen, altijd de verse gebruiken

    • 1 limoen + rasp

    • 1/2 kleine ui

    • 1/2 teen knoflook

    • Grote snuf zout

    • Snufje peper

    • Keukenmachine


Wajooooo, wij staan in de finale voor 2 awards! Stem en help ons naar het podium!
1. Special Interest Foodblog
2. Beste Foodvlogger/Youtuber
Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Zelfgemaakte pepersaus

Misschien wel de lekkerste warme saus voor bij jouw gerechten!

Bekijk recept play_arrow
Niels Zelfgemaakte pittige chilisaus

Deze chilisaus wil je overal bij eten. Maar dan ook echt overal!

Bekijk recept play_arrow