bbqproof.nl Blog Review Napoleon PRO KETTLE 22″ Houtskool BBQ

Review Napoleon PRO KETTLE 22″ Houtskool BBQ

star_rate
Review Napoleon PRO KETTLE 22″ Houtskool BBQ

Review Napoleon PRO KETTLE 22″ Houtskool BBQ

Ontdek de De Napoleon Pro Kettle 22″ houtskool bbq in deze review. De Pro Kettle is een van de nieuwe modellen die Napoleon in 2024 heeft gelanceerd. Wij kenden Napoleon natuurlijk van de gas BBQ Freestyle 425 en de Phantom Roque. Deze modellen hebben wij al een geruime tijd in gebruik en deze bevallen zeer zeker. Wij hoefden dus niet lang na te denken toen wij de vraag kregen of wij ook de allernieuwste houtskool bbq van Napoleon wilden testen.

Wat vind je in de doos van de Napoleon Kettle Pro?

De doos waarin de Pro Kettle 22″ wordt geleverd is fors. Met een roosterdiameter van 57cm is dat ook niet echt verrassend natuurlijk. Wat op valt is het gemak waarmee je de Napoleon in elkaar zet. Elke stap wordt met duidelijke afbeeldingen in het boekje weergegeven. Al met al was Bastiaan ongeveer 45 minuten bezig (in zijn eentje) om de BBQ in elkaar te zetten. Dit is best wel snel!

Zodra de BBQ in elkaar staat valt gelijk de hoogte op. De Pro Kettle is 107 cm hoog. Dit werkt dus ook voor de langere personen fijn. Hij voelt stevig aan omdat hij op 4 poten staat in plaats van de vaker voorkomende 3 poot. Ook met het verplaatsen door je tuin voel je dit terug.

Review Napoleon PRO KETTLE 22" Houtskool BBQ

Wat maakt deze Kettle echt ‘PRO’?

De houtskool kettle van Napoleon heeft het extra label ‘pro’ gekregen. Dit belooft dus wat! In deze paragraaf gaan we langs alle nieuwe snufjes die deze BBQ PRO maken.

Het gietijzeren ‘Wave’ rooster
De BBQ’s van Napoleon staan al jaren bekend om hun typerende golvende rooster. Naast het esthetisch effect (ziet er gaaf uit) heeft het ook een functie. Door de golving valt er minder snel iets tussen de spijlen van het rooster. Het is dus niet enkel een mooi gezicht maar het helpt jou ook je gerecht aan de goede kant van het rooster te houden.

In de Pro Kettle 22″ zit een gietijzeren rooster met losse delen aan de zijkanten. Deze zijn er voor om eventueel tussentijds houtskool bij te vullen als dat nodig is of om natuurlijk rookhout toe te voegen voor een low & slow sessie. Tevens is het rooster ook in hoogte verstelbaar. Dit is handig als je meerdere gerechten maakt met verschillende temperaturen. Je kan het rooster dichtbij het houtskool plaatsen of juist er verder vanaf.

Het ‘Wave’ rooster is van gietijzer. Dit heeft voor- en nadelen. Een belangrijk voordeel hiervan is dat gietijzer warmte heel goed vast houdt /geleid en daarmee je gerecht (steaks!) gelijkmatig gaart. Een nadeel kan zijn dat het rooster wel liefde nodig heeft qua onderhoud, anders krijg je te maken met roestvorming. Je moet hem dus niet met wasmiddel schoonmaken en zo nu en dan invetten en inbranden. Gietijzer krijgt bij goed gebruik en onderhoud een natuurlijke antiaanbaklaag waardoor je product minder snel plakt, dat is handig!

Vernieuwde luchtinlaat
Aan de onderkant van de BBQ zit een grote luchtinlaat incl. as opvangbak. De luchtinlaat heeft verschillende standen die corresponderen met hoever de luchtschuiven in de BBQ open staan. Hiermee kan je dus de temperatuur in de BBQ regelen. Wat opvalt is dat de asbak mee beweegt op basis van de ingestelde opening. Hoe dit werkt en of dit goed werkt gaan we de komende tijd verder onderzoeken. De luchtinlaat voelt verder stevig aan en we zijn benieuwd naar de gevoeligheid van de verschillende standen.

RVS Luchtuitlaat
Wat opvalt aan de Napoleon Pro Kettle is de grote uitlaat op het deksel van de BBQ. Een interessante eigenschap is dat het een keer geen schuiven zijn die over elkaar schuiven maar een soort deksel die door middel van een schroefdraad open- en dicht gaan. We zijn benieuwd hoe dit werkt en hoe gevoelig deze manier van openen is.

Pro Dekselscharnier
De Pro Kettle heeft een deksel met scharnier i.p.v. van een los deksel. Dit hebben we vaker gezien en werkt fijn. Als je deksel open blijft staan heb jij je handen vrij voor je gerecht.

Vortex
Een vortex betekent letterlijk een wervel of draaiende beweging. De Napoleon Pro Kettle heeft een ingebouwde vortex waarmee de warmte van je houtskool in een wervelende beweging in de BBQ wordt gestuwd. Hiermee krijg je een gerichte warmtestroom waarmee je hoge temperaturen bereikt maar wel gecontroleerd. Je krijgt hiermee bijvoorbeeld een mega knapperig velletje op je kippenvleugels, NOM NOM!

RVS Verhogingsring
Wat opvalt aan de BBQ is de zilveren RVS ring tussen het onderstel en de deksel. Deze geeft de BBQ een interessant uiterlijk maar het heeft ook een gave functie. De ring is namelijk ook je houder voor een draaispit (niet standaard mee geleverd). Hoe perfect! Hiermee maak jij de lekkerste shoarma, gyros of grill jij al draaiend de meest sappige kippetjes.

Compleet onderstel
Het onderstel van de Pro kettle heeft vier poten wat voor een stabiel geheel zorgt. Dit merk je met het verplaatsen van de BBQ, dat gaat soepel. De wielen van de BBQ hebben ook een upgrade gekregen met een nieuw design.

Conclusie

Onze eerste indruk van de Pro Kettle 22″ van Napoleon is positief. Op het eerste gezicht lijkt hij op de modellen die in deze prijs en formaat klasse te verkrijgen zijn maar het zijn de doordachte details die hem echt onderscheiden. Het rooster dat volledig van gietijzer (in plaats van losse onderdelen) biedt naast een mooi uiterlijk, ook de nodige capaciteit als je voor grotere groepen moet grillen (en dus heel veel grillmarks moet maken ­čÖé ).

De vernieuwde luchtinlaat inclusief vortex maken deze BBQ echt bijzonder als je het ons vraagt. Met een ingebouwde Vortex kan het bijna niet mis gaan met de warmtecirculatie en dus temperatuur beheersing. Dit gaan we de komende tijd dan ook zeker testen. Daar kijken we echt naar uit.

Review Napoleon PRO KETTLE 22" Houtskool BBQ

Disclaimer

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Napoleon.

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
Napoleon Kettle Pro door Napoleon

Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke videoÔÇÖs te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Bastiaan Babi ketjap pulled pork

Dompel je onder in de typische Indonesische keuken met dit babi ketjap recept .

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
REVIEW: lamsvlees pakket van Texelse boeren

Texels lamsvlees van Koopeenkoe.nl. Wat zit er precies in het pakket? Lees snel verder.

Bekijk Review play_arrow
Welke BBQ past het beste bij jou?

Ben je toe aan een nieuwe BBQ? Wij hebben onze BBQ's op een rijtje gezet, zodat jij een goede keuze kan maken.

Bekijk Blogs play_arrow