Piri piri kipdijspiesen met citroengras
ca. 45 min
Ingredienten
500 gr. kipdijfilet van Meatfish.nl
Piri piri rub van Van Beekum Specerijen
6 citroengras stengels
Piri piri kipdijspiesen met citroengras
Kipdij met piri piri kruiden op een stengel citroengras. Een hele mond vol voor een klein hapje. Maar laat je niet beetnemen door de omvang. De smaak blaast je serieus om ver! Kip piri piri is voor mij iets bijzonders. Ik ben inmiddels meerdere keren in Portugal geweest en heb daar dit heerlijke gerecht mogen eten. Natuurlijk wil je dit dan ook direct namaken thuis maar dat duurde toch langer dan verwacht. Tot het moment dat we van onze partner Van Beekum Specerijen een verrassingspakketje ontvingen (#nospon). Hier zat een piri piri dry rub in en ik was gelijk verkocht. Ik heb al verschillende gerechtjes met deze rub gemaakt en dit is nooit tegengevallen.
In Portugal zelf wordt voornamelijk de hele kip gevlinderd bereid op een houtskoolgrill. Om een eigen draai aan dit traditionele gerecht te geven wilde ik geen hele kip bereiden met deze kruiden maar een lekkere spies maken met enkel de kipdij, mijn favoriete onderdeel van de kip. En wat is er dan leuker om niet een normale spies te gebruiken maar een citroengras stengel?! Naast dat het er leuk uit ziet geeft deze stengel ook nog een frisse touch aan het gemarineerde vlees. En aangezien piri piri best wel pittig kan zijn is dit een lekkere bijkomstigheid! De citroengras is ook perfect te gebruiken voor onze kipsate.
Wat ik zelf leuk vind is dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt voor dit recept! Je bent dus ook snel klaar met je boodschappen! Lucky you! 😉
Nb. Bij spiesjes heb ik een pittige mayonaise geserveerd. Hiervoor heb ik enkel wat mayonaise en sriracha chilisaus gemengd. Simpel maar smaakvol!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 15 min.
Snijd de kipdijfilet in blokjes van ongeveer 2,5 cm en doe deze in een kom. Bestrooi de kip met het kruidenmengsel en laten even marineren. Rijd nu de blokjes aan de citroengras. Als de blokjes stevig op de stengel zitten kneus je de stengel op een paar plekken. Op deze manier komt de smaak van de citroengras beter vrij.
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op een temperatuur van 180°C.


Bereiding
Ca. 30 min
Leg je spiesjes indirect op de BBQ en sluit de deksel. Na ongeveer een kwartier check je de temperatuur en als deze rond de 60 graden is leg je ze direct boven de kolen. Het vet kan nu lekker krokant worden. Draai de spiesjes tot ze overal even mooi gegaard zijn en een temperatuur van 72°C hebben.


Serveer met een lekkere chili mayonaise. Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Kipdijfilet van Meatfish.nl
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
Meatfish en Weber bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Broodje sticky pulled chicken uit de Dutch Oven
De snelle variant van pulled chicken uit de Dutch Oven

Ultiem comfort food, Italiaanse bol hete kip
Pittige kipdij op een Italiaanse bol

Kip tandoori van het spit met frisse yoghurt salsa.
Waan je in India met deze klassieker!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter