bbqproof.nl Recepten Gevogelte Buffalo wings uit de Dutch Oven

Buffalo wings uit de Dutch Oven

star_rate
Buffalo wings uit de Dutch Oven

Ca 1,5 uur

Ingredienten

    Buffalo Wings
    • 1 kilo kippenvleugels

    • 500 ml ketchup

    • 1 el. knoflookpoeder

    • 2 el chili

    • 3 el. Worcestershire saus

    • 2 el spicy chipotle kruiden

    • 2 el. honing

    • 5 el Kruidenrub voor kip

    • 1 rode peper

    • 150g roomboter

    Overig
    • Dutch Oven

    • Rookhout

Buffalo wings uit de Dutch Oven

Buffalo wings uit de Dutch Oven

Buffalo wings uit de Dutch Oven, dat zijn de lekkerste kippenvleugels van de BBQ! Zo, dat is er uit. Wij hebben inmiddels al meerdere recepten met kippenvleugels gemaakt. Deze zijn allemaal lekker, dat zeker. Echter zijn de Buffalo Wings een klasse apart. Dit is een absolute smaaksensatie gecombineerd met superzacht vlees. Het botje is gegarandeerd schoon. Niet voor niets is dit recept al jaren een echte knaller in de VS op elk (sport)feestje.

Kip in de Dutch Oven

Kippenvleugels grillen wij meestal indirect gaar en daarna leggen we ze nog even direct voor dat heerlijke knapperige velletje. Voor de buffalo wings doen we het anders. We bereiden de kip in 3 stappen. Eerst roken we de vleugels, daarna stoven we de kippenvleugels in een zoet pittige saus waardoor ze een heerlijke smaak krijgen en enorm mals worden. Als laatste stap geven we ze nog even een wat directe hitte zodat ze ook zo’n knapperig velletje krijgen. Deze combinatie zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

We hebben de buffalo wings bereid op de Barbecook Magnus. Deze heeft lekker veel ruimte qua rooster maar ook in hoogte. Je kan de Dutch Oven daardoor makkelijk kwijt en je deksel gaat ook nog makkelijk dicht.

Oorsprong buffalo wings

Buffalo wings werden voor het eerst gemaakt in 1964 in de Anchor Bar in Buffalo, New York. Teressa Bellissimo, mede-eigenaar van de bar, bedacht het gerecht spontaan toen ze onverwacht gasten eten moest geven. Ze frituurde kippenvleugels en bedekte ze met een saus van boter en Frank’s RedHot saus, en serveerde ze met selderij en blauwe kaas dressing. Het gerecht werd snel populair in Buffalo en verspreidde zich al snel door de hele Verenigde Staten. In de jaren 1980 en 1990 werden Buffalo wings steeds populairder, vooral in sportbars en tijdens sportevenementen.

Disclaimer: Voor de puristen onder ons: in het originele recept zit ook een dressing van blauwe kaas, deze hebben wij in onze versie achterwege gelaten.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10. mins

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C. Kruid de kippenvleugels met de helft van de kip kruidenrub.

Bereiding

Ca. 1,5 uur

Leg de kippenvleugels op de indirecte kant van de BBQ en voeg een blokje (chunck) rookhout toe. Rook de kip voor ongeveer 1 uur.

Zet de Dutch Oven op de BBQ en verwarm deze voor. Smelt de boter in de DO en doe hier vervolgens de ketchup, Worcestershiresauce, cayennepeper, honing en knoflookpoeder tot een gladde saus. De saus hoeft niet te koken, het gaat er vooral om dat de saus warm is wanneer de vleugels erin gaan.

Doe hier de gekruide en gerookte kippenvleugels bij en roer even goed zodat de saus goed is verdeeld. We stoven de kip nu zo’n 1 uur op gematigde temperatuur. De saus hoeft net niet te koken in de DO.

Na 1 uur halen we de kippenvleugels uit de DO en stoken we de BBQ even flink op. We grillen de gestoofde vleugels kort direct boven de kolen / branders. Hiermee geven we ze een krokant korstje.

 

Dit doen we ongeveer 5 tot 8 minuten. Haal de vleugels van de BBQ en leg ze op een grote serveerschaal.

Serveer de vleugels direct en eet smakelijk!

Disclaimer

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Barbecook.

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
Barbecook Magnus Comfort door Barbecook
Dry rub voor kip door Van Beekum Specerijen

Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca 1,5 uur

Benodigdheden

    Buffalo Wings
    • 1 kilo kippenvleugels

    • 500 ml ketchup

    • 1 el. knoflookpoeder

    • 2 el chili

    • 3 el. Worcestershire saus

    • 2 el spicy chipotle kruiden

    • 2 el. honing

    • 5 el Kruidenrub voor kip

    • 1 rode peper

    • 150g roomboter

    Overig
    • Dutch Oven

    • Rookhout

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Broodje kip ketjap

Een simpel broodje met een superlekkere smaak

Bekijk recept play_arrow
Niels Malse Italiaanse kipfilet met pancetta, Parmezaanse kaas, pesto en  pijnboompitjes

Waan je in Italie met deze heerlijk malse kipfilet met pesto, parmezaan en pijnboompitten

Bekijk recept play_arrow