Kipshoarma van de rotisserie (spit)
ca. 2 uur
Ingredienten
2 kg kippendij
1 grote rode ui
1 grote paprika
Pita broodjes (net zoveel als je wilt)
Ijsbergsla
Knoflooksaus (dit is de lekkerste)
Kipshoarma van de rotisserie (spit)
Kipshoarma van de BBQ! Wanneer je het over shoarma hebt, weet je dat het een feestje wordt of was. Ik zal niet de enige zijn als ik shoarma link aan het weekend. Als wij vroeger shoarma aten was het op vrijdag. Het begin van het weekend en m’n moeder had geen zin om uitgebreid te koken (en terecht). Als we het wel doordeweeks aten dan was er of iemand jarig of geslaagd. Of wat dacht je van de zaterdagmiddag na het voetbal of na het stappen. Zo’n knapperig pita broodje met minimaal sla erin, lekker veel knoflooksaus en shoarma. Héérlijk!
Sinds ik een rotisserie voor mijn Weber heb, maak ik dit recept ook best vaak. Allereerst is kipshoarma van de BBQ super lekker én het is super simpel om te maken. Handig wanneer je de familie over de vloer hebt of wanneer je een feestje geeft. Er gaat precies 2 kilo kippendij op het spit, dus binnen no time serveer je een heerlijke snack en heb je 20 gelukkige gasten in je huis.
Kipshoarma
Voor mij is kippendij het ideale vlees voor shoarma van de BBQ. Het is natuurlijk heel toegankelijk en daarnaast kan het ook tegen een stootje omdat het wat vetter is. Voor de extra smaak hebben we ui en paprika tussen de kipshoamra gestopt. Dit is handig om de kip op z’n plek te houden en het is ook gewoon lekker. Heb je gelijk je groenten binnen.
Het geheim: kaneel
Wist je dat kaneel het geheime ingrediënt is van shoarmakruiden? Tenminste dat denk ik. Haha. Ruik maar eens aan een pakje shoarmakruiden. Kaneel haal je er gelijk uit. Voor dit recept heb ik zelf gebruik gemaakt van een standaard rub (Rub Middle East). Simpelweg omdat ik deze in huis heb staan én omdat ik mijn eigen shoarmamix nog nooit heb opgeschreven. Die maak ik altijd zo uit de losse pols. Overigens is die wel heel simpel om te maken. Meng maar eens wat paprikapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, uienpoeder en kaneel door elkaar. Eventueel naar smaak nog een beetje kerrie poeder, knoflook en chili en je hebt je eigen shoarma mix.
De rotisserie op een Weber Master Touch Premium
Ik heb de kipshoarma gemaakt op de Master Touch Premium. De warmteverdeler/diffuser heb ik ingepakt in folie omdat er veel sappen van het vlees zullen druipen. Zet daarom hierop een lekbak met water zodat het vet niet gaat verbranden. Heb je geen warmteverdeler/diffuser gebruik dan de kolenbakjes en zet ze aan beide kanten van de BBQ, je shoarma zal dan wel sneller klaar zijn.
Ook zonder rotisserie/spit kan je deze kipshoarma gewoon maken. Je kan het volledige recept gewoon aanhouden, alleen leg je de kippendij nu indirect op het rooster.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 15 min
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 175°.
Halveer de ui en paprika en kruid de kippendij met de shoarma kruiden.
Prik als eerste een ui op het spit en rijg 1/3 deel van de kip op het spit. Voeg nu een paprika toe en herhaal de eerste stap tot alles op het spit zit.


Bereiding
ca. 1,75 uur.
Steek de rotisserie in de motor en plaats een lekbak onder het vlees. Zorg ervoor dat het vlees indirect gegaard wordt en niet direct! Sluit het deksel.

Nu is het wachten geblazen. Gemiddeld genomen duurt het ongeveer 1,5 uur voordat de kip een kerntemperatuur van 72° heeft bereikt. Je hebt dus voldoende tijd om de knoflooksaus te maken en de pita broodjes klaar te maken.

Als de kip 72° is kan de rotisserie van de BBQ. Zorg voor handschoenen wat de rotisserie is loei heet! Slijp je mes en snijden maar. Beleg de broodjes naar smaak en eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Kipdijfilet door Meatfish
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
– Rub Middle East door van Beekum
Meatfish, van Beekum en Weber bedankt. 🙂
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes
Waan je in Italie met deze heerlijk malse kipfilet met pesto, parmezaan en pijnboompitten

Kip teriyaki snacks met limoenmayonaise
Dit kleine hapje geeft een flinke punch!
Alle reacties (2)
Hi Bastiaan!
Ik wil dit weekend dit recept van jou eens uitproberen, ziet er zeer lekker uit!
Alleen had ik graag geweten of je het vlees op voorhand marineert? Doe je dit met olijfolie of gewoon droog kruiden? Alles voor enkele uren in een ziplock? Thanks!
Reactie door Vincent op 12-04-2022 om 09:26
Hoi Vincent, is niet nodig. Je kan het gewoon kruiden voordat het op het spit gaat.
Reactie door Bastiaan op 19-04-2022 om 07:39
Laat een reactie achter