bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Courgette met gremolata

Courgette met gremolata

star_rate
Courgette met gremolata

Ca. 30 min.

Ingredienten

    • 4 veggie-lovers die stiekem ook vlees willen

    • 2 courgettes

    • 160 gram bacon

    • 70 gram Parmezaanse kaas

    • 12 blaadjes basilicum

    • 1 rode peper

    • 1 citroen of limoen (rasp en sap)

    • 2 tenen knoflook

    • Olijfolie

    • Zout en peper

Courgette met gremolata

Courgette met gremolata

Ik ben een echt vleesmens. Desondanks heeft dit gerecht een groente in de hoofdrol: de courgette. Dit recept heb ik niet zelf bedacht; het origineel komt uit het leuke BBQ-kookboek ‘Smart BBQ van Julius Jaspers. Ik wilde eens wat anders proberen om als ‘gezonde sidedish’ te serveren bij een BBQ. Dit erg makkelijk te bereiden gerecht, werd door al m’n gasten enorm gewaardeerd (waren bij aanvang geen courgette liefhebbers). En er zit toch een beetje vlees in… Natuurlijk kan dit gerecht ook volledig vegetarisch geserveerd worden. Vervang dan de bacon door bijvoorbeeld kastanje champignons.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 10 min.

Gril de bacon (plakjes) direct zodat ze lekker krokant worden en laat ze daarna afkoelen. Verkruimel de bacon en meng met de Parmezaanse kaas, fijngesneden basilicum, Spaanse peper, citroenrasp en knoflook totdat je een lekker mengsel hebt. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Bereiding

Ca. 15 min.

Haal met een lepel de zaadjes uit de courgette en besprenkel het met citroensap en daarna olijfolie. Wij vinden dat het citroensap nogal kan overheersen, besprenkel dus naar smaak. Je kan er ook voor kiezen om een limoen te gebruiken, deze is minder zuur en frisser dan een citroen.

Gril de courgette direct met de gesneden kant naar beneden totdat de randen bruin beginnen te kleuren (ca. 3 minuten). Draai ze om en vul de helften met het bacon mengsel. Laat nog vijf minuten liggen zodat de kaas kan smelten. Eet smakelijk!

Het direct grillen van de courgette

Het vullen van de courgette

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (1)

  1. Het ziet er erg lekker uit. Wanneer de temperaturen weer wat stijgen, ga ik dit zeker maken op de BBQ

    Reactie door Lisanne op 06-04-2017 om 11:11

Laat een reactie achter

Ca. 30 min.

Benodigdheden

    • 4 veggie-lovers die stiekem ook vlees willen

    • 2 courgettes

    • 160 gram bacon

    • 70 gram Parmezaanse kaas

    • 12 blaadjes basilicum

    • 1 rode peper

    • 1 citroen of limoen (rasp en sap)

    • 2 tenen knoflook

    • Olijfolie

    • Zout en peper

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Toetje met gegrilde ananas!

Na dit toetje wil je nooit meer iets anders na het eten!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Desembrood met knoflook en gesmolten kaas

Zoek je een makkelijk borrelhapje? Probeer dan ons desembrood met kaas en knoflook!

Bekijk recept play_arrow