bbqproof.nl Recepten Gevogelte Broodje kip ketjap

Broodje kip ketjap

star_rate
Broodje kip ketjap

ca. 45 min

Ingredienten

    Kip ketjap
    • 500g kipdijfilet

    • 5 el Ketjap manis

    • 1 el Sambal oelek

    • 1 el honing

    • Handje taugé

    • Pistoletjes / kleine ciabatta

    Overig
    • Spiezen

Broodje kip ketjap

Broodje kip ketjap

Een broodje kip ketjap, iedereen kent deze wel. Kip ketjap is een van de bekendste Indonesische recept combinaties. Vaak wordt de kip gemarineerd en vervolgens geserveerd met rijst of nasi. Allemaal lekker maar niet zo handig als je niet zoveel tijd hebt en meer op zoek bent naar een lekkere snack. Daar is dit broodje uit voortgekomen. Het leuke aan dit recept is dat je letterlijk met een handvol ingrediënten dit heerlijke broodje op tafel tovert. Dit zijn ketjap manis, sambal oelek, honing en taugé. Zo simpel kan lekker zijn!

Ketjap is voor ons een basis ingrediënt voor marinades met een Aziatische touch, denk aan de sate of de spareriblaksaus. Door de (palm)suiker in de ketjap krijg je bij het grillen een mooie karamellisatie. Pas hierbij wel op, want bij te lang op hoge temperatuur grillen kan je vlees, vis of groenten verbranden (en dus gevaarlijk zwart worden). Zonde van je inspanning!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 20 minuten

Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.

Snijd de kipdijfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. Maak de marinade door de ketjap te mengen met de honing en sambal.

Marineer de kip 2 uur in de koelkast. Eigenlijk geldt hoe langer, hoe beter. Dus een nachtje in de koelkast is zeker aan te raden.

Bereiding

Ca. 20 minuten

Rijg de gemarineerde kipdij aan een spies. Dat heeft 2 voordelen: het grilt een stuk makkelijker en het is straks met het beleggen van de broodjes erg handig.

Gril de kip ketjap spiesjes ongeveer 20 minuten tot deze gaar zijn (72°C kerntemperatuur). Bak tegelijkertijd de broodjes af en snijd deze in de lengte doormidden. Beleg de broodjes met de taugé.

Beleg de broodjes met de kip. Dit kan je makkelijk doen door de kipspiesjes te klemmen tussen de 2 helften brood. Dan rits je de kip zo van het spiesje. Super handig!

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– Ketjap Manis & sambal door van Beekum Specerijen

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 45 min

Benodigdheden

    Kip ketjap
    • 500g kipdijfilet

    • 5 el Ketjap manis

    • 1 el Sambal oelek

    • 1 el honing

    • Handje taugé

    • Pistoletjes / kleine ciabatta

    Overig
    • Spiezen

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Beef Wellington van de BBQ

Deze klassieker maak je gemakkelijk zelf op de BBQ

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Licht gerookte kippenvleugels

Kippenvleugels met een lichte rooksmaak. Perfect voor op een feestje.

Bekijk recept play_arrow
Niels Broodje Cevapcici – Gekruide worstjes van gehakt

Dit broodje van de Balkan is echt een enorme verrassing!

Bekijk recept play_arrow