bbqproof.nl Blog REVIEW Bazadaise rundvlees pakket van koopeenkoe.nl

REVIEW Bazadaise rundvlees pakket van koopeenkoe.nl

star_rate
REVIEW Bazadaise rundvlees pakket van koopeenkoe.nl

REVIEW Bazadaise rundvlees pakket van koopeenkoe.nl

Een paar jaar geleden kreeg ik van mijn vrouw een vleespakket van koopeenkoe.nl voor mijn verjaardag. Ik had toen geen idee wat dit precies was maar ik was er blij mee want ik ben natuurlijk gek op vlees. Nadat ik de site had bekeken heb ik direct een mooi vlees pakket uitgekozen en besteld. En toen was het wachten. Wachten? Jazeker. Je krijg niet direct je pakket geleverd maar je moet wachten totdat de volledige koe is verkocht. Op deze manier wordt er dus niet ‘onnodig’ geslacht en wordt het complete dier verwerkt. Met een hip woord wordt dit ‘crowdbutching’ genoemd. We hebben hier al uitgebreid over geschreven. Check ons verhaal hier!

Bazadaise runderen

Vanuit Grutto, het bedrijf achter koopeenkoe.nl, hebben wij een mooi pakket gekregen met vlees van het Bazadaise rund (Grise de Bazas). Hier hadden wij nog nooit van gehoord dus we zijn even op onderzoek gegaan.

Zoals je misschien al verwacht komt het Bazadaise rund uit Frankrijk. Om precies te zijn uit Bazas, een kleine dorpje onder Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk. Het bijzondere aan dit ras is dat het heel langzaam groeit. Op de site van Grutto wordt zelfs gezegd dat het te vergelijken is met een goede wijn. Hoe ouder het dier hoe beter de smaak! Dat moeten we dus snel proberen!

Funfact: Elk jaar vindt er in Bazas een feest plaats, fête des Boeufs Gras, waar wordt gevierd dat de runderen klaar zijn voor de slacht.

Smaak en kleur
Je kan aan de kleur al zien dat dit rundvlees bijzonder is. Deze is namelijk roder dan je waarschijnlijk gewend bent. De rundvlees smaak is dan ook iets intenser dan het ‘normale’ vlees dan we gewend zijn. Ook heeft het een goed zichtbare tekening, veel intramusculair vet dus. Top, daar houden we van want dit zorgt voor super veel smaak!

Wat vind je allemaal in het Bazadaise rundvleespakket?

Het rundvlees pakket is in totaal 8,4 kilo, genoeg voor 32 (!!) maaltijden. En laat het nou ook ideale onderdelen om te grillen bevatten! Denk aan côte de boeuf, bavette en entrecote. Hetzelfde als bij het lamsvlees pakket kan je de gemalen producten zelf kiezen. Perfect dus.

Nb. We kunnen bij natuurlijk bij alle onderdelen sauzen of iets dergelijks serveren maar voor dit speciale rundvlees volstaat in de meeste gevallen enkel peper en zout vinden wij. Wil je toch iets erbij serveren, ga dan voor een chimichurri of salsa verde.

Tournedos
De koningin onder de steaks: tournedos. Een malser stuk rundvlees ga je niet vinden. Tournedos wordt gesneden van de ossenhaas, een spier die het rund weinig tot niet heeft gebruikt en daardoor enorm zacht is. Het is een prachtig stuk vlees alleen niet zo spannend. Wij zouden zeggen: grillen tot een kern van 48 graden en daarna even af grillen tot 52°C daarna laten rusten voor een stukje vlees wat smelt op je tong.


Entrecôte
Entrecôte komt uit de dunne lende en heeft de bekende reep vet aan de zijkant. Als je het vlees grilt laat je deze zitten want vet is smaak! Ons bekendste recept met entrecote is natuurlijk die met peper, zout en gepofte knoflook. Waar wacht je dus op!


Côte de boeuf
Dit is onze favoriet: de côte de Boeuf. Gesneden uit de voorste vijf ribben van het rund en volgens ons het lekkerste stuk vlees dat er bestaat. Perfecte vet – vlees verhouding en daardoor enorm smaakvol! Een absolute topper voor de liefhebber.


Kogelbiefstuk
Misschien wel het bekendste stuk rundvlees voordat ‘het vergeten vlees’ zijn opmars maakte. Een mals stukje vlees uit de bovenbil of spierstuk van het rund (bij het kogelgewricht, vandaar de naam! ;)) Qua bereiding hetzelfde aanhouden als de tournedos, dan kan het bijna niet mis gaan!

Biefstuk (kogel en gewoon)


Biefstuk
Het iets minder luxe broertje van de kogelbiefstuk. Gesneden uit de bovenbil of spierstuk en een tikkie minder mals dan de kogelbiefstuk. Hoe dan ook nog steeds een erg lekker stuk vlees.

Biefstuk (kogel en gewoon)


Minute steak
Een mooi stuk vlees dat en mals is en binnen een paar minuten klaar? Dan is de minute steak zeker iets voor jou!


Biefstukpuntjes
Biefstukpuntjes worden gesneden van de incourante delen van de bovenbil (die dus niet als biefstuk gesneden kunnen worden). Dit betekent lekker malse stukjes vlees die ook perfect rosé kan eten.

Biefstukpuntjes

Rosbief
Rosbief is een smaakvol stuk mager rundvlees. Wij grillen het het liefst als 1 stuk (eventueel gemarineerd met rozemarijn en mosterd).

Rosbief


Bavette
De bavette is sinds een paar jaar weer helemaal terug van weg geweest. En dat is niet voor niks. Een stevig stuk rundvlees uit de flank die je flink heet grilt en lekker rood kunt eten. Je moet er wel op kauwen want de spier heeft flink gewerkt maar je wordt beloond met een waanzinnige smaak!

Bavette


Gehakt met 1% zeezout
Wat kan je allemaal met gehakt? Tjah, wat niet eigenlijk! Maak er lekkere balletjes van of burgers.


Hamburgers
Wij zijn fan! Fan van sappige smaakvolle burgers. We like to keep it simple! Deze vette burgers zijn dus heerlijk van zichzelf en dus perfect voor op de BBQ! Wij zeggen volmondig: SMASH burgers!

Tropische hamburger
Een tropische hamburger? Wij waren op voorhand ook best nieuwsgierig wat dit in houdt! Wij zitten namelijk niet in team (warme) ananas. Maar het valt mee gelukkig. Deze burger is gepimpt met lekkere ’tropische’ kruiden waardoor je je echt even op vakantie waant. Top burgertje.


Merguez worstjes
Merguez worstjes zijn gemaakt van gehakt gekruid met harissa. Oeh dat is lekker he! Dat vinden wij dus ook. Wat dacht je van een lekkere hotdog of gewoon uit het vuistje.

Chipolataworstjes
Met deze verse chipolata’s kan je ook veel kanten op. Een perfecte snack voor op een feestje of tijdens een borrel. Funfact: Het woord chipolata is Frans, maar waarschijnlijk afgeleid van het Italiaanse cipollata, dat in essentie ‘met uien bereid’ betekent! (bron: Wikipedia)

Dit is een dus behoorlijke doos met vlees. 8,4 kilo maak je niet in een keer klaar haha. Het vlees is daarom ook prima in te vriezen (het is per stuk verpakt). Scheelt weer hè!

Koop een lam

Naast de mooie pakketten met rundvlees zijn er ook alternatieven beschikbaar zoals kip, geit, kalkoen en sinds kort lamsvlees! Wij hebben dit pakket ook getest en er heerlijke recepten gemaakt. Check onze review hier. Vanuit dit pakket hebben wij recepten met gemaakt met onder andere de lamsbout, shoarma en merguez worstjes! Super lekker.

Disclaimer

Deze review is gemaakt in samenwerking met Grutto, het bedrijf achter onder andere koopeenkoe.nl.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate