Review: De Weber Master Touch Premium
star_rateReview: De Weber Master Touch Premium
De allernieuwste Weber houtskool BBQ: de Weber Master Touch Premium! Gaaf ziet deze er uit hè?! Wij kregen van Weber de vraag of wij als eerste hun nieuwe BBQ wilde testen… ‘uh natuurlijk willen wij dat!’ Wij hebben onze review opgesplitst in twee delen.
Vandaag deel 1: hierin laten we zien wat de MTP precies allemaal voor nieuwe features heeft. In deel 2 gaan we de BBQ uitgebreid testen.
De Master touch, Master touch Premium en de Summit Charcoal
De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat zorgt er voor dat Weber de titel premium toevoegt aan een standaard model BBQ? Nou, Weber heeft een aantal features toegevoegd waardoor de standaard Mastertouch (MT vanaf nu) een aantal eigenschappen van de Summit Charcoal krijgt. Voor degene die niet weten wat een Summit Charcoal is; dit is eigenlijk de ‘kamado’ van Weber (hier volgt later nog een review over). De Master touch Premium (MTP vanaf nu) zit eigenlijk tussen beide soorten BBQ’s in.
Kolenrooster en RVS warmteverdeler
Het begint bij het kolenrooster. Bij de standaard MT kan je vrij makkelijk met de kolenbakjes verschillende temperatuurzones creëren (direct vs. indirect). Bij de Master Touch Premium kan dit nu ook op een andere manier. De MTP heeft namelijk een kolenring en daarbij een zogenaamde ‘heatdiffuser'(warmteverdeler).
Je kan nu het houtskool in het kolenring leggen en daarbovenop de warmteverdeler. Hierdoor heb je geen directe warmte meer in de BBQ en wordt de warmte gelijkmatig verdeeld in je kegel. Hiermee is je volledige grill-oppervlak een indirecte zone! Dat is volgens ons al een enorme vooruitgang. Zo kan je lekker veel spareribs kwijt! 😛
Scharnier
Een andere toevoeging is het stevige scharnier die het deksel met het onderstel verbindt. Deze is bijna identiek aan die van de Summit. Eigenlijk is deze veel te krachtig voor de enkelwandige MTP. De Summit is namelijk dubbelwandig en veel groter. Aan de andere kant is het ontzettend makkelijk dat je het deksel niet meer hoeft vast te houden of in de standaard houder te zetten. Het deksel blijft namelijk op elke gewenste hoogte open staan.
‘P Lucht-toevoer’
Voor de low en slow sessies is er een interessante optie toegevoegd; de P-vormige opening onderin de BBQ. Op onze MT hebben wij streepjes op de as pan gezet, zodat we weten wanneer de opening half of helemaal open is. Vanaf nu is dit dus niet meer nodig. Je kan namelijk de luchttoevoer nog beter controleren omdat niet de gehele opening in de lengte wordt gebruikt. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat dit echt wazig klinkt, vandaar een plaatje van de nieuwe opening haha.
iGrill houder
Tot slot is er een handig plateautje toegevoegd voor je iGrill zodat je niet meer hoeft na te denken waar je deze wilt neerzetten.
Extra luxe
Naast alle nieuwe features is de MTP ook gewoon lekker opgepimpt. Het ziet er allemaal gewoon net even wat stoerder uit. Zo heb je nu een mooie dekselgreep, mooie stevige wielen, een verfijnde dekselthermometer en een RVS rooster. Daarnaast is er ook een versie waar een gietijzeren Seargrate bij zit! Hoe vet!
Eerste conlusie
De Master Touch Premium ziet er gelikt uit. Het is echt een BBQ die je graag wilt hebben. Wij zijn vooral erg blij met de warmtegeleider en het kolenrooster. Ook de ‘P’ vinden we geweldig! Het schanier vinden wij daarentegen wel te sterk, het afstellen van het deksel is daarom lastig. Hier gaan wij dan nog even goed naar kijken. We kunnen niet wachten om dit allemaal te gaan testen. Helemaal omdat afgelopen zomer op de SPOGA (grootste tuinbeurs van Europa) de pitmaster van Weber het volgende vertelde: “ik heb de MTP nu al 16 uur aan staan op 100°C!” Dat willen wij nog wel eens zien!
Disclaimer
De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:
– De Weber Master Touch Premium door Weber Nederland
Weber Nederland, enorm bedankt dat wij deze gave BBQ mogen testen!
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerNieuwste recepten

Saltimbocca van de BBQ
De bekende Italiaanse klassieker maar dan van de BBQ

Broodje gegrilde buikspek met hoisinsaus
Heerlijk buikspek met een magische saus
Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Andere Blogs
star_rate
De Kamado BBQ
De Kamado BBQ wordt steeds populairder. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van zo'n mooi apparaat?

Hoe vervang je het gasket / vilt van de Kamado?
Het vervangen van het vilt in een kamado BBQ

Review: de Weber Summit Kamado
Wij hebben de nieuwste Weber houtskoolgrill voor jou getest!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter