bbqproof.nl Video Bloggers BBQ battle onder leiding van Jamie Purviance
play_arrow

Bloggers BBQ battle onder leiding van Jamie Purviance

star_rate
Bloggers BBQ battle onder leiding van Jamie Purviance

Bloggers BBQ battle onder leiding van Jamie Purviance

Afgelopen zomer hoorde wij het voor het eerst: niemand minder dan mister Jamie Purviance himself zou in oktober naar Nederland komen om zijn nieuwste boek te presenteren. Wij moeten bekennen dat we zijn naam niet heel goed kende maar de boeken die hij geschreven heeft zeer zeker. Deze man is namelijk verantwoordelijk voor bijna alle kookboeken die Weber heeft uitgebracht. En dat zijn er behoorlijk wat! De kans is dus best groot dat jij (en wij ook ;)) ooit een recept van hem hebben gemaakt. Een indrukwekkende bibliografie dus! Naast de presentatie zou er ook een battle met alle uitgenodigde bloggers onder zijn leiding plaatsvinden, hoe leuk! Het leek ons leuk om deze dag vast te leggen op video. En dat is dus precies wat we hebben gedaan! Hieronder vind je overigens een korte samenvatting van deze gave dag.

Op 12 oktober was het zo ver; het Weber BBQ Bijbel event. Al vroeg gingen we naar de Weber Original Store in Amersfoort zodat we op tijd zouden zijn om de eerste bezoekers van de boekpresentatie te verwelkomen. Ons was namelijk gevraagd om met een paar andere bekende bloggers (looking at you BBQ-helden en Grillfun) en koks van Weber een paar hapjes te maken uit de BBQ-bijbel. Als echte Spakenburgers kregen wij een gaaf visgerecht; de pittige vistaco. Een krokante taco met verse kabeljauwblokjes die met een lekker kruidenmengsel waren gemarineerd. Voor de frisse touch zat er een rode kool salade en een zachte avocado crème bij. Super lekker! Deze, of een variant hierop, komt zeker terug op BBQproof.nl!

Aan het begin van de middag vond de presentatie plaats van de BBQ bijbel en daarna zagen wij kans om als een paar razende reporters mister Purviance himself te interviewen! 🙂 Superstoer om te doen haha! Check de video hieronder.

Het showstuk van de dag was een wedstrijd met alle uitgenodigde bloggers (Noskos, BBQ-junkie, BBQ-helden, Grillfun) en twee teams van Weber. Elk team bestond uit een aantal prijswinnaars (die met een soort golden ticket uit Sjakie en de chocoladefabriek gewonnen hadden) en de teamcaptains. Ons team bestond uit vijf personen: 1. de grootste Weber verzamelaar die we kennen (hij heeft er 81!!!) 2. een fanatieke griller uit Spakenburg en 3. een culinair barbecueër (waarvan bleek dat het een oud leraar van Bastiaan is geweest haha) en wij zelf natuurlijk.

Het doel van de wedstrijd was om binnen een uur met drie ingrediënten (longhaas, dorade en pompoen) iets lekkers te bereiden. We hadden ook toegang tot een enorm assortiment van groenten en kruiden zoals je in Masterchef ziet. Nadat het startsein was gegeven gingen we direct in beraad. We besloten een pittige puree te maken van gegrilde pompoen, de dorade te fileren en te lakken met ingekookte cola Sonnema (je blijft een Spakenburger hè) en tot slot onze favoriete bereiding van longhaas: caveman style!

Het uur vloog voorbij en we hebben met z’n vijven bergen werk verzet. Het was gaaf om te zien dat iedereen boven zich zelf uit steeg. Het jury commentaar was dan ook meer dan lovend. Helaas was het niet genoeg voor de winst maar wel om ons enorm trots te laten proosten met een koud biertje. We keken terug op een erg leuke dag en een fantastische ervaring.

De hele dag hebben wij gefilmd en het resultaat kan je hier bekijken!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Video's

star_rate
Bavette rollade van de BBQ

Hoe vlinder je een bavette en maak je er een rollade van? In deze video laten we het zien.

Bekijk play_arrow
Unboxing van de Weber Smokefire EX4

Woooo! Wij hebben de Weber EX4 Smokefire voor jou uitgepakt en vertellen in deze video wat er allemaal in de doos zit!

Bekijk play_arrow
De ultieme BBQ Burger Battle bij de Weber Original Store

Op een koude vrijdagavond in maart verzamelden een aantal BBQ-bloggers zich in een arena van ...

Bekijk play_arrow