bbqproof.nl Recepten Vlees Dirty Nacho’s met Pulled Pork

Dirty Nacho’s met Pulled Pork

star_rate
Dirty Nacho’s met Pulled Pork

Ca. 35 min.

Ingredienten

    • 6 vrijdagmiddag vrienden

    • 1 zak Doritos Naturel

    • 1 zak Doritos Paprika

    • Tomatensalsa (klik hier voor ons recept, uiteraard het lekkerste wat je ooit gegeten hebt!)

    • 1 bol mozzarella

    • Geraspte kaas

    • 1 jalapeno

    • 4 augurken

    • Pulled chicken of pulled pork (wij hebben pulled pork gebruikt).

    • Servetten

    • Ovenschaal

    • Handschoenen

    • Natuurlijk kan je zoveel mixen met de ingrediënten als je zelf wilt. Zo heb ik zelf laatst de mozzarella vervangen voor verse cheddar! Ook erg lekker. 🙂

Dirty Nacho’s met Pulled Pork

Dirty Nacho’s met Pulled Pork

Nacho’s, iedereen kent ze wel. Ga naar de kust, plof neer bij een willekeurige strandtent en het staat op de menukaart. Zelfs de hippe kroeg of bruincafé in je dorp serveert nacho’s met kaas. En dat is natuurlijk niet onterecht, want het is gewoon lekker. Wat het vooral lekker maakt is de berg kaas die langs de nacho’s heen gesmolten is. Gelukkig kan je dit ook perfect maken op de BBQ!

Het is overigens ook super gemakkelijk en snel te maken. Ideaal voor een lastminute borrel!

Lekkere kliederboel
De meestvoorkomende variant is met kaas, rode ui en stukjes tomaat. Heerlijk, maar toch een beetje saai. Normaal houd ik erg van less is more, alleen bij nacho’s gaat dat niet op. Bij nacho’s wordt het alleen maar lekkerder wanneer je meer ingrediënten toevoegt. En wanneer je meer gaat toevoegen wordt het een beetje een kliederboel. Vandaar dat wij onze variant omgetoverd hebben tot ‘Dirty Nacho’s’. En je moet ze met je blote handen eten!

Met of zonder vlees
Met veel ingrediënten toevoegen, bedoelen we echt veel. Dus ook vlees. Ideaal hiervoor is pulled pork of pulled chicken. Dit is namelijk erg smaakvol en het zijn dunne stukjes. Dit kan je dus perfect door alles heen mengen. Daarnaast is het ook super efficiënt. Als ik pulled pork maak heb ik namelijk altijd te veel. Wat ik over heb, vries ik dan in en kan ik mooi voor dit soort gerechten gebruiken. Maar heb je geen voorraadje in de vriezer of wil je een keertje vegetarisch eten? Dan maak je het gewoon lekker zonder vlees, uiteraard ook super lekker!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 min.

Mocht je onze tomatensalsa gebruiken, maak deze dan al een paar dagen van te voren. Dan kunnen de smaken lekker door de salsa heen trekken. Heb je weinig tijd, dan kan je de salsa ook maken zonder de groentes te grillen. De saus is dan nog steeds erg lekker!

Maak ondertussen de BBQ gereed voor indirect grillen op 180-200 graden.

Snijden
Verder kan je alle ingrediënten zo fijn snijden als je zelf lekker vindt. Zorg ervoor er in ieder geval voor dat je de mozzarella in hele kleine stukjes snijdt en deze goed laat uitlekken. Mozzarella is namelijk erg vochtig en je wilt niet al het vocht door je nacho’s heen. De jalapeno hebben wij fijn gesneden zonder de zaadlijsten omdat de salsa ook licht pittig is van zichzelf. Je kan uiteraard de zaadlijsten laten zitten als je van pittig houdt!

Opbouwen
Uiteindelijk gaan we de ovenschaal vullen! Hoe, maakt eigenlijk niet uit. Als alle ingredienten maar lekker door elkaar gehusseld zijn. Daarom bouwen wij het op in verschillende lagen, net zoals lasagna. Zorg er wel voor dat je de mozzarella (of cheddar als je die gebruikt) alleen bovenop strooit. Je wilt namelijk dat dit lekker over de rest heen smelt. De andere geraspte kaas hebben wij wel al over de onderste laag gestrooid. Onze opbouw ziet er als volgt uit: 2 soorten nacho’s, tomatensalsa, geraspte kaas, jalapeno, augurk en pulled pork. Dit hebben we bij de volgende laag herhaald en afgemaakt met de mozzarella.

Maak meerdere lagen met de ingrediënten

Bereiding

Ca. 20 min.

Zet de ovenschaal in de indirecte zone van de BBQ en doe voorzichtig de deksel erop. Kijk door de bovenste schuif (anders moet het deksel eraf en verlies je warmte) na 10 minuten of de kaas al gesmolten is. Als het nodig is kan je de schaal ook nog even omdraaien. De nacho’s zijn klaar als de kaas volledig gesmolten is. Let op bij het pakken van de ovenschaal, deze is heet! Ovenhandschoenen zijn daarom aan te bevelen.

Eet smakelijk!

P.s. Zorg voor servetten!

Zet de schaal op de indirect kant van de BBQ

Eet smakelijk!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 35 min.

Benodigdheden

    • 6 vrijdagmiddag vrienden

    • 1 zak Doritos Naturel

    • 1 zak Doritos Paprika

    • Tomatensalsa (klik hier voor ons recept, uiteraard het lekkerste wat je ooit gegeten hebt!)

    • 1 bol mozzarella

    • Geraspte kaas

    • 1 jalapeno

    • 4 augurken

    • Pulled chicken of pulled pork (wij hebben pulled pork gebruikt).

    • Servetten

    • Ovenschaal

    • Handschoenen

    • Natuurlijk kan je zoveel mixen met de ingrediënten als je zelf wilt. Zo heb ik zelf laatst de mozzarella vervangen voor verse cheddar! Ook erg lekker. 🙂


Wajooooo, wij staan in de finale voor 2 awards! Stem en help ons naar het podium!
1. Special Interest Foodblog
2. Beste Foodvlogger/Youtuber
Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Tomahawk steak

Haal de oermens in je naar boven met dit prachtige stuk vlees!

Bekijk recept play_arrow
Niels Pulled pork met honing en Whiskey

Oef! Een procureur geïnjecteerd met honing en whiskey! Do we need to say more?

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde Entrecote

Een klassieker om lekker te grillen! Super mals en sappig!

Bekijk recept play_arrow