bbqproof.nl Blog Review: de SKOTTI Grill

Review: de SKOTTI Grill

star_rate
Review: de SKOTTI Grill

Review: de SKOTTI Grill

De SKOTTI draagbare gasgrill. Een tijdje geleden werd ons door SKOTTI gevraagd of wij hun draagbare gasbarbecue wilden proberen. Een draagbare gasbarbecue? We kennen allemaal natuurlijk de kleine meeneem kolen BBQ’s en tegenwoordig zelfs elektrische varianten maar een gasbarbecue om mee te nemen hebben wij nog niet vaak gezien of gebruikt! En wij vinden dat een uitkomst! Want een gasbbq mag je vrijwel op elke camping in Europa gebruiken in tegenstelling tot kolenbbq’s (in verband met bosbranden). Dus perfect voor de vakantie!

SKOTTI heeft deze BBQ ontwikkeld om barbecueën voor iedereen mogelijk te maken. In 2019 wonnen ze zelfs de Red Dot Award in de categorie Product Design, door het design, de multifunctionaliteit, het plug-in systeem en de innovatie voor een hoge kwaliteit BBQ die makkelijk mee te nemen is. En wij kunnen ook zeggen, wij zijn enthousiast over de mogelijkheden van deze portable gasbbq! Overigens kan je de SKOTTI grill ook gebruiken als houtskool BBQ. Haal de brandstaaf en warmteverdeler eruit en je kan er houtskool in doen. Hoe vet is dat! De BBQ is mega mobiel, het complete pakket is plat en weegt maar iets meer dan 3 kilo. Je neemt de BBQ dus echt gemakkelijk mee en past in elke kofferbak.

In deze review laten behandelen we de unboxing van het SKOTTI pakket dat wij hebben ontvangen en nemen wij je mee op onze eerste SKOTTI grill ervaring op locatie in het park!

Unboxing en inelkaar zetten van de SKOTTI grill

De SKOTTI grill wordt geleverd in een stevige feloranje draagtas. Wat op valt is het kleine formaat van de tas. Het is lastig in te denken dat hier een complete BBQ in verpakt zit. De tas zit dicht door middel van stevig klittenband wat voor 3/4 rondom zit. Wat je in eerste instantie niet doorhebt, is dat de tas nog een extra functionaliteit heeft. De tas is namelijk hittevast, vangt de vetspetters op en is volledig uitwasbaar. Je legt deze dus onder de grill en dient gelijk als bescherming voor de ondergrond. Super handig.

Als je de tas open maakt zie je de onderdelen van de SKOTTI grill opgestapeld liggen. In totaal bestaat de complete BBQ uit 9 (!!!) onderdelen. Deze onderdelen zijn vrijwel allemaal van RVS. Op de brander en de gas slang na kunnen alle onderdelen dan ook in de vaatwasser. Dat scheelt weer in de afwas! Besef je dat met de 9 losse onderdelen een complete gasbarbecue in elkaar mee zet. Behoorlijk inventief!

De eerste keer in elkaar zetten moesten wij even puzzelen hoe het werkte. Maar bij de 2e keer ging het al een stuk sneller. Je schuift de platen makkelijk in elkaar en de symbooltjes (driehoekjes) geven extra hulp. Je hebt dan binnen een minuut een complete BBQ staan. Dat is snel!

Extra SKOTTI accessoires

SKOTTI CAP
Naast de standaard SKOTTI grill hebben wij nog meer spullen gekregen zoals de SKOTTI grill Cap, een plancha, meeneem bakjes en spiezen. Het meest in het oog springt de SKOTTI CAP. Deze zit ook in een fel oranje draagtas en moet je nog in elkaar zetten. In principe is de CAP niets anders dan een deksel voor je BBQ. Het houdt hierdoor de warmte goed vast waardoor je een soort oven creëert. Helaas is het bij de SKOTTI grill niet mogelijk om zones te maken. Indirect barbecueen is dus niet mogelijk. Mocht je dit wel willen kan je overigens kiezen voor de grote broer: de SKOTTI grill Max. Deze heeft 2 branders waarmee je dus ook indirect kunt grillen.

Tang
Bij de SKOTTI Cap wordt ook een handige gimmick geleverd; een tang. De tang bestaat uit 2 houten plankjes die je makkelijk in een aluminium houder schuift. De houten plankjes worden echter ook gebruikt om de SKOTTI CAP op te tillen.

RVS Plancha
De plancha is niets anders dan het standaard meegeleverde rooster waarbij de helft helemaal dicht is. Hier kan je ’s ochtends je eitje op bakken of bijvoorbeeld een lekkere smashburger maken!

RVS Boks bundel
De RVS bakjes (boks) zijn goed afsluitbaar dus ideaal om je vlees of vis in mee te nemen. Je kan ze echter ook gebruiken als pannetjes voor bijvoorbeeld een saus of stoofpot! Daar is dus ook goed over nagedacht.

RVS Spiezen
De spiezen zijn op zichzelf niet heel speciaal behalve dat ze op maat gemaakt zijn voor deze grill. Dat maakt het makkelijk grillen!

Grillen in het park op de SKOTTI grill

Onze eerste ervaring met de SKOTTI grill was tijdens een afspraak met vrienden in een park in Amsterdam. Normaal gesproken namen we altijd onze kolen BBQ’s maar nu was dit een uitgelezen kans om de SKOTTI grill te proberen. Het was een bloedhete dag dus de auto was volgeladen met spullen. Dat de SKOTTI grill tas heel klein is komt dan perfect uit. Voor deze eerste ervaring hebben we de grill en cap meegenomen.

Omdat de SKOTTI grill geen indirecte zones heeft hebben we enkel vlees en vis gerechten meegenomen die je direct grilt zoals entrecote, kogelbiefstuk, zalm en garnalen. Nu zijn dat heerlijke producten dus voor ons geen probleem, het is misschien zelfs een beetje decadent te noemen haha.

Grillen op de SKOTTI
Zodra je de SKOTTI in elkaar hebt gezet en het gasflesje aangesloten kan het feest beginnen. Giet wat water in de opvang bak, hiermee voorkom je dat het lekkende vet in brand vliegt. Je draait vervolgens het gaskraantje open en steekt via een kleine opening aan de zijkant de BBQ aan. Het duurt ongeveer 1 minuut voordat het rooster heet genoeg is om te grillen.

Aan het gebruik van de SKOTTI is weinig op te merken, het grillen gaat perfect. Wat overigens belangrijk is met direct grillen van vlees en ook vis, is het product even laten wennen aan de hitte van het rooster. Dit voorkomt dat het gaat plakken en laat het product ook met rust. Ga niet te snel draaien, draai het pas als het los komt van het rooster! Voor de zalm hebben wij overigens een stukje aluminiumfolie gebruikt, omdat deze bij direct grillen uit elkaar kan vallen. Door het ‘en papilot’ te maken voorkom je dat! Aan het gebruik is weinig op te merken, het grillen gaat perfect.

Toen we klaar waren moest de BBQ alleen nog even goed afkoelen. Dit kost wel wat tijd omdat alles natuurlijk van RVS is. Om en nabij duurde dit 20 minuten bij ons. Als hij is afgekoeld haal je hem net zo makkelijk uit elkaar als je hem in elkaar hebt gezet. Je doet alle onderdelen weer terug in de tas en thuis hebben we het even afgespoeld voordat we ze toch echt in de vaatwasser hebben gedaan. Het rooster kwam er keurig schoon en vetvrij weer uit!

Conclusie: de SKOTTI BBQ is perfect voor de camping

De SKOTTI grill is oprecht de ideale BBQ voor op pad. Door zijn compacte formaat en draagbaarheid kan je hem letterlijk overal mee naar toe nemen. Je zet hem binnen no time in elkaar en binnen een paar minuten ben je klaar om te grillen. Dat is echt perfect. Omdat het een gas barbecue is maakt het ook een stuk toegankelijker op campings en stranden in Europa. Deze gaat dus zeker mee op vakantie deze zomer.

Als we dan toch een nadeel zouden noemen is het als je met meerdere mensen bent. Het grilloppervlak is namelijk niet heel groot. Ruim voldoende voor met z’n tweeën maar als je met meer dan 4 personen bent wordt het al een flinke klus om de hongerige gasten te voorzien.

Maar hou jij van barbecueën, ben je graag op pad en neem je vaak te veel spullen mee? :) Dan is deze compacte gasbarbecue echt een aanwinst voor jou.

Disclaimer

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door SKOTTI Grills.
Meatfish heeft de producten gesponsord.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
REVIEW Weber Smokefire Pellet grill

Is een pelletgrill de BBQ van de toekomst? Wij hebben de Weber Smokefire getest en laten in deze review weten wat wij er van vinden!

Bekijk Review play_arrow
Opening eerste Weber Original store

[caption id="attachment_2767" align="alignnone" width="5760"]

Bekijk Blogs play_arrow
Review: de Weber Summit Kamado

Wij hebben de nieuwste Weber houtskoolgrill voor jou getest!

Bekijk Review play_arrow