bbqproof.nl Blog Review: de Weber Grilling Hub en Connect App

Review: de Weber Grilling Hub en Connect App

star_rate
Review: de Weber Grilling Hub en Connect App

Review: de Weber Grilling Hub en Connect App

Een goede kernthermometer is een van de belangrijkste accessoires van een barbecuëer. Ook wij gebruiken zo’n thermometer bijna elke sessie. De afgelopen jaren zijn er tientallen varianten op de markt gekomen, waaronder de Weber iGrill 2 die wij volop gebruiken. De een nog uitgebreider dan de ander. In deze review nemen wij de Weber smart Connect grilling hub onder de loep. Wij laten zien wat er in de verpakking zit, hoe hij werkt en alle extra opties die deze thermometer biedt.

Weber Connect, wat krijg je precies?

Als je het kleine doosje opent vind je de Grilling hub, 1 kern thermoprobe, 1 omgevings thermoprobe, een oplaad kabeltje en een instructieboekje. Je krijgt dus 2 verschillende soorten probes bij de grilling hub. De eerste is de kern thermometer probe. Zoals de naam al aan geeft gebruik je deze om de kerntemperatuur van jouw gerecht te meten. Je kan de probe herkennen aan de scherpe punt zodat je hem makkelijk in het te meten product kan prikken. De andere probe heeft een stompe punt. Deze gebruik je dan ook niet om een product te meten. Hij is bedoeld om de temperatuur in de BBQ te meten. Dit lijkt een beetje overdreven zou je denken, je kan de temperatuur toch zien in de thermometer in het deksel? De deksel temperatuur wijkt echter af de temperatuur van het rooster. Dat komt omdat warme lucht stijgt en zich in de deksel verzamelt. Het rooster zit halverwege de BBQ en de warmte is daar in beweging (onderweg naar boven). Hierdoor zit er een afwijking van ongeveer 20°C tussen deksel en rooster. En dat heeft behoorlijke invloed tijdens bijvoorbeeld een low&slow sessie.

Het verschil tussen een normale thermometer en de Weber Connect

Er zijn verschillende thermometers te verkrijgen die allemaal als doel hebben om jou te helpen met het bereiden van de perfecte steak, ribroast of pulled pork. Er zit echter wel verschil in deze thermometers. Je kan uitgaan van drie soorten: de analoge, de digitale bluetooth en digitaal bluetooth/ WiFi variant. De Weber Smart Grilling Hub valt in de laatste categorie. Dit betekent dat je vrijwel altijd en overal de temperatuur van jouw gerecht in de gaten kan houden. Sterker nog, wij hebben wel eens gewoon boodschappen gedaan en in de rij bij de kassa even de situatie in de BBQ gecheckt! :)

Thermometer op WiFi
Je hebt namelijk niet te maken met de belemmering die sommige Bluetooth thermometers met zich meebrengen: het bereik. Bluetooth heeft over het algemeen een bereik van zo’n 20 meter. Dit moet echter in een omgeving zijn zonder verstoringen zoals muren, ornamenten of struiken / bomen, iets wat toch wel in tuinen te vinden is. WiFi heeft hier veel minder last van. Als je signaal goed is in de tuin kan je altijd via verbinden met de app, ook via 4G/5G. Top dus! Je hoeft dus echt niet meer naar buiten mocht het bijvoorbeeld regenen.

Een ander verschil met de meest gangbare thermometers is de opties in totaal 4 probes kwijt te kunnen. Dit betekent dat je in 1 oogopslag 4 verschillende metingen kan zien. Super handig als je bijvoorbeeld veel pulled pork in een keer moet maken.

Tot slot hebben wij eigenlijk 2 varianten van de Weber Connect Smart Grilling hub kunnen testen. Er zit namelijk ook een grilling hub in de Weber Smokefire ingebouwd. Deze ziet er natuurlijk anders uit maar het gebruik in combinatie met de Smart Connect App is identiek. Dat dit prima werkt hebben we al uitgebreid beschreven in de review van de Smokefire.

De Weber Connect App op je smartphone

Het koppelen met de app is erg makkelijk gemaakt. Je opent de app en klikt op ‘voeg apparaat toe’. Dan zie je vanzelf de grilling hub staan en kan je hem koppelen. De kans is groot dat dan eerst een update verschijnt die je moet installeren maar dat duurt ongeveer 10 minuten. Zodra het apparaatje geüpdatet is kan je direct aan de slag. Het kan zijn dat je een melding krijgt dat je de Weber Connect opnieuw aan moet zetten. Het was voor ons even zoeken waar deze knop precies zit. Een echte aan- en uit knop zit er namelijk niet op. Je moet daarom drukken op de bovenzijde en op het batterij klepje. Dan springt de grill hub aan en kan je hem koppelen via de app.

Wat de Weber Smart Grilling Hub echt uniek maakt is de combinatie met de Connect app. De app is voor iedereen gratis te downloaden in de bekende app stores en handig in gebruik. Je kan verschillende kanten op: of je stelt de grilling hub handmatig in naar jouw gerecht of je kiest er voor dat je bijna aan de hand wordt meegenomen door de app. Stap voor stap loodst de app je door de bereiding heen. Dat is erg handig voor de beginnende griller. Dit gaat zelfs zo ver dat je push berichten krijgt zodra er een nieuwe handeling moet worden verricht (denk aan inpakken van je spareribs). En aangeeft hoe lang je waarschijnlijk nog moet wachten.

In de app kan je per hoofdbestanddeel (rund, varken, vis en vegetarisch) ook inspiratie op doen. Je vindt er verschillende recepten die je samen met je grilling hub kan maken.

Conclusie

Wij zijn zijn enthousiast over de Weber Connect. Het grootste voordeel is toch wel dat deze thermometer werkt op WiFi. Ondanks dat je in de supermarkt niets meer aan je BBQ kan wijzigen, is het wel fijn om toch even te kijken of de temperatuur nog constant is. Als je verder alle opties en extra’s van deze smart thermometer bekijkt kan je niet anders zeggen dat de Weber Connect Smart Grilling hub een goed uitgedacht en volledig apparaat is. Het is prettig dat je niet enkel een kernthermometer krijgt maar ook eentje om de omgevingstemperatuur te meten. Tuurlijk zijn er hier oplossingen voor te bedenken (prik een thermometer in een aardappel bijvoorbeeld) maar dit is echt van toegevoegde waarde. Het was voor ons wel even wennen om na elke grillsessie de Weber Connect weer op te laden. Maar als deze thermometer is opgeladen kan je gerust een lange low & slow sessie aangaan.

De installatie van de app gaat echt heel makkelijk en de app zelf is intuïtief. Je hebt snel door hoe hij werkt. Dat komt natuurlijk ook omdat de gehele interface in het Nederlands is, evenals het instructie boekje. Dat is nog wel eens anders met de beschikbare apparaten uit het Verre Oosten. In de app zelf staan ook heel veel gerechten die je kan volgen, wij gebruiken dit alleen niet. Voor ons is het instellen van de temperatuur genoeg.

Een mogelijk nadeel is wel prijs. Je betaalt gemiddeld zo’n €120 voor het apparaatje. Dat is natuurlijk niet niks. Het is echter wel een investering waar je bij elke grillsessie plezier van zult hebben. Je koopt het dan ook niet voor 1 ‘BBQ seizoen’ maar voor een veel langere periode. ;) En wie weet heb je geluk en scoor je hem in de sale tijdens ‘black friday’ of een ander event! Fingers crossed!

Disclaimer

Deze review is gemaakt in samenwerking met Weber Nederland.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
BBQ-en op de camping in Frankrijk

Barbecueën op de camping in Frankrijk! Ja ik had wel geluk, ik mocht gewoon ...

Bekijk Blogs play_arrow