bbqproof.nl Video De ultieme BBQ Burger Battle bij de Weber Original Store
play_arrow

De ultieme BBQ Burger Battle bij de Weber Original Store

star_rate
De ultieme BBQ Burger Battle bij de Weber Original Store

De ultieme BBQ Burger Battle bij de Weber Original Store

Op een koude vrijdagavond in maart verzamelden een aantal BBQ-bloggers zich in een arena van vuur en hete kolen. Onder deze bloggers waren wij als BBQproof ook aanwezig om onze eer hoog te houden. Want wat krijg je als je een paar BBQ bloggers bij elkaar voegt in een ultieme barbecue omgeving? Juist, een battle! Stuk voor stuk claimt men de beste te zijn achter de gloeiende kolen en hete roosters. Als ware gladiatoren hebben wij allen gestreden tegen de elementen om de lekkerste burger op de BBQ te bereiden. Dit alles om de alom bekende ’thumbs up’ te krijgen van de Weber grill keizers die samen met het volk over ons lot mochten beslissen…

BBQproof, BBQJunkie, BBQhelden, BramBBQ en BBQproof

BBQproof, BBQJunkie, BBQhelden, BramBBQ en BBQproof

De avond begon met een klein biertje voor de bloggers RTLNiels, BBQ Junkie, BBQ-held(en) en BBQproof. Sommige hadden namelijk een behoorlijke reis achter de rug. Toen iedereen tot rust was gekomen begon Bram de grillmaster met ferme woorden de spelregels uit te leggen; ‘2 burgers per team binnen 30 minuten, verder is alles geoorloofd’.
Al snel sloeg de ontspannen sfeer om in een bijna tastbare extase. Er werd niet meer met elkaar gesproken, enkel over en weer geknikt. Het verse gehakt werd met liefde gekneed en met passie op smaak gebracht. Geheime ingrediënten werden uit de kast getrokken met als enige doel de jury later omver te blazen. Alle bloggers hadden hun hiervoor hun eigen methoden, er werd zelfs gebruik gemaakt van BBQ’s op gas en elektriciteit terwijl hier normaal met een boog omheen wordt gelopen.

Na 20 minuten werden de eerste burgers gepresenteerd aan de jury. Rauwe gitaren en harde drums klonken uit het machtige geluidssysteem waardoor het oordeel van de jury niet te horen was. De spanning was van alle gezichten af te lezen. Want wie zou er met de winst vandoor gaan?

Wij mochten onze ultieme burger als laatste aan de jury presenteren. In het kort bestond onze burger uit de volgende smaakvolle ingrediënten: vers rundergehakt op smaak gebracht met de pitmaster X kruiden rub , krokante uienringen van de BBQ, zelf gemaakte coleslaw (met methadonsaus), gebakken ontbijtspek en oude kaas. Dit alles werd geserveerd op een vers gegrild burgerbroodje. Met knikkende knieën brachten we ons bord naar de steeds strenger kijkende jury. We konden vanaf dat moment alleen nog maar hopen. Ons lot lag in de handen van de jury. We hebben ziel en zaligheid in dit machtig mooie broodje gestopt. Toen werd het stil…

De Weber BBQproof ultimate BBQburger

De Weber BBQproof ultimate BBQburger

Na een kort beraad, wat voor ons gevoel uren duurde, kwam de jury eindelijk met de uitslag. De winnaar was: BBQjunkie! Neeeen! De wereld stond even stil. Weken hebben we naar deze avond toegeleefd en dan wordt de winst ons uit handen genomen. Met vochtige ogen hebben we Roy gefeliciteerd met zijn overwinning. Na nog een paar biertjes zijn we met opgeheven hoofd weer richting Spakenburg vertrokken om met een rugzak vol aan ervaringen in slaap te vallen op de bank.

Mocht je benieuwd zijn naar de bewegende beelden van deze avond check dan snel onze video. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube kanaal. Dan mis je nooit meer onze avonturen met de BBQ!

Wij willen de Weber Original Store in Amersfoort waanzinnig bedanken voor de super gezellige avond, en dan in het bijzonder Yorick, Bram, Janine en Niek!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Bastiaan Oude kaas BBQ burger | De Amsterdamse borrelplank

De klasseke Amsterdamse borrelplak in de vorm van een burger

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Video's

star_rate
VIDEO: Porchetta: Italiaans buikspek van de BBQ

Met deze rollade van buikspek geef jij een echt Italiaans tintje aan jouw BBQ!

Bekijk play_arrow
VIDEO: broodje bavette van de Weber Summit Kamado

Het allereerste recept van BBQproof nu verfilmd!

Bekijk play_arrow
Hoe gebruik je de kolenring en diffuser plate in de Weber Master Touch premium?

Hoe gebruik je de kolenring en diffuserplate bij de Weber Master Touch Premium? Wij laten het zien!

Bekijk play_arrow