Pittige chipotle kipspiesjes met honing
Ca 30 min.
Ingredienten
5oog Kipdijfilet
3 el honing
2 stengels bosui
Flatbread (zelf te maken of afbakvariant)
Knoflooksaus (zelf maken natuurlijk!!)
Pittige chipotle kipspiesjes met honing
Een pittige kipspies met honing, klikt goed toch? Wij hebben inmiddels meerdere BBQ recepten met kip(dij) op onze site staan. De Kipsate, kip piri piri, kipshoarma, sticky pulled chicken en kiprolletjes zijn inmiddels onmiskenbare klassiekers geworden bij menig BBQfeestje. En dat is niet gek. Kip is super veelzijdig en bijna iedereen is er gek op!
Voor dit recept hebben we de Tex-Mex keuken als inspiratie gebruikt. Deze mengelmoes van Mexicaanse en Amerikaanse smaken zijn inmiddels een favoriet bij ons. Het heeft namelijk vaak een lekkere spicy bite en dat is precies waar wij van houden! Om de meest heftige pit af te vlakken hebben we in dit recept honing toegevoegd. Dit karamelliseert mooi (lekker sticky) en geeft een heerlijk zoete smaak die perfect bij de kip en de spicy chipotle kruiden past. Wij hebben de kipspiesjes geserveerd met luchtig flatbread en bosui. Dat maakt het geheel helemaal af!
Huh, chipotle kruiden?
Ik hoor je denken.. chipotle, wat is dat eigenlijk? Het is niets minder dan gerookte en gedroogde jalapenopepers. En op jalapeno’s zijn we stapelgek. De rode kleur komt trouwens door te werken met jalapenos die voorbij het groene stadium zijn (die wij dus vaak gebruiken voor bijvoorbeeld ABT’s ). Leuk om te weten toch?
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 mins
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C.
Snijd de kipdij in blokjes en bestrooi met 2 el. chipotlemix. Laat dit kort marineren. Rijg de blokjes aan de bamboestokjes en maak spiesjes van ongeveer 100g.
Meng de honing met een 1 el. chipotlemix tot een glad mengsel en zet apart.
Snijd ook alvast de bosui in kleine ringetjes en bak de flatbread vast af.

Bereiding
Ca. 20 mins
Leg de kipspiesjes direct boven de kolen en gril ze tot ze mooi aan twee kanten goudbruin zijn.

Verplaats de chipotle kipspiesjes naar de indirecte kant van de BBQ. Smeer de rijkelijk in met het honingmengsel. Doe dit zo’n 3 keer totdat er een plakkerig laagje op de spiesjes onstaat.
De kipspiesjes zijn klaar bij een kerntemperatuur van 72°C.

Bestrooi de spiesjes met de bosui en serveer met flatbread en zelfgemaakte knoflooksaus.
Eet smakelijk!

Disclaimer
– Kipdijfilet door Meatfish.nl
– ECHT premium houtskool
– Spicy chipotle mix door van Beekum Specerijen
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Kipshoarma van de rotisserie (spit)
De lekkerste shoarma die je ooit gaat eten!

Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes
Waan je in Italie met deze heerlijk malse kipfilet met pesto, parmezaan en pijnboompitten
Nog geen berichten
Laat een reactie achter