bbqproof.nl Blog Review | Barbecook Magnus Comfort

Review | Barbecook Magnus Comfort

star_rate
Review | Barbecook Magnus Comfort

Review | Barbecook Magnus Comfort

Sinds een paar maanden hebben wij de Magnus Comfort kolen BBQ van het merk Barbecook in gebruik. Deze hebben wij inmiddels voor verschillende gerechten gebruikt en in deze review delen we dan ook onze bevindingen. Om gelijk met een korte conclusie te beginnen; wij vinden de Barbecook Magnus een leuke BBQ die zeker opvalt in het speelveld van stalen kolen barbecues. Waarom dat is, vertellen we je verderop in dit artikel. Deze review van de Barbecook Magnus Comfort BBQ hebben wij opgebouwd in korte hoofdstukjes om alles goed te duiden.

De Barbecook Magnus BBQ serie

Naast de Magnus Comfort zijn er overigens ook nog twee andere Magnus modellen: de Original en de Premium. Het verschil tussen deze drie versies zit hem in de extra accessoires. Zo is de Original de basis variant met een RVS rooster en geen extra’s, de Comfort heeft één zijtafel, een kolenstarter en een gietijzeren rooster. En de Premium heeft zowel links als rechts een zijtafel, een kolenstarter, gietijzeren rooster en nog extra kolenbakjes om verschillende zones te creëren. Verder zijn de modellen zelf identiek en zijn ze zoals zo veel BBQ’s nog uit te breiden met extra accessoires, zoals een pizzasteen of planchaplaat

Wij hebben dus de Barbecook Magnus Comfort.

Groot (verstelbaar) gietijzeren rooster

Als je opzoekt wat de naam Magnus betekent snap je gelijk waarom deze naam aan deze BBQ is gegeven. Het betekent zoiets als ‘groot’ (in het Latijn of Scandinavisch). En groot is het rooster in deze barbecue. Door het vierkante model met afgeronde hoeken beschik je met de Magnus over een grilloppervlak van 67 x 43 cm! Daar kan je meer dan genoeg steaks, burgers of kippenvleugels op kwijt en daardoor is deze BBQ dan ook geschikt om voor grotere groepen te grillen.

Het rooster is van gecoat gietijzer. Gietijzer heeft normaal gesproken een gebruiksaanwijzing qua onderhoud (inbranden etc.). Echter is dat bij deze roosters niet nodig. Sowieso is een gietijzeren rooster gewoon vet. Wat deze BBQ verder uniek maakt is dat je het gietijzeren rooster uit drie delen bestaat én afzonderlijk in hoogte verstelbaar is. Dit geeft je extra flexibiliteit als je bijvoorbeeld meerdere zones wilt creëren of meerdere gerechten tegelijk wil maken. Je krijgt er een soort tang bij waarmee je het rooster ook als deze heet is kunt aanpassen.

Review Barbecook Magnus Comfort BBQ

Temperatuur beheersing

Zoals al eerder benoemd hebben wij al verschillende gerechten gemaakt op de Magnus Comfort. Dit alles om het maximale uit de BBQ te kunnen halen. Wij hebben zalm op lage temperatuur gerookt, kipspiezen gemaakt en vleugels gegrild op hoge temperatuur. Wat ons is opgevallen is de stabiliteit in de BBQ bij met name low & slow sessies. We hebben met gemak meerdere uren een stabiele lage temperatuur met minimaal houtskool behaald. Dit is echt een groot pluspunt en komt mede door het eenvoudig instellen van de luchttoevoer.

Met de schuif onderin de BBQ regel je de luchttoevoer in de Magnus. Met 4 verschillende standen die corresponderen hoever de schuif in de BBQ open staat gaat dit super makkelijk. Verder heb je in je deksel ook nog 2 schuiven. Waardoor je nog meer controle over de BBQ hebt. Net als op vrijwel alle BBQ’s lees je de keteltemperatuur af op de in het deksel ingebouwde thermometer. Houd rekening dat deze ongeveer 20 graden kan afwijken van de temperatuur op het rooster (o.b.v. onze ervaring met andere BBQ’s is dit gemiddeld).

Enig nadeel aan de temperatuurbeheersing is dat luchtinlaat snel verstopt kan raken met as*. Dit komt omdat er weinig ruimte tussen het kolenrooster en de bodem van de BBQ zit en dat het vlak naar de toevoer loopt. Zou fijn zijn, als dit iets meer zou aflopen naar beneden. Het is dus wel belangrijk dit in de gaten te houden tijdens en voor een BBQ sessie.

*We hebben begrepen van Barbecook dat ze hiermee aan de slag zijn gegaan en dat er een aanpassing is doorgevoerd. Dit zal dan gaan om een nieuwe productiebatch. We weten nog niet wanneer deze op de markt komen.

Review Barbecook Magnus Comfort BBQ

Stevig model en fijne werkhoogte

De Magnus Comfort voelt stevig aan en heeft een fijne werkhoogte. Met een werkhoogte van 90 cm is dit behoorlijk hoog en zorgt dit voor een ergonomisch pluspunt vergeleken met andere BBQ ketels. Dit merk je vooral als je veel met de BBQ bezig bent als je bijvoorbeeld veel gasten hebt  (je staat dus niet de hele tijd krom). Verder rijd je de Magnus met gemak door je tuin heen en door de 4 steunpunten staat hij stevig op zijn wielen.

Ingebouwde kolenstarter

Handige feature van de Magnus Comfort (en dus ook de Premium) is de meegeleverde kolenstarter die je handig kan opbergen onder je as opvang bak. Hiermee hoef je hem dus niet op te bergen in je schuur maar is hij altijd in de buurt van de BBQ. Geinig als je het ons vraagt!

Conclusie: Review Barbecook Magnus Comfort BBQ

De Barbecook Magnus Comfort is een goede houtskool BBQ die door een aantal features zeker opvalt. Door zijn vorm heb je veel ruimte en kan je makkelijk spelen met verschillende temperatuur zones. Het in hoogte verstelbare rooster helpt hier ook bij. Nog een positief punt is de temperatuur beheersing bij met name low & slow sessies. Waar nog ruimte voor verbetering zit is het kolenrooster onderin de BBQ en de kans dat de luchtinlaat verstopt raakt met as en gruis*. Maar wanneer je dit goed in de gaten houdt hoeft dit geen probleem te zijn.

Kortom een leuke en fijne BBQ.

*Barbecook is hier dus mee aan de slag gegaan, in de nieuwe productiebatch is er een aanpassing in gemaakt.

Disclaimer

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Barbecook

De volgende producten in dit recept zijn gesponsord:
– Barbecook Magnus Comfort

Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Bastiaan Babi ketjap pulled pork

Dompel je onder in de typische Indonesische keuken met dit babi ketjap recept .

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
De pelletgrill – de BBQ van de toekomst?

De laatste jaren zie je ze steeds vaker voorbij komen: pelletgrills. Dit type grill is ...

Bekijk Blogs play_arrow
Review | De elektrische BBQ: SEVO Smart Control GT

Lees alles over de SEVO Smart Control GT Electrische BBQ!

Bekijk Review play_arrow