bbqproof.nl Video BBQ tutorial #4: Hoe gril je een groot stuk vlees op de BBQ?
play_arrow

BBQ tutorial #4: Hoe gril je een groot stuk vlees op de BBQ?

star_rate
BBQ tutorial #4: Hoe gril je een groot stuk vlees op de BBQ?

BBQ tutorial #4: Hoe gril je een groot stuk vlees op de BBQ?

Wij houden van vlees. Voor een lekkere sappige steak kan je ons (bijna) wakker maken. Toch kan het bereiden van een groot stuk vlees best lastig zijn. Want hoe bereid je nu een groot stuk vlees op de BBQ? Wij willen jou hierbij helpen door middel van een handig filmpje.

Côte de Boeuf
In onze tutorial werken wij met een prachtige côte de boeuf. De côte de boeuf is een van de mooiste onderdelen van het rund. De prime rib, zoals de côte de boeuf ook wordt genoemd wordt wereldwijd geroemd om zijn zachte smaak en enorme malsheid. Door het vele intramusculaire vet (dat zijn die witte puntjes in het rode vlees) is dit stuk rundvlees echt een feestje op je bord. Perfect dus als je een groot stuk vlees op de BBQ wilt bereiden. Dat het ook best spannend kan zijn snappen wij ook. Je wilt het niet verpesten. Daarom laten wij in onze nieuwste video zien hoe jij een groot stuk vlees zoals een côte de boeuf grilt. Want het is echt niet zo moeilijk.

Wij hebben in deze video een côte de boeuf van ca. 700 gram. Uiteraard kan je elke andere dikke steak van hetzelfde gewicht op deze manier bereiden.

Samenvatting
1. Bestrooi de steak met vers gemalen zeezout
2. Leg het vlees indirect op een BBQ van +/- 180°C
3. Gaar het rundvlees tot een kerntemperatuur van 48°C
4. Leg het vlees nu direct boven de kolen voor een krokant korstje
5. Na 1 minuut per kant gegrild te hebben haal je het vlees van de BBQ
6. Laat 15 minuten rusten
7. Snijd dunne plakken en bestrooi met wat versgemalen peper en zout

PS. Wij hebben natuurlijk al een heerlijk recept met côte de boeuf op onze site staan. In het filmpje hebben we het nog iets makkelijker gemaakt door alleen met peper en zout te werken. Eigenlijk heeft dit prachtige stuk vlees ook niet meer nodig!

BBQ vragen?
Regelmatig krijgen wij vragen in onze inbox over artikelen, bereidingen of technieken. Dit vinden wij natuurlijk hartstikke leuk, dus ga zo door! Veel vragen kunnen wij het beste beantwoorden aan de hand van een video. Daarom hebben wij een nieuwe rubriek in het leven geroepen: BBQ tutorials, tips & tricks met BBQproof! In deze rubriek plaatsten wij korte video’s met BBQ technieken, bereidingen en tips. Houd daarom ons YouTube kanaal goed in de gaten (je kan je ook abonneren, dat is nog makkelijker). Heb jij zelf nog een brandende vraag? Laat het ons dan weten!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Côte de boeuf door Meatfish
Weber Master Touch Premium door Weber NL

Meatfish en Wevber bedankt. :-)

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Video's

star_rate
Gevlinderde kip met chimichurri en gegrilde groenten

Met deze kip maak je een overweldigende indruk in de buurt. De aroma's die jouw tuin vullen zijn zo lekker dat je eigenlijk niet meer naar binnen wilt. Succes gegarandeerd!

Bekijk play_arrow
VIDEO: Auberginesnacks met Dirk ‘Aubergenius’ van Duijvenboode

Deze 2 snacks van aubergine zijn echt verrassend lekker!

Bekijk play_arrow
BBQ tutorial #2: Hoe vlinder je een kip?

Er zijn verschillende manieren om een hele kip te bereiden. Een van onze lievelings is ...

Bekijk play_arrow