bbqproof.nl Recepten Gevogelte Krokante kippenvleugels met zelfgemaakte chilisaus

Krokante kippenvleugels met zelfgemaakte chilisaus

star_rate
Krokante kippenvleugels met zelfgemaakte chilisaus

Ca. 60 minuten

Ingredienten

    Kippenvleugels
    • 1 kilo kippenvleugels

    • 100g panneermeel

    • 30g kruidenrub

    Chilisaus
    • 2 rode pepers

    • 100g suiker

    • Rijst azijn

    • Maïzena

    • 100 ml water

    • Sap van 1 limoen

Krokante kippenvleugels met zelfgemaakte chilisaus

Krokante kippenvleugels met zelfgemaakte chilisaus

Kippenvleugels. Als we dan 1 snack moeten noemen die we altijd serveren tijdens een borrel of een leuke pot voetbal is het wel gegrilde kippenvleugels. De kippenvleugel is een van de meest makkelijk te bereiden onderdelen van de kip. Dat komt door het vette vlees en het velletje. Die beschermt het geheel mooi.

In dit recept maken wij de kippenvleugels in onze ogen nog lekkerder door deze een soort van te paneren. Wij geven de vleugels namelijk een krokant laagje van panneermeel en een pittige piri piri rub. Dat is echt een super goede combinatie!

Bij de krokante kippenvleugels serveren wij onze zelfgemaakte chilisaus. Dat vinden wij het lekkerst er bij. Veel mensen weten niet dat je de chilisaus met een hand vol ingrediënten zelf kunt maken. En dat is toch echt het lekkerste!

Bereiding

Voorbereiding

ca. 15 minuten

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.

Meng het paneermeel met de kruiden tot deze goed zijn gemengd. Strooi het mengsel over de kippenvleugels totdat deze overal een mooi laagje paneer hebben.

Maak de chilisaus door de ingrediënten in een keukenmachine te mengen tot een glad mengsel. Breng dit aan de kook en bind de saus naar wens met wat maïzena.

Bereiding

ca. 60 minuten

Leg de kippenvleugels op de indirecte kant van de grill en laat ze garen tot ze lekker krokant zijn.

Na een uurtje beginnen de vleugels te ‘bubbelen’ en is het huidje krokant. Serveer ze op een plank met de chilisaus. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:

Weber Summit Kamado door Weber Nederland.
– Houtskool door ECHTGOED
– Kippenvleugels door Meatfish

Bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 60 minuten

Benodigdheden

    Kippenvleugels
    • 1 kilo kippenvleugels

    • 100g panneermeel

    • 30g kruidenrub

    Chilisaus
    • 2 rode pepers

    • 100g suiker

    • Rijst azijn

    • Maïzena

    • 100 ml water

    • Sap van 1 limoen

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Bali kip

Een heerlijk gekruide kip met Balinese smaken!

Bekijk recept play_arrow
Niels Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en  pijnboompitjes

Waan je in Italie met deze heerlijk malse kipfilet met pesto, parmezaan en pijnboompitten

Bekijk recept play_arrow