Gegrilde kippendij met ontbijtspek
Ca. 30 min.
Ingredienten
4 vrienden
500g kipdijfilet (Geen idee waar je dit kan kopen? Klik kan hier!)
20 plakjes lang gesneden ontbijtspek
BBQ saus
Cocktailprikkers
Wij hebben onze kruidenrub uit het ‘Ultieme BBQ Boek’ van Jord Aldhuizen.
60 gr. fruit-peper-citroen (Verstegen)
40 gr. paprikapoeder
20 gr. gerookte-paprikapoeder
20 gr. zout
50 gr. kristalsuiker
20 gr. bruine basterdsuiker
30 gr. knoflookgranulaat
20 gr. uiengranulaat
1 el zwarte peper, gemalen
1tl chilipoeder
2 el gedroogde basilicum
1 el gedroogde tijm
1 el gedroogde rozemarijn
*Dit is behoorlijk veel voor 500g kippendij. Bewaar daarom het restant in een weckpot. Dan kan je het voor een volgende keer gebruiken!
Kipfilet
Chick Mix BBQ-kruiden
Gegrilde kippendij met ontbijtspek
Ben je op zoek naar een makkelijk hapje voor tijdens een borrel? Dan is dit gerecht met kippendij een absolute aanrader. Kippendij blijft voor mij een van m’n favoriete vleesproducten voor op de BBQ. Door het hoge vetpercentage vergeleken met kipfilet hoef je niet bang te zijn dat de kip droog wordt. Ideaal dus! Door de ontbijtspek en BBQsaus is dit gerecht echt een smaakbommetje waarmee je zorgt dat je gasten nooit meer naar huis willen. Serveer dus met mate! 🙂
Dit gerecht is eigenlijk bij toeval ontstaan. Het gerecht lijkt namelijk op de alom bekende MOINK-balls. We hadden zin in een simpel hapje voor bij een biertje. Alleen hadden we geen gehakt in huis maar wel kipdij. ‘Waarom proberen we het niet met de kip in plaats van rundergehakt?’ vroegen we onszelf af. Zo gezegd, zo gedaan! En dit bleek een uitstekende zet te zijn want het is een heerlijk hapje geworden.
Dus wil je eens wat anders dan een MOINK-bal? Probeer dan eens een kipdijfilet met ontbijtspek!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 min.
Verwijder het overtollig vet van de kipdijfilet en bestrooi rijkelijk met de kipkruiden. Omwikkel de kipstukjes met de ontbijtspek en prik deze vast me een cocktailprikker.

Kruid de kipdij

En omwikkel met ontbijspek
Bereiding
Ca. 20 min.
Bereid de BBQ voor indirect grillen op ongeveer 160 graden. Vul een schaaltje met de BBQsaus. Dip de kipdij in de BBQsaus voordat je deze op de BBQ legt. Smeer vervolgens met een kwastje de bovenkant in van de kippendij zodat deze volledig onder de saus zit. Sluit nu voorzichtig de deksel.

Smeer de kiphapjes in met BBQsaus
Na ongeveer 20 minuten haal je de deksel van de BBQ en smeer je opnieuw de kipdijstukjes in met de BBQsaus. Onze kipdij was na ongeveer 40 minuten klaar. Dit kan je checken door met een temperatuurmeter de kern van de kip te meten. Bij een temperatuur van 72°C is de kip klaar! Eet smakelijk!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Chimichurri Spatchcock chicken met gegrilde groenten
De smaak en geur van deze kip is ongekend lekker!

Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes
Waan je in Italie met deze heerlijk malse kipfilet met pesto, parmezaan en pijnboompitten

Krokante kippenvleugels met zelfgemaakte chilisaus
Deze kippenvleugels mag je ons voor wakker maken!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter