bbqproof.nl Video Hoe houd jij de BBQ onder controle? Vuurbeheersing deel 1: indirecte-methode!
play_arrow

Hoe houd jij de BBQ onder controle? Vuurbeheersing deel 1: indirecte-methode!

star_rate
Hoe houd jij de BBQ onder controle? Vuurbeheersing deel 1: indirecte-methode!

Hoe houd jij de BBQ onder controle? Vuurbeheersing deel 1: indirecte-methode!

Naast geduld is vuurbeheersing ook een belangrijk punt bij het barbecueën. Erg lekker een recept als gerookte kip of spare ribs maar hoe houd je de temperatuur in de barbecue zo lang stabiel? Wij zijn hier in het begin ook vaak tegen aan gelopen want hoe houd je de temperatuur precies onder controle? De BBQ een uur lang op de zelfde temperatuur houden gaat nog wel lukken, gewoon niet zoveel houtskool gebruiken. Maar hoe behoud je die controle als je pulled pork er 12 uur op moet op 110 graden?

Om je daar mee te helpen hebben we twee video’s gemaakt over vuurbeheersing. In deze video’s laten we zien hoe wij onze barbecue onder controle houden en welke brandstof (houtskool of briketten) wij hiervoor gebruiken. In deel 1 behandelen we de indirecte-methode en in deel 2 de snake-methode.

Na het zien van deze twee video’s kan jij met een gerust hart een cote de boeuf, pulled pork, short ribs of spare ribs klaarmaken en heb jij de absolute controle over de BBQ!


Vuurbeheersing deel 1: Indirect

De indirecte methode gebruiken wij vooral voor korte bereidingen van 1 tot 3 uur. Denk hierbij aan grote stukken vlees zoals cote de boeuf, kalfs bovenbil en pichana maar ook vis, gerookte kip of een hele kip. Hiervoor gebruiken wij eigenlijk altijd houtskool (Black Ranch Argentina is onze favoriet). Verder is het belangrijk om te werken met de luchttoevoer, weet wanneer je luchtgaten open of dicht zijn. Op deze manier kan je altijd de temperatuur sturen tijdens een sessie zonder dat je het deksel van de BBQ hoeft te halen.

Bekijk hier onze tips voor de indirecte methode:


Vuurbeheersing deel 2: de snake

Klik hier voor de snake-methode!


Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Niels Gegrilde Wagyu A5 Kagoshima steak

Wagyu wordt door velen het lekkerste vlees ter wereld genoemd. Wij zijn benieuwd!

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Video's

star_rate
Eerste keer BBQen op de ‘Weber Master Touch GBS Limited Edition Red’

Daar zijn we weer met een nieuwe video! Dit keer is het een combinatie tussen ...

Bekijk play_arrow
VIDEO: Gegrilde hele kreeft met verse dragonboter

Kreeft eet je niet elke dag. Maar als je dan toch een keer de kans krijgt moet hij op de BBQ toch! Wij hebben een hele kreeft bereid met een zelfgemaakte dragonboter en gerookt met citroenhout. Eet smakelijk!

Bekijk play_arrow
Traditioneel paling roken op de Weber Smokey Mountain

Paling roken op een BBQ is een echte kunst. Het is hard werken maar het resultaat is waanzinnig.

Bekijk play_arrow