bbqproof.nl Recepten Gevogelte Kipdijspies met zoete BBQ laksaus

Kipdijspies met zoete BBQ laksaus

star_rate
Kipdijspies met zoete BBQ laksaus

Ca 45 mins.

Ingredienten

  • 600g kipdijfilet

  • 1 paprika

  • 3 bosui

  • 200 ml BBQsaus

  • 3 el. bruine suiker

  • 2 el. Dry rub voor kip

  • 2 tl. gedroogde oregano

  • 2 tl. gerookt paprikapoeder

  • 1 tl. chili (hoeft niet)

  • 2 tenen knoflook

  • Handje verse peterselie

Kipdijspies met zoete BBQ laksaus

Kipdijspies met zoete BBQ laksaus

De kipdijspies met zoete BBQ laksaus. Een mooi gerecht met ons favoriete onderdeel van de kip: kipdijfilet! Kipdijfilet is een van de meest smaakvolle onderdelen van de kip. Dit komt door het hogere vetpercentage van het vlees. Dit heeft meerdere voordelen; een belangrijk voordeel is dat door het vet eigenlijk niet kan mislukken. Een ander voordeel is de veelzijdigheid van kip. Het heeft van zichzelf een neutrale smaak waardoor je echt oneindig veel kanten op kunt qua smaken. Wat denk je van saté, een zelfgemaakte rollade, Surinaamse drumsticks of kippenvleugels, kippenvleugels en kippenvleugels?! Wij zijn echte fans!

Zoete(?) kip recept van de BBQ

Met dit recept zijn we een nieuwe weg ingeslagen qua smaak namelijk zoet! Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je tanden uit je mond vallen hoor. Het is juist een mooie balans tussen zoet en pittig (door de chili). Je ziet deze combinatie ook terug bij bijvoorbeeld onze spareribs. Door het toevoegen van suiker krijgen je bij het grillen een smaakvol gekaramelliseerd effect, echt heel lekker!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 minuten

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.

Snijd de kipdij in blokjes en kruid deze met de kruidenrub voor kip. Laat 15 mins marineren in de koelkast. Snijd de paprika in stukken van ongeveer 5×5 cm. Doe hetzelfde met de bosui (stukjes van ongeveer 5 cm). Pel de knoflook en snijd deze fijn.

Snijd de verse peterselie alvast fijn (wordt straks de garnering).

Rijg de kipdij aan de spiesen. Begin met een stukje paprika dan 2 stukjes kipdij en daarna de bosui. Herhaal tot alles geregen is en eindig met een stukje paprika.

Bereiding

Ca. 30 minuten

Leg de kipdijspiesen op de indirecte kant van de BBQ. Meng ondertussen de BBQsaus met de suiker, chilipoeder, knoflook, gerookt paprikapoeder en oregano tot een egaal mengsel.

Na ongeveer 15 minuten zijn ze mooi dichtgeschroeid en beginnen we met lakken met onze zoete BBQ laksaus. Herhaal dit 3 keer tot de kipdijfilet een kerntemperatuur heeft van ongeveer 72°C.

Bestrooi de gelakte kipdij spiesen met de fijngesneden peterselie. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten in dit recept zijn gesponsord:

Gedroogde oregano door van Beekum Specerijen.
Dry rub voor kip door van Beekum Specerijen.
Gerookt paprikapoeder door van Beekum Specerijen.

Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca 45 mins.

Benodigdheden

  • 600g kipdijfilet

  • 1 paprika

  • 3 bosui

  • 200 ml BBQsaus

  • 3 el. bruine suiker

  • 2 el. Dry rub voor kip

  • 2 tl. gedroogde oregano

  • 2 tl. gerookt paprikapoeder

  • 1 tl. chili (hoeft niet)

  • 2 tenen knoflook

  • Handje verse peterselie

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate