bbqproof.nl Recepten Gevogelte Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes

Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes

star_rate
Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en  pijnboompitjes

Ingredienten

  • 2 kipfilets

  • 4 el verse pesto

  • Handje pijnboompitjes

  • 6 plakken panchetta

  • Parmezaanse kaas vlokken

Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en  pijnboompitjes

Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes

Kip is een veelzijdig stukje vlees. Dat is een feit. Echter is kipfilet in de BBQ wereld niet het meest populaire vlees om mee te werken. Dit ligt er natuurlijk aan dat het behoorlijk mager is en dus snel droog kan worden. In dit recept werken we wel met kipfilet. Een leuke uitdaging dus!

Wij krijgen vaak de vraag hoe wij toch telkens weer recepten bedenken. Nou, dit kan eigenlijk van alles zijn. Van uitzendingen van Masterchef (Australië, USA, het maakt niet uit) tot receptkaarten in de Supermarkt. De meest simpele vuistregel die wij hanteren is dat als een gerecht in de oven wordt bereid dit ook op de BBQ kan. En we weten natuurlijk allemaal: wat van de BBQ komt is per definitie top natuurlijk!

Dit recept komt volgens mij uit een tijdschrift. Ik weet het niet meer zeker want thuis staat dit al jaren regelmatig op tafel. Alleen heb ik het dus nog nooit op de BBQ gemaakt. Nou dit is wel een feestje geworden kan ik je vertellen! De combinatie van pesto met kip is al goed alleen door extra Parmezaan en pijnboompitjes toe te voegen wordt het echt super lekker.

Tip! Je kan de pesto ook vervangen door onze heerlijke salsa verde!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 min.

Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C.

Grill de plakjes Panchetta krokant rechtstreeks boven de kolen. Pas op, dit gaat super snel!

Laat de Panchetta afkoelen en verkruimel.

Verwijder stukjes vet en vliesjes van de kipfilet. Leg de kipfilet op een stukje aluminiumfolie en besmeer met de verse pesto.

Bestrooi de gemarineerde kip met de pijnboompitjes, kaas en Parmezaanse kaasvlokken.

Bereiding

Ca. 30 min

De bereiding is erg makkelijk! leg de kip op de indirecte kant van de BBQ. Door de aluminiumfolie krijg voorkom je dat de ingrediënten in de BBQ vallen. Scheelt weer!

De kip is klaar bij een kerntemperatuur van 72°C. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten in dit artikel zijn gesponsord:

Houtskool door Echtgoed

Echt bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (2)

  1. Hey, ziet er zalig uit!
    Maar 1 vraagje: wat zou je hier kunnen bijgeven als side-dish? Pasta,brood,…

    Vg,
    Jeroen

    Reactie door [email protected] op 16-09-2023 om 10:24

    • Hi Jeroen, pasta is een goede keuze. Ik zou dan voor eentje gaan met niet teveel ingredienten zoals een Pasta aglio e olio. Dat vult elkaar goed aan!

      Reactie door Niels op 18-09-2023 om 18:12

Laat een reactie achter

Benodigdheden

  • 2 kipfilets

  • 4 el verse pesto

  • Handje pijnboompitjes

  • 6 plakken panchetta

  • Parmezaanse kaas vlokken

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate