bbqproof.nl Recepten Gevogelte Cherrycoke Chicken Wings

Cherrycoke Chicken Wings

star_rate
Cherrycoke Chicken Wings

Ca. 2 uur

Ingredienten

Cherrycoke Chicken Wings

Cherrycoke Chicken Wings

Cherrycoke Chicken legs, oftewel kippenpootjes met cherrycoke! Dat bekt best lekker o wah!? Dat vonden wij ook wel. Dit gerechtje is het resultaat van een onverwachte jamsessie bij mij op m’n werk. Er werd mij gevraagd om het stukje ‘barbecueen’ op mij te nemen tijdens een borrel met collega’s. Sure, dat wil ik best doen alleen wel op mijn eigen manier. Dat betekent geen kant-en-klare shizzle natuurlijk maar naturel producten zodat ik het de smaak kan geven die ik wil. Ik koos voor de naturel kippenvleugel. Voor mij een absolute favoriet om te maken tijdens de borrel.

Ik vind kippenvleugels of pootjes met alleen wat simpele kipkruiden of rub al super lekker maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Wij hebben onze vleugels al een keer lichtgerookt en dat is werelds. Maar dit keer wilde ik nog meer uitpakken. Ik kwam uit op het roken van de kippenpootjes met kersenhout om deze vervolgens te lakken met BBQsaus met cherry coke! Dubbel ‘bestookt’met kers dus. Cool toch! Op deze manier krijg je echte smaakbommetjes met zo’n sticky laagje. Dat wordt dus kliederend genieten!

Ps. Mocht je echt niet van cherrycoke (say what?) houden, gebruik dan gewone cola.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 minuten

Bereid je BBQ voor om te roken op een temperatuur van ongeveer 110°C. Kruid de kippenboutjes met de rub en meng de BBQsaus met de cherrycoke tot een glad mengsel. Houd de cherrycoke laksaus apart.

Bereiding

Ca. 120 min

De eerste stap is het roken van de kippenpootjes. Zodra je jouw BBQ op temperatuur leg je de kip op de indirecte kant van het rooster. Voeg wat kersenrookhout toe en sluit de deksel.

Na ongeveer een uur gaan we de kip lekker lakken. Smeer de kippenvleugels in met de laksaus en laat rustig verder garen. Herhaal dit een keer of 5. Je zal zien dat de suikers in de cola karamelliseren en lekker plakkerig worden. Hou je nog even in!

Na ongeveer 2 uur hebben wij de pootjes van de BBQ gehaald en direct geserveerd. Vergeet de servetten niet want het wordt plakkerig haha. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Kippenpootjes van Meatfish.nl
Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dry rub kip door van Beekum Specerijen

Meatfish, van Beekum en Weber bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (4)

 1. Hoi!
  Vraagje, hebben jullie een tip om de temperatuur op 110 te houden? Briketten of houtskool? Hoeveel? Ik heb er nog moeite mee, ik gebruik de weber master touch.

  Alvast bedankt!!!

  Reactie door Patrick op 10-07-2022 om 16:14

  • Hi Patrick, heb je onze videos op YouTube bekeken? Daar vertellen we haarfijn hoe je jouw BBQ onder controle kan houden!

   Reactie door Niels op 11-07-2022 om 19:32

 2. Hoeveel BBQ-saus heb je ongeveer nodig op 1 blikje cherrycoke?

  Ik wil dit gaan maken op de WGA op locatie. Zou dat te doen zijn (ivm lang temp op 110 houden?) Kokosbriketten van Bast misschien?

  Reactie door Gerrit op 13-09-2019 om 19:08

  • Hi Gerrit. ik heb ongeveer 100 ml BBQsaus met 50 ml cola gemengd. Het moet niet te dun worden. Op de WGA is het zeker wel mogelijk om je temperatuur stabiel te houden. Alleen is het wat meer werk. Je kan dan het beste briketten gebruiken inderdaad.

   Reactie door Niels op 16-09-2019 om 18:46

Laat een reactie achter

Ca. 2 uur

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Parelhoen met pancetta

Parelhoen, een juweel onder het wild!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Licht gerookte kippenvleugels

Kippenvleugels met een lichte rooksmaak. Perfect voor op een feestje.

Bekijk recept play_arrow