Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes
Ingredienten
4 el verse pesto
Handje pijnboompitjes
6 plakken panchetta
Parmezaanse kaas vlokken
Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes
Kip is een veelzijdig stukje vlees. Dat is een feit. Echter is kipfilet in de BBQ wereld niet het meest populaire vlees om mee te werken. Dit ligt er natuurlijk aan dat het behoorlijk mager is en dus snel droog kan worden. In dit recept werken we wel met kipfilet. Een leuke uitdaging dus!
Wij krijgen vaak de vraag hoe wij toch telkens weer recepten bedenken. Nou, dit kan eigenlijk van alles zijn. Van uitzendingen van Masterchef (Australië, USA, het maakt niet uit) tot receptkaarten in de Supermarkt. De meest simpele vuistregel die wij hanteren is dat als een gerecht in de oven wordt bereid dit ook op de BBQ kan. En we weten natuurlijk allemaal: wat van de BBQ komt is per definitie top natuurlijk!
Dit recept komt volgens mij uit een tijdschrift. Ik weet het niet meer zeker want thuis staat dit al jaren regelmatig op tafel. Alleen heb ik het dus nog nooit op de BBQ gemaakt. Nou dit is wel een feestje geworden kan ik je vertellen! De combinatie van pesto met kip is al goed alleen door extra Parmezaan en pijnboompitjes toe te voegen wordt het echt super lekker.
Tip! Je kan de pesto ook vervangen door onze heerlijke salsa verde!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 min.
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C.
Grill de plakjes Panchetta krokant rechtstreeks boven de kolen. Pas op, dit gaat super snel!
Laat de Panchetta afkoelen en verkruimel.


Verwijder stukjes vet en vliesjes van de kipfilet. Leg de kipfilet op een stukje aluminiumfolie en besmeer met de verse pesto.
Bestrooi de gemarineerde kip met de pijnboompitjes, kaas en Parmezaanse kaasvlokken.


Bereiding
Ca. 30 min
De bereiding is erg makkelijk! leg de kip op de indirecte kant van de BBQ. Door de aluminiumfolie krijg voorkom je dat de ingrediënten in de BBQ vallen. Scheelt weer!

De kip is klaar bij een kerntemperatuur van 72°C. Eet smakelijk!


Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Kip tandoori van het spit met frisse yoghurt salsa.
Waan je in India met deze klassieker!

Ultiem comfort food, Italiaanse bol hete kip
Pittige kipdij op een Italiaanse bol

Broodje pulled ‘beercan’ chicken
Een variant op de bekende pulled pork! Maar dan een stuk sneller én met kip! :)
Alle reacties (2)
Hey, ziet er zalig uit!
Maar 1 vraagje: wat zou je hier kunnen bijgeven als side-dish? Pasta,brood,…
Vg,
Jeroen
Reactie door [email protected] op 16-09-2023 om 10:24
Hi Jeroen, pasta is een goede keuze. Ik zou dan voor eentje gaan met niet teveel ingredienten zoals een Pasta aglio e olio. Dat vult elkaar goed aan!
Reactie door Niels op 18-09-2023 om 18:12
Laat een reactie achter