bbqproof.nl Recepten Gevogelte Chimichurri Spatchcock chicken met gegrilde groenten

Chimichurri Spatchcock chicken met gegrilde groenten

star_rate
Chimichurri Spatchcock chicken met gegrilde groenten

Ca 60 min.

Ingredienten

Chimichurri Spatchcock chicken met gegrilde groenten

Chimichurri Spatchcock chicken met gegrilde groenten

De chimichurri spatchcock chicken! Een hele mond vol als je het in een adem zegt. Het is een combinatie van twee top recepten die wij al erg vaak hebben gemaakt: de spatchcock chicken en onze beroemde Chimichurri. En dat deze goed bij elkaar passen is geen geheim denken wij. Een heerlijk gegrilde kip gemarineerd in een smaakvolle saus van verse kruiden.

Spatchcock wat?

En Spatchcock chicken is een kip die je plat gedrukt op het BBQ rooster bereidt. Dit doe je door de ruggengraat weg te knippen (niet weggooien, kan je lekkere bouillon van trekken!), een stevige schaar is dus wel handig! Door deze bereidingswijze zorg je er voor dat de gehele kip overal gelijkmatig wordt gegaard. Dit scheelt dus in de bereidingstijd! Het bijzondere van deze bereiding is dat wij de kip direct(!!) boven de kolen bereiden. Hierdoor lekt het vet direct op de kolen en komt er een heerlijke geur vrij die door je hele tuin verspreidt. Wedden dat je een appje van de buren krijgt wat je aan het maken bent?

Wij hebben onze Spatchcock chicken met verse gegrilde groenten geserveerd. Zo heb je bijna een complete maaltijd waar je met meerderè mensen van kunt genieten!

Bereiding

Voorbereiding

Ca 10 mins.

We gaan de kip direct boven de kolen bereiden maar let op, dit doen we op een laag vuur. De karkas zal de filet beschermen maar evengoed willen we niet dat de kip gaat verbranden. Bereid dus BBQ dus voor op max 150°C.

Maak vervolgens de chimichurri. Dit kan je prima een paar dagen eerder doen, dan trekken de smaken er goed in.

Snijd vervolgens de groenten in grote stukken en marineer in de rub met olijfolie. Leg de groenten op een groentenkorf.

Knip de ruggengraat uit de kip en druk deze plat. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Bekijk dan eens deze video, waarin we laten zien hoe je een kip kan vlinderen. Smeer de kip vervolgens ruimschoots in met de chimichurri en vooral ook onder het velletje

Bereiding

Ca. 50 mins.

Plaats de spatchcock chicken op het rooster boven de kolen. Zorg ervoor dat het vuur laag is. In onze opstelling is de temperatuur van de BBQ zo’n 150°C en zit er ongeveer 50 cm tussen de kolen en het rooster. Mocht dit niet lukken zorg dan voor een verhoging of een lagere temperatuur.

Leg ook de groente op het rooster en sluit het deksel. Gril de kip tot een kerntemperatuur van 72°C.

Je merkt al snel dat je tuin zich begint te vullen met een waanzinnig lekkere lucht. De zon begint harder te stralen en de vogels harder te fluiten.

Als de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van 72°C is deze klaar. Serveer hem op een mooie plank samen met de groenten. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:

– Een hele kip door Meatfish.nl
– Houtskool door ECHTGOED
Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe

Bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca 60 min.

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate