bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Gegrilde aubergine lasange

Gegrilde aubergine lasange

star_rate
Gegrilde aubergine lasange

50 minuten

Benodigdheden

  • 2 aubergines

  • 1 bol mozzarella

  • 500 ml pastasaus

  • Handje geraspte kaas (of meer naar smaak)

Gegrilde aubergine lasange

Aubergine lasagne van de BBQ, ja lees het goed; lasagne van de barbecue. Dat aubergine en barbecue goed samen gaan weten we allemaal. Voeg daar eens gegrilde tomatensaus en kaas aan toe.. Inderdaad zo simpel is het! Eenvoudig te maken en ook nog eens super lekker. Serveer er een witte wijn bij en je bent koning te rijk!

Als je ons blog al wat langer volgt dan heb je al meerdere vegetarische gerechten voorbij zien komen. Dat is niet gek, aangezien wij thuis een dag of vier vegetarisch eten. Dit is dan zo’n recept wat héél vaak bij ons op tafel staat. Gewoonweg omdat snel te bereiden en ook gewoon erg lekker is. Wat vooral handig is aan dit gerecht is de tomatensaus. Deze maak ik vaak aan het begin van de week. Dan kunnen we de saus de hele week gebruiken, bijvoorbeeld voor pasa of lasagne. Wanneer ik dan in onze keuken sta, denk ik vaak: “hoe kan ik dit recepten BBQproof maken?”. Héél simpel dus: alle ingrediënten grillen en klaar is Kees!

Bereiding

Voorbereiding

10 minuten

Bereid de barbecue voor om direct te grillen op 200 graden. Maak als eerste de pastasaus. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrijk ze met olijfolie.

Voordat we gaan grillen maken we eerst het rooster goed schoon. Je wilt namelijk geen zwarte roet strepen op je aubergine. In deze video laten wij zien hoe je dit het beste kan doen.

Gril de aubergines op een schoon rooster direct boven de kolen. Wij hebben de aubergines ongeveer 2 minuten per kant gegrild. Dit hangt natuurlijk af van de dikte van de aubergine en de temperatuur van het houtskool. Let dus goed op dat ze niet verbranden.

Bouw vervolgens de lasagne op in drie lagen. Wij hebben het als volgt gedaan:

Laag 1: aubergine, gegrilde pastasaus, mozzarella.
Laag 2: aubergine, gegrilde pastasaus, mozzarella.
Laag 3: aubergine, gegrilde pastasaus, geraspte kaas en nog wat overgebleven mozzarella/

Bereiding

30

Leg de schaal met de aubergine lasagne op het rooster in de indirecte zone. Sluit het deksel en wacht tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk! #dontskipbbqday

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

50 minuten

Benodigdheden

  • 2 aubergines

  • 1 bol mozzarella

  • 500 ml pastasaus

  • Handje geraspte kaas (of meer naar smaak)

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Desembrood met knoflook en gesmolten kaas
Bastiaan

Zoek je een makkelijk borrelhapje? Probeer dan ons desembrood met kaas en knoflook!

Bekijk recept play_arrow
Gegrilde rode biet
Niels

Een simpel maar heerlijk bij- of voorgerecht!

Bekijk recept play_arrow
Mango-Ananas spies
Niels

Sluit je ogen en denk aan een zonsondergang op een tropisch eiland. Je hebt net ...

Bekijk recept play_arrow