bbqproof.nl Blog Review: De Weber Master Touch Premium

Review: De Weber Master Touch Premium

star_rate
Review: De Weber Master Touch Premium

Review: De Weber Master Touch Premium

De allernieuwste Weber houtskool BBQ: de Weber Master Touch Premium! Gaaf ziet deze er uit hè?! Wij kregen van Weber de vraag of wij als eerste hun nieuwe BBQ wilde testen… ‘uh natuurlijk willen wij dat!’ Wij hebben onze review opgesplitst in twee delen.

Vandaag deel 1: hierin laten we zien wat de MTP precies allemaal voor nieuwe features heeft. In deel 2 gaan we de BBQ uitgebreid testen.

De Master touch, Master touch Premium en de Summit Charcoal
De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat zorgt er voor dat Weber de titel premium toevoegt aan een standaard model BBQ? Nou, Weber heeft een aantal features toegevoegd waardoor de standaard Mastertouch (MT vanaf nu) een aantal eigenschappen van de Summit Charcoal krijgt. Voor degene die niet weten wat een Summit Charcoal is; dit is eigenlijk de ‘kamado’ van Weber (hier volgt later nog een review over). De Master touch Premium (MTP vanaf nu) zit eigenlijk tussen beide soorten BBQ’s in.

Kolenrooster en RVS warmteverdeler
Het begint bij het kolenrooster. Bij de standaard MT kan je vrij makkelijk met de kolenbakjes verschillende temperatuurzones creëren (direct vs. indirect). Bij de Master Touch Premium kan dit nu ook op een andere manier. De MTP heeft namelijk een kolenring en daarbij een zogenaamde ‘heatdiffuser'(warmteverdeler).

Je kan nu het houtskool in het kolenring leggen en daarbovenop de warmteverdeler. Hierdoor heb je geen directe warmte meer in de BBQ en wordt de warmte gelijkmatig verdeeld in je kegel. Hiermee is je volledige grill-oppervlak een indirecte zone! Dat is volgens ons al een enorme vooruitgang. Zo kan je lekker veel spareribs kwijt! 😛

Scharnier
Een andere toevoeging is het stevige scharnier die het deksel met het onderstel verbindt. Deze is bijna identiek aan die van de Summit. Eigenlijk is deze veel te krachtig voor de enkelwandige MTP. De Summit is namelijk dubbelwandig en veel groter. Aan de andere kant is het ontzettend makkelijk dat je het deksel niet meer hoeft vast te houden of in de standaard houder te zetten. Het deksel blijft namelijk op elke gewenste hoogte open staan.

‘P Lucht-toevoer’
Voor de low en slow sessies is er een interessante optie toegevoegd; de P-vormige opening onderin de BBQ. Op onze MT hebben wij streepjes op de as pan gezet, zodat we weten wanneer de opening half of helemaal open is. Vanaf nu is dit dus niet meer nodig. Je kan namelijk de luchttoevoer nog beter controleren omdat niet de gehele opening in de lengte wordt gebruikt. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat dit echt wazig klinkt, vandaar een plaatje van de nieuwe opening haha.


iGrill houder

Tot slot is er een handig plateautje toegevoegd voor je iGrill zodat je niet meer hoeft na te denken waar je deze wilt neerzetten.

Extra luxe
Naast alle nieuwe features is de MTP ook gewoon lekker opgepimpt. Het ziet er allemaal gewoon net even wat stoerder uit. Zo heb je nu een mooie dekselgreep, mooie stevige wielen, een verfijnde dekselthermometer en een RVS rooster. Daarnaast is er ook een versie waar een gietijzeren Seargrate bij zit! Hoe vet!

Eerste conlusie
De Master Touch Premium ziet er gelikt uit. Het is echt een BBQ die je graag wilt hebben. Wij zijn vooral erg blij met de warmtegeleider en het kolenrooster. Ook de ‘P’ vinden we geweldig! Het schanier vinden wij daarentegen wel te sterk, het afstellen van het deksel is daarom lastig. Hier gaan wij dan nog even goed naar kijken. We kunnen niet wachten om dit allemaal te gaan testen. Helemaal omdat afgelopen zomer op de SPOGA (grootste tuinbeurs van Europa) de pitmaster van Weber het volgende vertelde: “ik heb de MTP nu al 16 uur aan staan op 100°C!” Dat willen wij nog wel eens zien!

Disclaimer

De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:

De Weber Master Touch Premium door Weber Nederland

Weber Nederland, enorm bedankt dat wij deze gave BBQ mogen testen!

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Bastiaan Babi ketjap pulled pork

Dompel je onder in de typische Indonesische keuken met dit babi ketjap recept .

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
Welke BBQ past het beste bij jou?

Ben je toe aan een nieuwe BBQ? Wij hebben onze BBQ's op een rijtje gezet, zodat jij een goede keuze kan maken.

Bekijk Blogs play_arrow
Review: de Weber Summit Kamado

Wij hebben de nieuwste Weber houtskoolgrill voor jou getest!

Bekijk Review play_arrow