Broodje kip ketjap
ca. 45 min
Ingredienten
500g kipdijfilet
5 el Ketjap manis
1 el Sambal oelek
1 el honing
Handje taugé
Pistoletjes / kleine ciabatta
Spiezen
Kip ketjap
Overig
Broodje kip ketjap
Een broodje kip ketjap, iedereen kent deze wel. Kip ketjap is een van de bekendste Indonesische recept combinaties. Vaak wordt de kip gemarineerd en vervolgens geserveerd met rijst of nasi. Allemaal lekker maar niet zo handig als je niet zoveel tijd hebt en meer op zoek bent naar een lekkere snack. Daar is dit broodje uit voortgekomen. Het leuke aan dit recept is dat je letterlijk met een handvol ingrediënten dit heerlijke broodje op tafel tovert. Dit zijn ketjap manis, sambal oelek, honing en taugé. Zo simpel kan lekker zijn!
Ketjap is voor ons een basis ingrediënt voor marinades met een Aziatische touch, denk aan de sate of de spareriblaksaus. Door de (palm)suiker in de ketjap krijg je bij het grillen een mooie karamellisatie. Pas hierbij wel op, want bij te lang op hoge temperatuur grillen kan je vlees, vis of groenten verbranden (en dus gevaarlijk zwart worden). Zonde van je inspanning!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 20 minuten
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.
Snijd de kipdijfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. Maak de marinade door de ketjap te mengen met de honing en sambal.
Marineer de kip 2 uur in de koelkast. Eigenlijk geldt hoe langer, hoe beter. Dus een nachtje in de koelkast is zeker aan te raden.


Bereiding
Ca. 20 minuten
Rijg de gemarineerde kipdij aan een spies. Dat heeft 2 voordelen: het grilt een stuk makkelijker en het is straks met het beleggen van de broodjes erg handig.

Gril de kip ketjap spiesjes ongeveer 20 minuten tot deze gaar zijn (72°C kerntemperatuur). Bak tegelijkertijd de broodjes af en snijd deze in de lengte doormidden. Beleg de broodjes met de taugé.


Beleg de broodjes met de kip. Dit kan je makkelijk doen door de kipspiesjes te klemmen tussen de 2 helften brood. Dan rits je de kip zo van het spiesje. Super handig!
Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– Ketjap Manis & sambal door van Beekum Specerijen
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Spatchcock chicken: gevlinderde kip van de BBQ
Wie was er eerder? De spatchcock chicken of het ei?

Pittige chipotle kipspiesjes met honing
Deze heerlijke kipspiesjes hebben een lekkere bite!

Boeuf Bourguignon van de BBQ
De bekendste Franse stoofpot maar dan van de BBQ!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter