bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Gegrilde wortels met honing en pesto

Gegrilde wortels met honing en pesto

star_rate
Gegrilde wortels met honing en pesto

45 minuten

Benodigdheden

  • 1 bos bospenen (liefst klein)

  • 2,5 el honing

  • 1 el appelciderazijn

  • 1 tl kaneel

  • 3 takjes verse tijm

  • 1 tl karwijzaad

  • 3 el olijfolie

  • peper

  • zout

  • 1 el pesto

  • 50 gr. rucola

Gegrilde wortels met honing en pesto

Gegrilde wortels van de BBQ. Het is lekker en simpel. Precies wat je wilt voor een heerlijk bijgerecht. Zoals ik al eens eerder geschreven heb, zijn wij thuis nogal fan van het boek SLA. Een boek vol salades met heerlijke smaakcombinaties. Bij sommige gerechten sta je wel een uurtje in de keuken maar dan heb je ook wat! Nu is er ook al een tijdje SLA easy, zoals de naam al doet vermoeden staan hier hele simpele recepten in. Top dus. Uit dit easy boek komt dan ook dit recept voor gegrilde wortels. In het boek wordt de oven gebruikt maar die vervangen we natuurlijk voor de barbecue!

Wat ik vooral interessant vind aan dit recept is de honing-olie mengsel waarmee we de wortels insmeren. Deze olie maken we namelijk met appelciderazijn, honing, kaneel, karwijzaad, zout, peper en olie. Een combinatie die ik in eerste instantie niet snel zou maken. Vooral de honing en kaneel samen verbaasde me. Dat is dan ook gelijk een reden voor mij om juist dit recept te maken..

En je verwacht het waarschijnlijk al; de smaken gaan perfect samen. De wortels worden lekker knapperig op de BBQ waardoor je een heerlijke bite hebt. Dat in combinatie met rucola, pesto en de honing-olie mengsel maken het een verrassend lekker bijgerecht.

Tip uit ervaring: Gebruik het liefst dunne bospenen en geen winterpenen. Anders duurt het uren!

Bereiding

Voorbereiding

10 minuten

Als eerste maken we het honing-olie mengel. Meng de honing, appelciderazijn, kaneel, karwijzaad, tijm en olie in een kommetje. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Maak vervolgens de barbecue gereed voor indirect grillen op 200-250 graden. We zorgen voor een hoge temperatuur, wortels hebben namelijk wel even de tijd nodig om gaar te worden.

Ondertussen smeren we de wortels rijkelijk in met de honing-olie mengsel.

Bereiding

30-45 minuten

Leg de wortels op het rooster in de indirecte-zone en sluit het deksel. De wortels zijn klaar wanneer ze gaar zijn (doh, haha). Houd daarom in de gaten wanneer ze zacht worden. Persoonlijk vind ik het lekker als ze nog wel knapperig zijn. Bij ons duurde het zo’n 40 minuten. Maar dit hangt dus af van de dikte van de wortels en de temperatuur van de BBQ.

Serveer de wortels op een groot bord met rucola en verdeel de pesto over de wortels.

Eet smakelijk!

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

45 minuten

Benodigdheden

  • 1 bos bospenen (liefst klein)

  • 2,5 el honing

  • 1 el appelciderazijn

  • 1 tl kaneel

  • 3 takjes verse tijm

  • 1 tl karwijzaad

  • 3 el olijfolie

  • peper

  • zout

  • 1 el pesto

  • 50 gr. rucola

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Gegrilde tomatensoep uit de Dutch Oven
Bastiaan

De heerlijke tomatensoep van mama met een grilsmaak!

Bekijk recept play_arrow
Aubergine rolletjes
Bastiaan

Heerlijk vegetarisch hapje in een handomdraai op tafel!

Bekijk recept play_arrow
Sopa borracha – boerenjongens ontmoet wentelteefjes
Niels

Een super lekker toetje van de BBQ met rum en rozijnen!

Bekijk recept play_arrow