bbqproof.nl Recepten Gevogelte Broodje sticky pulled chicken uit de Dutch Oven

Broodje sticky pulled chicken uit de Dutch Oven

star_rate
Broodje sticky pulled chicken uit de Dutch Oven

ca 60 min

Ingredienten

    Pulled chicken
    • 4 vrienden

    • 500 gr. kippendij

    • 300 ml zoete barbecuesaus

    • 150 ml water

    • 2 el sambal

    • 1 el worcestersaus

    • 1 ui

    • 1 teen knoflook

    • Dry rub kip

    Broodje
    • 4 harde broodjes

    • Ijsbergsla

    • Ingelegde rode ui

Broodje sticky pulled chicken uit de Dutch Oven

Broodje sticky pulled chicken uit de Dutch Oven

Pulled chicken is zo’n term die je tegenwoordig overal tegenkomt. In de supermarkt maar ook bij de hippe grand cafés waar ze broodjes met pulled chicken serveren. Vaak denk ik dan; yes iets van de BBQ! Maar eerlijk is eerlijk, vaak is het weinig BBQ en is het gewoon kip wat door het koken uit elkaar valt, helaas!. Sinds pulled pork populair is geworden zetten we met z’n allen overal pulled voor. En daar doen wij natuurlijk aan mee haha! Zo hebben we ondertussen twee (een, twee) pulled pork recepten en ook een pulled chicken en pulled zalm recept online staan.

Bij ons vorige pulled chicken recept hebben we de kip letterlijk uit elkaar getrokken. Met dit recept gaat het vanzelf en doet de Dutch Oven al het werk voor jou. Pak maar alvast een lekker sappie (drankje), die heb je nodig tijdens het chillen. We gaan de kip namelijk kort grillen op de BBQ en daarna langzaam laten doorgaren in de Dutch Oven. Hierdoor kunnen we extra veel smaak toevoegen en zwemt de kip letterlijk door de smaakmakers. Doordat we ook zoete BBQsaus toevoegen wordt de kip lekker sticky. Voeg daar een krokant broodje, wat sla en ingelegde ui aan toe. Heerlijk!

Bereiding

Voorbereiding

15 minuten

Bereid de BBQ voor om te grillen op zo’n 150°C. We gaan de kip eerste even kort direct grillen en daarna zetten we de DO in de indirecte zone van de BBQ.

Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn en leg apart. Meng de BBQsaus, water, sambal en worcester in een kom en proef naar smaak.

Als laatste smeren we de kippendijen in met de BBQ rub.

Bereiding

60 minuten

Grill de kippendijen kort boven de kolen tot ze een mooie gekarameliseerde kleur hebben. Leg de kip apart.

Bereid de BBQ voor om indirect te grillen en plaatst de DO gelijk op de BBQ zodat deze al kan voorverwarmen. Het is belangrijk dat je de DO in de indirecte zone plaatst. Je wilt namelijk dat de kip in de saus zachtjes gaat pruttelen. Als je dit boven de kolen doet, gaat het veel te snel.

Fruit de ui en de knoflook even kort aan met een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de saus en de kip aan de Dutch Oven toe. Sluit de deksel van de DO en van de BBQ en wacht nu rustig af.

De kip zal nu langzaam gaan garen en uit elkaar vallen. Na ongeveer 45 minuten is de kip klaar. Kijk tussendoor of er nog voldoende vocht in de DO zit en voeg eventueel wat water bij.

Heerlijk op een broodje met sla en zoetzure ui! Eet smakelijk.

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Weber Master Touch Premium door Weber NL
Kippendij door Meatfish
Dry rub kip door van Beekum Specerijen

Weber, Meatfish en van Beekum Specerijen bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Alle reacties (9)

  1. Mooi recept, smaak is top. Alleen was mijn kip nog heel en moest hem zelf nog plukken, snijden.

    Reactie door Patrick op 05-06-2022 om 12:49

  2. Ik heb dit recept vandaag gemaakt, erg lekker!
    Ik heb een temperatuur van 150 graden aangehouden en een hele goede DO gebruikt. Het vlees heeft minimaal 2,5 uur nodig. Daarna nog ligt ‘prakken’. 45 minuten is veel tekort in ieder geval.

    Wel echt heel lekker! Ik heb nog wat bewaard voor morgen

    Reactie door Elon op 21-05-2022 om 18:08

    • Lekker!

      Reactie door Bastiaan op 01-06-2022 om 11:34

  3. Als ik de DO sluit is er na 40 min nog nauwelijks vocht verdampt?

    Reactie door Jack op 08-01-2022 om 17:41

    • Hoi Jack, dan mag de temperatuur in jouw BBQ wel iets hoger!

      Reactie door Bastiaan op 10-01-2022 om 11:33

  4. Dit lijkt me een lekker receptje welke ik binnenkort wil maken. Echter heb ik even een vraagje. Verbrand de BBQ saus niet als je deze 45 minuten lang op 150 graden in de kamado hebt liggen?

    Reactie door Sil op 25-05-2021 om 12:28

    • Hoi Sil, het is de bedoeling dat het zachtjes pruttelt. Dan gaat het niet verbranden!

      Reactie door Bastiaan op 26-05-2021 om 10:48

  5. Mooi recept probeer hem sowieso, voor indirect koken welke temperatuur hou je de Kamado op?

    Reactie door Johan van den hoogen op 15-06-2020 om 14:50

    • Hi Johan, niet al te hoge temperatuur. 150 graden is prima, dan kan het langzaam pruttelen.

      Reactie door Bastiaan op 16-06-2020 om 17:45

Laat een reactie achter

ca 60 min

Benodigdheden

    Pulled chicken
    • 4 vrienden

    • 500 gr. kippendij

    • 300 ml zoete barbecuesaus

    • 150 ml water

    • 2 el sambal

    • 1 el worcestersaus

    • 1 ui

    • 1 teen knoflook

    • Dry rub kip

    Broodje
    • 4 harde broodjes

    • Ijsbergsla

    • Ingelegde rode ui

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate