Hoe houd jij de BBQ onder controle? Vuurbeheersing deel 1: indirecte-methode!

Naast geduld is vuurbeheersing ook een belangrijk punt bij het barbecueรซn. Erg lekker een recept als gerookte kip of spare ribs maar hoe houd je de temperatuur in de barbecue zo lang stabiel? Wij zijn hier in het begin ook vaak tegen aan gelopen want hoe houd je de temperatuur precies onder controle? De BBQ een uur lang op de zelfde temperatuur houden gaat nog wel lukken, gewoon niet zoveel houtskool gebruiken. Maar hoe behoud je die controle als je pulled pork er 12 uur op moet op 110 graden?

Om je daar mee te helpen hebben we twee video’s gemaakt over vuurbeheersing. In deze video’s laten we zien hoe wij onze barbecue onder controle houden en welke brandstof (houtskool of briketten) wij hiervoor gebruiken. In deel 1 behandelen we de indirecte-methode en in deel 2 de snake-methode.

Na het zien van deze twee video’s kan jij met een gerust hart een cote de boeuf, pulled pork, short ribs of spare ribs klaarmaken en heb jij de absolute controle over de BBQ!


Vuurbeheersing deel 1: Indirect

De indirecte methode gebruiken wij vooral voor korte bereidingen van 1 tot 3 uur. Denk hierbij aan grote stukken vlees zoals cote de boeuf, kalfs bovenbil en pichana maar ook vis, gerookte kip of een hele kip. Hiervoor gebruiken wij eigenlijk altijd houtskool (Black Ranch Argentina is onze favoriet). Verder is het belangrijk om te werken met de luchttoevoer, weet wanneer je luchtgaten open of dicht zijn. Op deze manier kan je altijd de temperatuur sturen tijdens een sessie zonder dat je het deksel van de BBQ hoeft te halen.

Bekijk hier onze tips voor de indirecte methode:


Vuurbeheersing deel 2: de snake

Klik hier voor de snake-methode!


Antwoorden

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>