bbqproof.nl Recepten Vis Gegrilde tonijn met wasabimayonaise

Gegrilde tonijn met wasabimayonaise

star_rate
Gegrilde tonijn met wasabimayonaise

20 minuten

Benodigdheden

    • 2 Tonijnsteaks van +/- 180g

    • 100 ml. sojasaus

    • Sesamzaadjes

    • Mayonaise

    • Wasabi

Gegrilde tonijn met wasabimayonaise

Tonijn. Ik vind het heerlijk. Ik denk dat dat komt omdat het stiekem toch op vlees lijkt. Het is daarom uitermate geschikt om direct te grillen op de BBQ. En laat ik dat nou heel erg leuk vinden om te doen. 😉 Net als met een goed stuk vlees kan je tonijn ook rauw eten. Het is dus niet de bedoeling dat we de vis door en door garen. Dan wordt het droog en absoluut niet lekker.

Omdat Bastiaan en ik ook erg fan zijn sushi wilden we die smaken terug laten komen in dit gerecht. We hebben de tonijn daarom even kort gemarineerd in sojasaus en vervolgens door de sesamzaadjes gehaald. Je krijgt hierdoor een krokant randje om je tonijnsteak. Heerlijk! Bij de tonijn serveren we een pittige wasabimayonaise. Alleen al tijdens het bedenken van dit recept liep het water ons al in de mond. Dus op naar de visboer en steek aan die BBQ!

Let op! Ruik voordat je de tonijnsteak marineert even aan het vlees dan weet je gauw genoeg of deze vers is. Er wordt vaak gesjoemeld met bijvoorbeeld bietensap om de vis weer een mooie rode kleur te geven. Wij hebben liever een iets verkleurde steak met een verse geur. Dan weet je zeker dat het enkel tonijn betreft.

Bereiding

Voorbereiding

10 minuten

Leg de tonijnsteaks in de sojasaus en laat voor ongeveer 5 minuten marineren. Meng nu de wasabi met de mayonaise, houdt hierbij de verhouding 3:1 aan (3 el. mayonaise en 1 el. wasabi) en blijf proeven.

Bereid de BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 200°C.

Bereiding

Ca. 10 min.

Haal de tonijnsteaks uit de sojasaus en dep goed droog. Strooi wat sesamzaadjes op een bord en rol de tonijnsteaks er door heen zodat de hele zijkant bedekt is.

Leg de steaks op de directe kant van de BBQ. Omdat we kort grillen hoef je het deksel niet op de BBQ te leggen. Na ongeveer 3 minuten draai je de steaks om.

Na nog eens 3 minuten is de tonijn klaar. Snijd in dunne plakjes en serveer met de wasabi-mayonaise.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Tonijn door Meatfish

Meatfish bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

20 minuten

Benodigdheden

    • 2 Tonijnsteaks van +/- 180g

    • 100 ml. sojasaus

    • Sesamzaadjes

    • Mayonaise

    • Wasabi

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Gegrilde gamba’s met chimichurri
Niels

Probeer eens iets nieuws: gamba's met chimichurri!

Bekijk recept play_arrow
Broodje pulled zalm
Niels

Een heerlijk broodje warm gerookte zalm! Sappig, smaakvol en super simpel te maken!

Bekijk recept play_arrow
Krokante kabeljauw – kibbeling van de BBQ
Niels

Kibbeling, wie is er niet groot mee geworden?

Bekijk recept play_arrow