bbqproof.nl Recepten Sauzen Argentijnse Chimichurri

Argentijnse Chimichurri

star_rate
Argentijnse Chimichurri

Ca. 20 min.

Ingredienten

    Chimichurri BBQproof
    • 3 tenen knoflook

    • 2 el verse peterselie

    • 2 el verse oregano

    • 1/2 rode peper (zonder pitjes)

    • Sap van 1 limoen

    • 1 el verse bieslook

    • 1 ui

    • 2 el rode wijn azijn

    • 100 ml olijfolie

    • Zout en peper naar smaak

    Chimichurri Jord Althuizen
    • 6 tenen knoflook

    • 3 blaadjes verse laurier

    • 2 verse groene jalapeño pepers (met zaadjes)

    • 1 rode peper (met zaadjes)

    • 1 bos krulpeterselie

    • 1 bos bladpeterselie

    • 1/2 bos verse oregano

    • 1/4 bos koriander

    • 1 el grof zeezout

    • Vers gemalen zwarte peper

    • 70 ml witte wijn azijn

    • 160 ml olijfolie

Argentijnse Chimichurri

Argentijnse Chimichurri

Chimichurri is één van de, of eigenlijk de enige, saus die je volgens ons bij een goede steak mag eten! Voor een goed stuk vlees heb je eigenlijk geen saus nodig. Bijvoorbeeld picanha, côte de boeuf of ribeye hebben van zichzelf al een heerlijke smaak. Een saus is snel overheersend waardoor je de echte rundsmaak niet meer proeft en het vlees verpest. Zout en peper is meer dan genoeg. De chimichurri daarentegen is een uitzondering. Deze Argentijns/Uruguayaanse saus haalt juist de heerlijke rundsmaak extra naar boven.

De Chimichurri ben ik voor het eerst tegengekomen in een Argentijns restaurant. Een heerlijk fris, iet wat zurig sausje dat bij het vlees werd geserveerd. Nieuwsgierig als ik ben heb ik gelijk gevraagd wat voor saus het nou precies was (zoiets wilde ik ook wel maken). Even later kwam de kok het uitleggen. Hij vertelde o.a. dat in Argentinië elk huishouden zijn eigen recept heeft!

Thuis zijn wij dan ook aan de slag gegaan. We hebben vele recepten op internet opgezocht en onze eigen chimichurri samengesteld. Wat nog erg lastig is omdat je moet bepalen hoe zuur je het sausje maakt, veel proeven dus! Naast onze eigen chimichurri willen wij jullie ook een ander recept niet onthouden. Twee weken terug hebben wij namelijk het ‘Ultieme BBQ Boek’ van Smokey Goodness gekocht, geschreven door wereldkampioen BBQ Jord Althuizen (hij presenteert samen met Herman de Blijker Grillmasters). Zijn chimichurri is ook erg lekker!

Bereiding

Bereiding

Ca. 20 min.

De bereiding van chimichurri vergt even wat tijd en snijwerk, hak alle ingrediënten fijn en meng ze door elkaar. Proef of de saus de gewenste smaak heeft, voeg eventueel naar smaak nog zout en peper toe. Maak de chimicurri minimaal 1 dag van te voren en zet weg in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 20 min.

Benodigdheden

    Chimichurri BBQproof
    • 3 tenen knoflook

    • 2 el verse peterselie

    • 2 el verse oregano

    • 1/2 rode peper (zonder pitjes)

    • Sap van 1 limoen

    • 1 el verse bieslook

    • 1 ui

    • 2 el rode wijn azijn

    • 100 ml olijfolie

    • Zout en peper naar smaak

    Chimichurri Jord Althuizen
    • 6 tenen knoflook

    • 3 blaadjes verse laurier

    • 2 verse groene jalapeño pepers (met zaadjes)

    • 1 rode peper (met zaadjes)

    • 1 bos krulpeterselie

    • 1 bos bladpeterselie

    • 1/2 bos verse oregano

    • 1/4 bos koriander

    • 1 el grof zeezout

    • Vers gemalen zwarte peper

    • 70 ml witte wijn azijn

    • 160 ml olijfolie

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Harissa uit de Dutch Oven.

Zin in een pittige saus? Probeer dan eens onze harissa uit de DO!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Guacamole

Guacamole een heerlijke saus die goed te combineren is met gerechten van de barbecue!

Bekijk recept play_arrow
Niels Eigen gemaakte satésaus

Zelfgemaakte pindasaus in een paar minuten op tafel? Jazeker!

Bekijk recept play_arrow