bbqproof.nl Blog Review: Napoleon Freestyle 425

Review: Napoleon Freestyle 425

star_rate
Review: Napoleon Freestyle 425

Review: Napoleon Freestyle 425

Sinds deze maand zijn wij de trotse eigenaar van de Napoleon Freestyle 425. Deze gasbarbecue is een van de nieuwste modellen van Napoleon. Als je onze website bekijkt valt je waarschijnlijk op dat wij al onze recepten op houtskool BBQ’s hebben gemaakt. Maar daar komt nu dus verandering in!

Nu horen wij wel eens dat BBQen op gas of elektriciteit niet de echte BBQ-smaak geeft. Dat is dus een fabel, wat de smaak betreft. Smaak wordt namelijk niet alleen door de brandstof gegeven maar ook door het product dat je grilt. Het vet valt namelijk door je rooster op het hete houtskool of warmteverdeler (in het geval van een gasbarbecue) en dat geeft de typische grillsmaak. Geloof me, ik heb meerdere blinde smaaktesten mogen doen en ik heb het nog nooit goed geraden van welk type BBQ het gerecht kwam. Nu kunnen wij dit zelf ook gaan uittesten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om klassiek gerechten als pulled pork, spareribs of een goede ribeye op de Napoleon Freestyle te bereiden!

Introductie Napoleon Freestyle

In deze review laten behandelen wij de belangrijkste features van de Napoleon Freestyel 425. We laten zien hoe het eruit ziet en waar het precies voor bedoeld is. Terwijl wij dit schrijven hebben wij de BBQ nog maar een paar keer aangehad. Hoe alles precies in het ‘echt’ werkt en wat onze ervaring ermee is, zullen wij aankomende tijd delen in de nieuwe recepten die wij gaan maken op deze gas BBQ. Ben je ook benieuwd hoe deze gas BBQ in elkaar gezet wordt? Check dan ook onze unboxing video!

Sizzle zone

Het showstuk van de Freestyle 425 is de Sizzle Zone. Dit is een extra brander op de BBQ die een extreem hete temperatuur bereikt (> 500°C). Deze brander is dus niet geschikt om je pannetje satésaus op te warmen. Het verbrandt gegarandeerd als je niet oppast. Waar de Sizzle Zone in uitblinkt is het kort en hevig grillen van je product. Denk aan een grote steak nog even ‘affakkelen’ of het grillen van een prei. Bij een houtskool bbq doe je dit natuurlijk door de temperatuur een boost te geven door zuurstof en brandstof toe te voegen maar bij deze BBQ is het een kwestie van aansteken van de Sizzle Zone. Super simpel.

Aan de sizzle zone vast zit overigens ook een showstuk; de flesopener! Hiermee kan je direct je pilsje open maken. Proost.

Jetfire-ontsteking

Het aansteken van de Napoleon Freestyle gaat via de Jetfire ontsteking. Waar andere gasbarbecues werken met een klein vonkje die het begin van de branders aansteekt werkt het Jetfire systeem (what’s in a name) met een steekvlam die de branders in een splitsecond laat branden. In onze unboxingsvideo zie je dit duidelijk. Door de gasknop in gedrukt te houden stroomt er gas door de hele brander en de gecontroleerde steekvlam zorgt ervoor dat het in een keer aanstaat. Je hoeft dus niet meerdere keren te drukken voor een ontsteking.

Gietijzeren golvend rooster

De barbecues van Napoleon hebben al jaren een typische onderscheiding ten opzichte van andere barbecues: het rooster. Waar bij vrijwel alle BBQ’s het rooster bestaat uit rechte spijlen met een recht patroon is het rooster bij Napoleongrills golvend. Dit is niet alleen voor de sier. De golving in het rooster zorgt ervoor dat producten minder snel door het rooster heen vallen. Daarbij geeft de golving ook erg mooie grillmarks. Dubbel feest dus!

4 RVS branders

De Napoleon Freestyle heeft in totaal 4 branders. Dit geeft deze BBQ veel extra mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld met 1 brander aan low&slow sessies (bijvoorbeeld pulled pork) houden of met alle branders op volle kracht een extreem hoge temperatuur regelen (pizza!). Door te spelen met welke brander je aanzet krijg je erg veel mogelijkheden om de perfecte temperatuur en grillzone te creëren. Je kan dus, net als met een houtskool BBQ indirecte en directe zonesmaken. In onze video laten we zien hoe dit werkt.

Samenvatting

De Napoleon Freestyle is een veelzijdige barbecue. Door het enorme oppervlak in combinatie met de vier branders kan je vrijwel alle gerechten maken die wij ook op houtskoolbarbecues hebben gemaakt. Natuurlijk heb je dan wel wat extra hulpmiddelen nodig (denk aan een rookbox) maar het is dus mogelijk. Dit in combinatie met het gebruiksgemak (snelle opstart) maakt ons erg enthousiast. Wij hebben dan ook enorm veel zin om het maximale uit deze gasbarbecue te halen. Low&slow, high&fast, grillen en roken, alles is mogelijk. Wij zijn benieuwd!

Disclaimer

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Napoleon.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
Kerstdiner

Het is bijna tijd voor het Kerstdiner, ben jij er al uit? Mocht je nog ...

Bekijk Inspiratie play_arrow
Review | Barbecook Magnus Comfort

Lees alles over de Barbecook Magnus Comfort

Bekijk Review play_arrow
All I want for Christmas is BBQproof!

Het is alweer bijna Kerst en dat betekent natuurlijk weer uitpakken met het Kerstdiner! En ...

Bekijk Inspiratie play_arrow