bbqproof.nl Recepten Geen categorie Gegrilde langoustines met zelfgemaakte kruidenboter

Gegrilde langoustines met zelfgemaakte kruidenboter

star_rate
Gegrilde langoustines met zelfgemaakte kruidenboter

ca 5 minuten

Ingredienten

Gegrilde langoustines met zelfgemaakte kruidenboter

Gegrilde langoustines met zelfgemaakte kruidenboter

Shout out naar de Langoustine oftewel Noorse kreeft, wow! Wij zijn fan. Het is een klein hapje maar wat een smaaksensatie. Naast de heerlijke smaak ziet het er natuurlijk ook super leuk uit op de BBQ. Dit komt vooral door de indrukwekkende ‘miniatuur’ scharen. Maar uiteindelijk is het vooral show, aangezien je alleen het vlees uit de staart eet. Je zou dus ook alleen de staartjes kunnen grillen. Maar waarom niet uitpakken? Het oog wil ook wat. PS. Je kan de schalen ook gebruiken om een lekkere bouillon van te trekken.

De langoustines gaan we super kort grillen. Wanneer je ze te lang op de barbecue hebt worden ze droog en dat wil je niet! Wij hebben de langoustines in tweeën gesplitst, kort op de schaal gegrild en daarna met wat kruidenboter nog even langzaam indirect laten garen. Subliem!

Het voordeel van het grillen in de schil is dat de schil ook erg heet wordt en dus het vlees direct verwarmd. Het vlees laat daarom ook makkelijk los!

Verkrijbaarheid.
In Nederland zijn langoustines altijd diepgevroren te verkrijgen. Als je verse wilt, ben je afhankelijk van de aanvoer. Wij hebben de diepgevroren langousines gebruikt. Wij hadden een doos met daarin in 17-20 langoustines.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 30 min

Wij hebben voor dit recept zelfgemaakte kruidenboter gebruikt. Deze kan je natuurlijk al eerder op de dag maken. Bekijk hier ons recept.

Het bereiden van de langoustines vergt even wat werk maar laat je niet afschrikken want je werk wordt beloond. Dit doen we als volgt:

1. Plaats het punt van je mes in het kruis.
2. Snijd richting de kop.
3. Draai de langoustine en snijd nu richting de staart en splijt in tweeën.

Was na het snijden de langoustine onder de koude kraan schoon. Voorin de langoustine zit namelijk een zandzakje en je wilt geen zand op je vlees.

Bereid de barbecue vervolgens voor om direct te grillen op 200 graden.

1. Richting de kop

2. Richting de de staart

3. Splijt in tweeen

Bereiding

5 minuten

Als de barbecue heet genoeg is leg je de langoustines met de vleeskant op het rooster. Gril deze 1 minuut zonder deksel op de barbecue. Na de minuut leg je alle langoustines in de indirecte zone en schep je er een beetje knoflookboter op.

Sluit nu wel voorzichtig het deksel. Haal na ongeveer 2 minuten het deksel weer van de barbecue, de boter zal gesmolten zijn en de langoustines zijn klaar!

Eetsmakelijk.

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Langoustines door Meatfish

Meatfish bedankt. :-)

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Alle reacties (2)

  1. Deze was wel erg lekker!
    Thanks voor de tips, we hebben super lekker gegeten.

    Reactie door Koen op 16-07-2022 om 16:06

    • Hi Koen, thanks leuk om te horen.

      Reactie door Bastiaan op 20-07-2022 om 10:53

Laat een reactie achter

ca 5 minuten

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate