bbqproof.nl Recepten Gevogelte Pancetta kiprolletje met pesto en zongedroogde tomaatjes

Pancetta kiprolletje met pesto en zongedroogde tomaatjes

star_rate
Pancetta kiprolletje met pesto en zongedroogde tomaatjes

ca. 2 uur

Ingredienten

Pancetta kiprolletje met pesto en zongedroogde tomaatjes

Pancetta kiprolletje met pesto en zongedroogde tomaatjes

Met deze Pancetta kiprolletjes van de BBQ is het altijd zomer in je tuin! Dit recept is ideaal om te maken tijdens de vakantie of als je toe bent aan een beetje zomer. Want de kiprolletjes zitten bom vol Italiaanse smaken.

We hebben de kipfilet gevuld met verse pesto, zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas. Voor de extra bite en smaak hebben we de rolletjes nog ingewikkeld met pancetta! Puur genieten.

Pancetta vs. Ontbijtspek

Wij gebruiken voor deze kiprolletje pancetta. Pancetta vinden wij smaakvoller en wordt over het algemeen een stuk dunner gesneden. Omdat kipfilet vrij snel klaar is, kiezen we daarom voor Pancetta. Ontbijtspek heeft langer de tijd nodig om krokant te worden. Enige ‘minpunt’ is dat je ontbijtspek veel makkelijker kan oprollen. Daarom zien onze kiprolletjes met pancetta er vrij ambachtelijk uit! :-P

Zo maak je een mini kiprollade

Natuurlijk kan je een kipfilet zelf niet vullen. Kipfilet is vrij dun en compact. Daarom gaan we de kipfilet helemaal platslaan. De kipfilet wordt dan zo dun dan je deze kan vullen en oprollen. Uiteindelijk heb je dan een kiprolletje of mini kiprollade.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 30 min.

Bereid je BBQ voor om direct te grillen op 180°C.

Leg de kipfilet tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met de vleeshamer de kipfilet plat. Zorg ervoor dat de kipfilet gelijkmatig plat wordt, ca. 5 mm dik.

Vul de platte kipfilet met de helft van de pesto, zongedroogde tomaten, kruiden en kaas. Doe dit ook bij de andere filet.

Rol de kipfilet op en smeer het rolletje in met de kiprub. Probeer vervolgens voorzichtig de pancetta er omheen te rollen. Aangezien pancetta erg dun is gaat dit niet heel makkelijk. Maar het gaat niet om het uiterlijk, dus maak er wat creatiefs van. Bind de rollade als laatst op met het slagerstouw.

Bereiding

Ca. 45 min

Leg de rolletjes in de indirecte zone van de BBQ en sluit het deksel. De mini kiprollade is klaar bij een kerntemperatuur van 72°C.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:

ECHT premium houtskool
Kruiden en specerijen door  van Beekum Specerijen

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 2 uur

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate