Broodje kipsate deluxe
ca. 45 minuten
Ingredienten
4oog kipdijfilet
2 el. dry rub kip
50g taugé
3 bosuien
Satesaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
Gebakken uitjes
2 afbakbroodjes (ciabatta)
Broodje kipsate deluxe
Een broodje kipsate, hoe lekker! Kipsate is een van de meest populaire gerechten in de Nederlandse keuken. De stukjes gemarineerde kipfilet op een stokje, gegrild op de barbecue of in de oven, ruik je zomers in vrijwel elke tuin. Kipsate is niet alleen heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als snack of borrelhapje. En daar valt dit heerlijke broodje kipsate deluxe recept dan ook onder!
Kipsate is een veelzijdig gerecht omdat je het kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaakvoorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met verschillende marinades en sauzen, zoals extra sambal in de pindasaus om het gerecht een extra smaakvolle twist te geven. Je kan kiezen voor een natte marinade met bijvoorbeeld ketjap of hem lekker kruiden met een dry rub. Zoals we gedaan hebben in onze klassieke sate van de haas recept of onze originele kipsate. Voor dit recept hebben we enkel een lekker pittige kruidenrub voor kip gebruikt.
Deluxe
‘Wat maakt dit broodje dan deluxe?’ hoor ik je denken. We hebben dit broodje iets meer body gegeven door weer met lagen te werken, net als bij een goede burger. Je wilt de verschillende ingrediënten goed proeven en dat doe je door met lagen te werken: zo proef je alles met 1 hap. De gebruikte ingrediënten zijn bosui en taugé voor de frisheid, gebakken uitjes voor de crunch en malse kipdijfilet om het geheel compleet te maken. Denk hier nog een romige en tikkie pittige satesaus bij en je bent klaar. Genieten maar!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 15 minuten
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op 200°C
Snijd de kipdij in blokjes en bestrooi rijkelijk met de BBQ rub. Laat dit ongeveer een half uur intrekken en rijg de kip aan de spiezen. Snijd de bosui in kleine ringetjes en leg apart. Bak ondertussen alvast de broodjes af.


Bereiding
ca. 30 minuten
Leg de spiezen direct boven de kolen of branders (in het geval van een gas BBQ). Draai de spiezen regelmatig om te voorkomen dat de kip verbrand. Gril de kip tot een kern van 72°C.


Snijd de broodjes in de lengte doormidden.
Smeer een flinke lepel satesaus op de onderste helft van het broodje. Leg er wat taugé op en vervolgens de gegrilde kipsate.
Beleg de kip met de bosui en doe er weer een flinke lepel satesaus overheen. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer direct. Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– Dry rub kip door van Beekum Specerijen
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde halve kreeft met zachte dragonboter
Deze gegrilde kreeft moet je een keer gegeten hebben!

Beef Wellington van de BBQ
Deze klassieker maak je gemakkelijk zelf op de BBQ

Pulled pork met honing en Whiskey
Oef! Een procureur geïnjecteerd met honing en whiskey! Do we need to say more?
Nog geen berichten
Laat een reactie achter